3 instiktivni občutki, ki jih ne bi smeli nikoli ignorirati

Pri vsakem odločanju bi moral biti ključen dejavnik poslušanje intuicije. 

3 instiktivni občutki, ki jih ne bi smeli nikoli ignorirati (foto: pexels) pexels
12. 9. 2021

Vsi imamo sposobnost, da slišimo, kaj nam pravi notranji glas, če bi le bili bolj pozorni in znali prisluhniti: kaj nam sporoča občutek v želodcu, kdaj nam zaigra srce, kdaj imamo močno in strastno željo po nečem in kdaj občutek, da nekaj ni v redu?

3 instiktivni občutki, ki jih ne bi smeli nikoli ignorirati so:

1. “Ne počutim se dobro.”

Ko nam naše telo sporoča, da nekaj ni v redu, bi mu morali prisluhniti. Naše telo pogosto komunicira z nami, a ga preslišimo.

Zato bodite bolj pozorni, kako se počutite, ko nekaj počnete, ste na določeni lokaciji ali v interakciji z določenimi ljudmi? Se počutite dobro ali izžeto? Kateri odnosi in katere dejavnosti vam vzamejo energijo ter katere vas delajo radostne in žive?

2. "Moram pomagati"

Intuicija nas ne opozarja zgolj na nevarnosti. Ker smo vsi povezani med seboj, lahko začutimo tudi, ko nekdo potrebuje pomoč. Imamo sposobnost, da lahko vidimo energijo drugega skozi njegovo mimiko, telesno govorico ali pa zgolj skozi občutek. Pomagajte, če čutite, da bi morali.

3. "Enostavno se zdi prav"

Nimate racionalne obrazložitve za nekaj, a zdi se prav. Pa naj gre za odločitev glede kariere, partnerja, kje živeti, kaj kupiti, kam iti, kaj prebrati… Vaša intuicija igra bolj pomembno vlogo kot racionalno razmišljanje. Racionalno razmišljanje se bo oklepalo materialnega, preračunavalo bo, kaj dobite in koliko izgubite ob določeni odločitvi. Vaša intucija pa vam bo dala jasno vedeti, kaj vas resnično osrečuje, ne glede na vse…

Preberite si še: