Pričelo se je obdobje občutljivega RAKA

V nedeljo, 21. junija, se je z mrkom in takoj za poletnim solsticijem pričela sezona raka. 

Pričelo se je obdobje občutljivega RAKA (foto: profimedia) profimedia
22. 6. 2020

Ozvezdje, v katerem je bilo Sonce v času, ko je spremenilo smer vzhajanja in se hkrati tudi nehalo dvigovati na opoldanskem nebu, so stari narodi poimenovali Rak. To je bila v starih časih edina znana žival, za katero so vedeli, da hodi nazaj. Ko Sonce pri svojem navideznem gibanju po nebu pride v to ozvezdje, začne "lesti nazaj" – začne se "počasi spuščati" na opoldanskem nebu. (rad.sik.si)

Do konca sezone raka, ki traja do 22. julija, se bomo malce umirili in postali bolj stabilni po vseh transformativnih energijah mrkov in retrogradnih planetov. Vendar kot vemo, je rak precej občutljivo in čustveno znamenje, zato čustva ne bodo povsem stabilna ali umrjena. 

Rak je sicer znan po svoji topli, sočutni, materinski in občutljivi naravi. Z njegovo energijo pa se lahko v tem času povežemo vsi. 

V grški mitologiji je bil rak varuh oceanov in zaščitnik morskega življenja. 

Rakova energija je tudi zelo zaščitniška, skrbna in zvesta. 

V tem času je pomembno, da se postavimo zase in za druge, za sledimo temu, kar čutimo, da je prav v našem srcu. 

Rak nas opominja, da so ljubezen, sočutje in prijaznost simboli pravega poguma. 

Glavni dogodki tekom obdobja raka so:

20. junij - Poletni solsticij in mlaj

Prinesla sta nove začetke na osebni in kolektivni ravni. Nekaj starega je zgorelo, nekaj novega je prišlo. 

22. junij - Prične se retrogradni Neptun 

In tako imamo skupaj 6 retrogradnih planetov. Njegova energija je subtilna, lahko pa poraja razna vprašanja o tem, kaj je resnično in kaj ni. Spodbudi nas lahko, da odložimo rožnata očala in vidimo stvari takšne, kot so. Neptun bo retrograden do 29. novembra. 

24. - 25. junij: Konec retrogradne Venere

Venera se bo od tega dne vračala nazaj v svojo moč, in z vsakim dnem do konca julija bomo videli stvari v naših odnosih bolj jasno.

4. julij: Polna luna in lunin mrk v kozorogu

Še zadnji mrk v tej sezoni, ki bo zaključil ta cikel. To bo čas, ko bomo lahko zares spustili bremena. Napetosti se bodo sicer pred mlajem povečevale, hkrati pa bomo čutili, da smo vse bližje večji lahkotnosti, olajšanju oz. zaključevanju nečesa. 

12. julij: Konec retrogradnega Merkurja

Tudi po tem datumu počasi prihaja večja jasnine. 

20. julij: Mlaj v raku

Rakovo obdobje se konča z občutljivim mlajem. Če imamo kakšna neodgovorjena vprašanja, zmedenosti glede sprememb, ki jih moramo storiti, bo to čas za odgovore. Zelo občutljivi bomo, hkrati pa zelo intuitivni. 

Nato pa nas časa bolj lahkotno in pozitivno obdobje Leva. 

Vir: foreverconscious.com