Retrogradni Merkur lahko izkoristimo v svoje dobro

26. 9. 2021
Deli
Retrogradni Merkur lahko izkoristimo v svoje dobro (foto: pixabay)
pixabay

Retrogradni Merkur bo trajal od 27. 9. do 18. 10. 2021. Poglejmo si, zakaj je retrogradni Merkur pomemben, čemu se v tem času izogibati in kako ga izkoristiti v najvišje dobro.

Obstajajo številne zgodbe o tem, kako se je v času retrogradnega Merkurja nekomu sesul računalnik in je zato izgubil vse pomembne podatke; ali pa je sredi ceste doživel gumidefekt in je zato zamudil na sestanek. Seveda se takšne in drugačne povsem vsakdanje reči dogajajo tudi v času, ko se ta planet z naše zemeljske perspektive ne giblje navidezno nazaj, res pa je, da je smola, povezana s komunikacijo, potovanjem in prevozi, v tem času veliko pogostejša in lahko preseneti tudi vas.

Spremenjen dotok energije

Seveda to ne pomeni, da vas mora takoj zgrabiti panika in da se morate za tri tedne potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako vam ni treba začasno opustiti projektov, pri katerih trenutno delate, in se odreči nalogam, ki jih boste dobili v času retrogradnega Merkurja. Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese. Ti so v tem času veliko bolj izpostavljeni kot njegovi zunanji mentalni procesi, ki se kažejo skozi komunikacijo z zunanjim svetom. Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi, saj vse to zahteva večji miselni trud, v tovrstno komunikacijo pa je vključeno tudi določeno tveganje. S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Merkur izkoristimo v svoje dobro

Če želite retrogradni Merkur kar najbolje izkoristiti, je zato treba upoštevati njegov povečan vpliv na notranje miselne procese. Namesto da si razbijamo glavo, zakaj se nam je zgodila smola in smo zamudili na pomemben sestanek, se vprašajmo, kaj nam je retrogradni Merkur poskušal s tem povedati. Smo bili morda premalo pripravljeni na pogovor in odločitve, ki bi jih sklenili na sestanku? Smo preprosto premalo disciplinirani in nas Merkur opozarja, da moramo biti previdnejši in odgovornejši pri dogovorih z drugimi? Ali pa smo se tako izognili veliki napaki, ki bi jo naredili, če bi se sestanka udeležili? V času retrogradnega Merkurja je najbolje v roke vzeti svinčnik in list papirja ali pa se usesti za računalnik in natipkati vse, kar vam pade na pamet in je povezano z dogodkom, ki vam ga je pripravil retrogradni Merkur. Tudi če je Merkur v vas zgolj zbudil sum ali dvom o nekem dejanju ali odločitvi, bi bilo dobro, da se poglobite v svoje strahove, temeljito razmislite o pravilnosti svojih dejanj in se v času, ko se Merkur pomika retrogradno, raje odrečete dokončni odločitvi ali podpisu pomembnega papirja. Glede na to, da vam lahko retrogradni Merkur v marsičem olajša življenje, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih treh tednih izkoristite v svoje dobro.

Obnovite stike

Čas je primeren za obiske starih prijateljev ali sorodnikov, ki jih že dolgo niste videli in na katere veliko mislite. Vsaj pokličite jih ali navežite stik z njimi prek družabnih omrežij. Zagotovo bodo veseli vaše pozornosti. Če se ukvarjate s prodajo, zavarovanjem ali drugo storitveno panogo, je zdaj pravi čas, da obnovite stike s starimi partnerji, poslovnimi znanci in drugimi. Nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali njihovo pomoč.

Raziskujte

Namesto da vztrajate pri uresničevanju pomembnih in zapletenih načrtov, se raje poglobite v raziskovanje nadaljnjih možnosti in zamisli, s katerimi bi lahko v prihodnje izboljšali svoje načrte in projekte.

Preverite

Še enkrat preverite pogodbe, prijavnice ali poslovne načrte, s katerimi se trenutno ubadate. Ni nujno, lahko pa se vam ob njihovem vnovičnem branju utrne še kakšna zamisel, s katero jo lahko utrdite in si zagotovite boljši začetni položaj.

Obnovite

Če se pripravljate na pomemben pogovor, sestanek ali pa bi radi šefu ali poslovnim partnerjem posredovali svojo najnovejšo poslovno idejo, imate zdaj priložnost, da še enkrat obnovite in izpopolnite svoj govor, ki bo takrat, ko bo za to pravi čas, naredil veliko boljši učinek.

Osvežite se

Telo in možgani niso vajeni delati 24 ur na dan vsak dan, zato si vzemite nekaj več časa zase in spočijte možgane. Ko bo čas, da se vrnete v akcijo, boste tako veliko bolj sproščeni in produktivni.

Razrešite

Posvetite se odnosom z ljudmi, do katerih še vedno gojite zamero, saj vas to ovira pri vašem vsakdanjem delovanju ali pa mori v sanjah. Kdo ve, morda boste prav zdaj zakopali bojno sekiro.

Spet se lotite

Imate v predalu naloge in projekte, ki že dolgo čakajo na vašo pozornost? Kaj še čakate?

Pospravite

Obdobje retrogradnega Merkurja je pravi čas, da pospravite domače omare, službene predale, stare arhive in vse drugo, kar vsebuje samo navlako, ki vam več ne koristi in v vašem domu širi slabo energijo.

Marta Pirnar Tittle

  • Preberite si več TUKAJ

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu