Prihaja LUNIN MRK v ŠKORPIJONU

V petek, 5. maja, bo ob 19.34 uri nastopila polna luna, ob 19.24 uri pa lunin mrk. Poglejmo si, kakšna globlja sporočila ima ta mrk za nas.

Prihaja LUNIN MRK v ŠKORPIJONU (foto: shutterstock) shutterstock
4. 5. 2023

To bo polsenčni lunin mrk, ko polna luna vstopi v polsenco Zemlje in nekoliko zatemni njen sijaj. Čeprav ni tako močan kot popolni ali delni lunin mrk, učinki polsenčnega mrka povečajo energije polne lune, zaradi česar so še posebej intenzivne.

Mrki polne lune, tudi tisti v polsenci, lahko prinesejo zaključke in transformativne dogodke, ki nas premaknejo iz enega stanja zavesti v drugega. Lahko se zgodi nenadna sprememba, ki nam omogoči, da osvobodimo preteklosti in premaknemo svoje življenje v novo smer.

Lunin mrk v škorpijonu in magija števila 5

Lunin mrk v škorpijonu pade na 5. dan 5. meseca na 14. stopinji škorpijona. 14 je povezano tudi s številom 5 (1+4), zaradi česar so energije števila 5 očitne in močne.

5 je število sprememb, ustvarjalnosti, domišljije in igre. 5 je povezana tudi z elementi - zemljo, zrakom, ognjem, vodo in etrom. V astrologiji je 5. hiša povezana z znamenjem leva, ljubeznijo, romantiko, našimi otroki in stvarmi, ki jih počnemo za zabavo.

Lunin mrk v škorpijonu nosi močne energije, ki bodo verjetno vznemirile naša globlja čustva. Morda čutimo stvari iz naše preteklosti ali skrite sence, ki prihajajo na površje. Lahko se razkrijejo zahtevne informacije ali celo skrivnosti. Morda se počutimo izpostavljene in nekoliko ranljive.

Čeprav lahko lunin mrk v škorpijonu vzbudi nekaj globljih čustev in prinese zaključke, se lahko vrnemo k številu 5 kot našemu vodniku. Sporočilo števila 5 pa je, da je življenje igra, na katero lahko gledamo iz različnih perspektiv.

Kako lahko z igrivim pristopom krmarite v svoji situaciji? To lahko od nas zahteva, da sprostimo nadzor, sprostimo svojo domišljijo in sprejmemo bolj radoveden in igriv pristop k vsemu, kar se pojavi. Morda nič ni tako resno ali tako težko, kot naš človeški jaz predstavlja stvari. 

Uran in lunin mrk v škorpijonu: svoboda igranja

Igra zahteva svobodo, zlasti svobodo, da smo to, kar smo, in da razmišljamo dlje od tega, kar nam je bilo rečeno. Prikladno ali morda po popolnem božanskem redu je planet, povezan s svobodo, Uran, prav tako aktiven pod tem mrkom.

Uran je planet prebujanja, inovacij in sprememb. Pretresa stvari v naših življenjih, razkriva, kaj je nestabilno in se mora spremeniti. Prisotnost Urana pod tem mrkom nakazuje, da se lahko zgodijo nenadni ali nepričakovani dogodki. Ker je to lunin mrk, bo verjetno se zgodil kakšen nepričakovan konec. Ponavadi se takrat stvari naravno zaključijo in včasih lahko z naše poti odstranijo stvari, za katere se nismo zavedali, da blokirajo naš tok.

Tukaj je nekaj opomnikov za krmarjenje po energijah luninega mrka v škorpijonu:

 • Povabite igro v svoje življenje
 • Naredite nekaj samo za zabavo
 • Naj bodo stvari lahkotne
 • Pristopite k stvarem z radovednostjo
 • Poiščite svobodo, da ste sami
 • Dotaknite se ideje svobode, da se boste lahko predali, zaupali in našli upanje
 • Dobrodošle so spremembe in zaključki
 • Razmislite o preteklosti
 • Sedite z neprijetnimi čustvi
 • Kopljite globlje, da odkrijete skrite sence
 • Prepustite se toku – ne hitite ukrepati
 • Vedite, da bodo vsi konci kmalu utrli pot novim začetkom
 • Spoštujte vse zaključne točke, ki se pojavijo
 • Spustite stvari, ki jih ne želite več držati

foreverconscious.com

Manca Košir v podkastu: "Veliko se pogovarjam z umrlimi."