Prisluhnimo, kaj nam sporoča jesenski čas

Ker smo v jesenskem času, se bomo po namige in pomoč obrnili k naravi. Kaj nam ta svetuje?  

Prisluhnimo, kaj nam sporoča jesenski čas (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2020

Jesen se ne dogaja le zunaj nas, jesen se dogaja tudi znotraj nas

Zrak postaja z vsakim dnem bolj hladen, dnevi se krajšajo, vse manj je svetlobe, barve se spreminjajo, narava se vse bolj obrača vase. Tako naj bi storil tudi človek in se v tem času upočasnil ter se vedno bolj obračal k sebi. 

Jesen in vse večja tema predstavljata odlično priložnost za počitek, poglobitev in delo na sebi.

Energijo pa lahko sedaj še bolj usmerimo v projekte, za katere čutimo, da jih moramo opraviti. 

Iz poletja se počasi vse postopoma spreminja v oranžno-rjavo jesen, z vonjem po zrelem sadju, oranžnih bučah in pečenem kostanju. Jesen prinaša nove barve in nove energije.

Vse se ciklično spreminja, vse enkrat umre ter se ponovno rodi.

Čas je, da sprejmemo tako dobro kot slabo. So obdobja, ko vse cveti v živih barvah in so obdobja, ko je vse bolj sivo in rjavo. Tega nas uči narava. Pa tudi "slabo" ni nikoli zares "slabo". Od nas je odvisno, kako bomo določene življenjske preizkušnje sprejeli. Vsaka barva je lahko lepa. 

Jesen nas opomni, da se moramo poglobiti v svoje »temne« predale, kjer skrivamo svoje travme in čustvene navlake, ki jih moramo odvreči, če želimo ponovno zaživeti svetlobo in dočakati novo pomlad. 

Drevesa odvržejo listje in prav tako moramo storiti tudi sami. Odvreči vse, kar ne velja, da lahko v življenje pride novo.

Izkoristite jesen zato, da v sebi poiščete ravnovesje in najdete več miru.

Hkrati pa bodite hvaležni za svetlobo, ki vam je še vedno dana ter jo dobro izkoristite. Pojdite na sprehod, opazujte naravo ter od nje črpajte navdih za življenje. 

Čarobno jesen vam želimo.