Privoščite si solsticijski obred: Vrzite v ogenj vse, kar ni dobro

Danes si bomo privoščili sežiganje starega, čisto zares. 

Privoščite si solsticijski obred: Vrzite v ogenj vse, kar ni dobro (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2022

Kot verjetno že veste, je pred nami prav poseben dan: Zimski solsticij - pravo novo leto in izkoristili bomo njegove podpirjajoče energije ter si privoščili majhen obred. Podobno so počeli že naši davni predniki, ki so na ta dan kurili ogenj in kresove. Več o tem, kaj so počeli na ta dan naši predniki, si lahko preberete tukaj.

Sonce praznuje svoj rojstni dan in vstopa v nov cikel, mi in narava pa prav tako. Dnevi se končno pričenjajo daljšati in svetloba na ta dan premaga temo. Hura! Povabimo svetlobo tudi v svoja življenja - na vseh področjih. Solsticij letos nastopi v sredo, 21. decembra.

Ta obred je tako idealen, da si ga privoščite danes zvečer ali jutri. Umirite se in si vzamite čas za razmislek ter refleksijo preteklega leta.

Potrebujete:

  • papir,
  • svinčnik,
  • svečke (če imate doma peč ali kamin - toliko bolje),
  • sproščeno okolje, umirjen um ter odprto srce. 

Na papir boste zapisali vse, česar bi se radi znebili in nočete, da vas spremlja v novo leto. Pomislite na vse, kar bi radi vrgli v ogenj, da zgori. Počnite to zavestno. Naj ne bo le površinsko dejanje, temveč imejte hkrati v mislih gorečo željo, da ste resnično pripravljeni na spremembo. Da resnično in z vsem srcem želite, da nekaj slabega in preseženega zgori. Ker imate dovolj, da vas bremena uničujejo in ste pripravljeni prevzeti odgovornost za svoje življenje!

Prižgite ogenj ali svečo z mislijo, da bo ta prinesla svetlobo tako v vas kot v svet. Ko končate s seznamom, vržite list v ogenj, v kamin ali peč, da zgori. Opazujte, kako se vse slabo spreminja v prah in razgrajuje. 

Pazljivo! Če imate le svečke, lahko svoja bremena mečete na ogenj tudi v mislih. Da ne boste poleg svojih strahov in travm zanetili še hišo!

NAJ ZGORI VSE, KAR NI DOBRO!

ČAS ZA SVETLOBO

Ko vse, kar želite, vržete v ogenj in se spremeni v pepel... Povabite na to mesto svetlobo in luč ognja ter sonca. Svetlobo, ki bo odprla vrata novemu in boljšemu v življenju. Svetlobo, ki bo omogočila, da bo iz starih bremen ostala le hvaležnost za izkušnje, ki so se morale zgoditi, da ste zrastli in se spremenili. Naj bodo še tako težke preizkušnje, zagotovo so vas okrepile in vam dale nekaj, kar sicer ne bi nikoli dojeli... Zahvalite se vse, kar ste prejeli v tem letu, za vse prizkušnje, težave in ljudi.

Sedaj pa pogumno naprej.

Uživajte v posebnih energijah solsticija in v občutku olajšanja, ko boste obredno zažgali vse, kar ni dobro... 

Preberete si lahko tudi vilinsko pravljico o zimskem solsticiju, ki nosi posebno skrivnost - skrivnost življenja. 

Nekaj dodatnih ritualov pa najdete tukaj.