Razlog za ISTOSPOLNO usmerjenost je lahko tudi v PREJŠNJIH ŽIVLJENJIH

15. 7. 2022
Deli
Razlog za ISTOSPOLNO usmerjenost je lahko tudi v PREJŠNJIH ŽIVLJENJIH (foto: profimedia)
profimedia

Večina tematik na temo istospolno usmerjenih se danes ne ukvarja kaj dosti s tem, kaj je v notranjosti, v duši osebe. 

"V svoji terapevtski praksi sem se srečal tudi z istospolno usmerjenimi", piše bioterapevt Marjan Ogorevc v knjigi Samozadravljenje s karmično diagnostiko. 

"Srečujem dve vrste homoseksualnih: prvi so tako stanje prinesli že iz prejšnjih življenj, drugi so zaradi nečesa drugega, kar je vplivalo na njih, spremenili svojo spolno usmerjenost."

Tisti, ki so svojo usmerjenost prinesli iz prejšnjih življenj

Na podlagi lastnih opažanj sem prišel do naslednjih ugotovitev:

  • Duša v nekaterih življenjih potrebuje takšno izkušnjo, tako da je njena energija že v osnovi takšna, da jo privlačijo partnerji istega spola.
  • Nekatere duše so v enem ali več prejšnjih življenjih, na primer kot ženske bile prizadete ali pa so same prizadele moške. In obratno. V enem od naslednjih življenj spremenijo spol, da bi imele tudi drugačne izkušnje. V svoji osnovi pa zadržijo lastnosti prejšnjega spola. In vendar duša ženske v moškem telesu ne more funkcionirati kot moški. 

Tisti, ki so istospolno usmerjeni postali v tem življenju 

Nekaj dejavnikov, ki vplivajo na to, sem zaznal:

  • pri moških, ki imajo zelo močno podzavestno agresijo do žensk
  • pri ženskah z zelo močno podzavestno agresijo do moških
  • zaradi vpliva staršev in starih staršev oziroma podzavestnih vzorcev, ki so jih prenesli na prizadetega,
  • zaradi razmer, v katerih so se ti znašli (na primer v času dolgoletnega zapora),
  • zaradi vzgoje in tistega, kar oseba že od malega prevzema od staršev,
  • znano je, da je bil pri Grkih to družbeno sprejemljivi način obnašanja, ki so ga celo spodbujali. 

PRIMER 1:

Mlajša gospodična se je opisala kot "sesuta", počutila se je brez energije, depresivno in ni videla izhoda. Povedala mi je, da je njen problem nesrečna ljubezen. Čustvena rana, ki jo čuti še nekaj mesecev po prekinitvi veze, je tako boleča, da je razmišljala celo o samomoru. Imela je razmerje s starejšo žensko, ki jo je sedaj zapustila zaradi druge ženske. Njuna zveza je bila globoka z brezpogojno predanostjo, zato tudi tako močna bolečina, ko sta se razšli. Med njo in njeno bivšo partnerico sem ugotovil karmično povezavo, zato jima je bilo srečanje usojeno. V enem od prejšnjih življenj je bila mlajša ženska moški. V tem življenju je še vedno nosila s sabo potrebo po zvezi z žensko. Šlo je za tako imenovano neizživeto ljubezen iz preteklih življenj, ki pa se mora slej ko prej izživeti. 

PRIMER 2: 

Ker ni več videl življenjskega smisla, se je moški srednjih let spogledoval z mislijo na samomor. Tudi sicer je v odnosih z ljudmi imel dosti težav. Ves čas ga je preganjala misel, da ga ljudje ogrožajo, nobene trajne partnerske zveze mu ni uspelo vzpostaviti. Starši so me opozorili, da ga zanimajo bolj moški kot ženske, čeprav ni v nobeni takšni zvezi. Seveda je bil to tudi šok za starše, ki se po pravilu težko sprijaznijo s homoseksualnostjo svojega otroka. 

Vzrok sem, presenetljivo, našel v njegovi izredno močni podzavestni agresiji do žensk. Ko sem iskal še globlje, sem ugotovil, da se agresija prenaša od njegove babice po mami, ki je čutila izredno močno sovraštvo do žensk. Svojci so nato analizirali svoje prednike in mi nato potrdili mojo ugotovitev. Babica je namreč imela tri može, vsi pa so se z njo razšli zaradi druge ženske. Zakaj tako, na tem mestu ni pomembno; dejstvo je, da je tako močno sovražila in obsojala ženske, da se je ta vzorec na podzavestni ravni prenesel tudi na njenega vnuka. 

Istospolno usmerjeni nas učijo sprejemanja drugačnosti 

Vsak primer, s katerim se srečam, je edinstven, zato bi bilo nesmiselno posploševati; nenazadnje se mnogi zelo dobro počutijo v tej vlogi. 

Razmišljanje staršev o homoseksualnosti svojega otroka kot o bolezenskem stanju, celo o zdravljenju bi bilo tako popolnoma zgrešeno, še posebno, če se obrnejo na terapevta brez otrokove vednosti. Kadar se starši obrnejo name, da bi posredoval, jim odkrito povem, da je to neetično in da nimajo pravice posegati v otrokovo življenje.

Za starše je spoznanje, da je njihov otrok istospolno usmerjen, ponavadi šok, to pa predvsem zato, ker so zavezani družbenim normam. Včasih takega otroka dobijo starši, da bi se naučili sprejemati vse ljudi enako, ne glede na njihovo drugačnost. 

Marjan Ogorevc v knjigi Samozadravljenje s karmično diagnostiko

Oglejte si tudi Sensa podkast: