Razvijte svoj šesti čut 2. del

Z radiestezijo se lahko ukvarja veliko število ljudi, pogoj pa je, da nimajo duševne blokade, da torej nimajo negativnega stališča do nje. Še posebno dobro gre od rok otrokom, ki se zelo hitro učijo.

14. 11. 2012

Spekter njene uporabe je zelo širok, najpogosteje pa jo uporabljamo za iskanje škodljivega sevanja (iz podzemlja, vesolja in okolice), tehničnega sevanja, podzemskih voda, rudnin, izgubljenih ali izginulih oseb, bolnih delov telesa ter za izbiro in čiščenje kristala in nakita.

Najbolj praktično radiestezijsko orodje (ker ga lahko spravimo v žep) je svinčnica (nihalo). Na Zahod naj bi prišla iz stare Kitajske in Indije, večjo pozornost pa so ji začeli posvečati konec 19. stoletja, sprva zaradi raziskovalnega dela Francoza Abbea Mermeta. Svinčnice so lahko različne, a najboljše so tiste pravilnih oblik – krogi in elipse – saj med gibanjem ustvarijo še najmanj upora, zato so premiki bolj raznoliki in informativni. Lahko so iz bakra, medenine, srebra, zlata, jantarja, stekla in podobnih materialov. Ponavadi so votle, da lahko vanje, če iščemo določen material, postavimo vzorec, kar nam nalogo olajša.

Vaši prvi koraki

Teža svinčnice je odvisna od vašega radiestezijskega potenciala: bolj občutljivi radiestezisti delajo s težjo svinčnico, saj bi bila lažja preživahna. Vrvica mora biti iz naravnega materiala in nevtralnih barv (črna ali bela) ter dolga približno 20 centimetrov, čeprav med samim delom svinčnico ponavadi držimo na 4–7 centimetrih dolžine.

Če svinčnice nimate, lahko uporabite drug predmet, obešen na nit ali vrvico: prstan, matico, ročno uro, verižico z obeskom ... Pravijo, da učenje radiestezije spominja na učenje igranja na glasbilo: poleg dobrih navodil potrebujete tudi veliko prakse in potrpežljivosti. Na začetku je pomem­bno, da vadite vsak dan, in sicer ob istem času na istem mirnem in udobnem mestu: na primer zgodaj zjutraj za jedilno mizo ali pozno zvečer v postelji. Preden vzamete svinčnico, se sprostite, utišajte um in se pripeljite v meditativno stanje, ki se mu reče tudi alfa stanje. S hrbtom bodite obrnjeni proti severu.

Svinčnico segrejte med dlanmi, saj bo toplota dodatno spodbudila njeno premikanje. Biti morate povsem umirjeni in, kar je najpomembnejše od vsega, osvobojeni vsakršne (avto)sugestije. Nit svinčnice sproščeno držite med palcem in kazalcem. Dlan naj bo obrnjena navzdol, komolec naj bo po možnosti naslonjen na trdo podlago, podlaket pa rahlo spuščena. Roke nikar ne podpirajte z drugo roko. Svinčnico se ponavadi drži z roko, ki jo v vsakdanjem življenju največ uporabljamo – desničarji torej z desno, levičarji z levo – po želji pa lahko uporabite tudi drugo roko, medtem ko s prosto, na primer, zapisujete rezultate.

Da bi se zaščitili oziroma se izognili vpijanju neželene energije, pred začetkom svoj um 'sprogramirajte' (ustrezno ga usmerite), da bo izključil čustva, med delom pa se s svinčnico pogovarjajte, kot da gre za osebo: to je še en trik, kako energijo usmeriti k svinčnici namesto k sebi.

Nato v mislih ali na glas od svinčnice zahtevajte, naj vam pokaže gibanje za odgovor 'da' , zatem pa še za odgovor 'ne'. Premiki, ki so lahko krožni, premočrtni ali eliptični, bodo veljali tudi v vaši nadaljnji praksi. Seveda se lahko pojavijo tudi drugačni premiki. To pomeni, da vprašanje ni jasno zastavljeno, ali pa, da posegate na prepovedano področje. Da bi se prek nihala čim bolj povezali s svojo podzavestjo in se izurili v pravilnih odgovorih, lahko na začetku enake škatlice napolnite z različnimi vsebinami: s soljo, sladkorjem, moko in s podobnim. Z uporabo svinčnice razvozlajte, kaj se skriva v kateri škatli. Šele ko boste uspešni pri tej osnovni nalogi (visok odstotek pravilnih odgovorov), preidite na bolj zapletena vprašanja.

Željka Ciganović

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri