Retrogradni Jupiter prinaša ozaveščanja

Kaj nam prinaša obdobje retrogradnega Jupiterja? Poglejmo si, kaj je zapisala astrologinja Sonja Šmit. 

Retrogradni Jupiter prinaša ozaveščanja (foto: profimedia) profimedia
11. 4. 2019

Pa ga imamo, prvega v nizu malo dolgotrajnejših retrogradnih planetov. Na začetku leta sem pisala, da april prinaša "odklop", da se lahko "priklopiš" naprej. Jupiter je največji planet znotraj našega osončja. Vplival bo najbolj na odnose in na odnose do nečesa. Vse od srede, 10. aprila pa do 11. avgusta 2019. 
Njegovo delovanje je na nek način podobno Saturnu (ko ni vzvratnem gibanju). Saturn ozavešča in uči preko lekcij. Jupiter pa ozavešča in prinaša spodbudo.

Letošnji je v svojem domačem znaku - strelcu.

Retrogradni Jupiter zelo dobro odpira poti tvojih potencialov, talentov, zmožnosti... A tukaj se običajno zatakne. Zakaj? Zaradi lenobe, da bi nekaj naredili, poskusili ali predrugačili. Preleni smo, da bi se premaknili. Ker imamo um, ki premleva in premleva ("a jaz to sploh znam, zmorem, sem dovolj dobra/dober, raje ne začenjam, kot da doživim poraz, zavrnitev, nesprejemanje...") in namesto da poskusimo nekaj novega, drugačnega, delujemo iz pričakovanj in želje, da zadovoljujemo potrebe drugih. In življenje se ne izpeljuje. Da o strahovih sploh ne govorim. 
Retrogradni Jupiter te spodbuja v potrebe (po miru, po zapolnitvi časa, da ne misliš na neumnosti). Nato šele ugotoviš, da se željeno tudi odvija, če spustiš lenobo in ne čakaš, da bodo vodniki nekaj namesto tebe naredili. Prinesli nekaj na tvojo pot, to že, a oddelati oz. nadaljevati moraš ti. 
Nezaupanje - tudi to je del za predrugačiti v tem času. K temu še dodaj strahove, ki ti jih bo Saturn metal na površje od maja dalje, ko se bo tudi on gibal retrogradno. Vse to v tvoje najvišje dobro. Tako moraš tudi dojemati stvari. 
Nimam obrni v imam. Ne deluje obrni v vse mi deluje. Varčevanje za težke čase obrni v varčevanje, da ostajam v kvaliteti lastnega življenja. Ne znam obrni v poskušam. In še in še bi se dalo naštevati. Je pa res, da moramo vedeti, če delamo denimo v podjetju, kjer je plača nespremenljiva, ne moremo razmišljati, da se bo povečala. Pojdimo dalje ali pa si naredimo oazo dobrega počutja s tem, kar imamo. Nešteto ovir si postavljamo sami.
Najbolj bo retrogradni Jupiter vplival na device, dvojčke in ribe. Prav gnal jih bo, da nekaj spremenijo, obrnejo, predrugačijo... Si uredijo zadeve glede poslovnih zadev in glede odnosov. Seveda bo deloval tudi na vse ostale, a tem trem bo najbolj "pihal na dušo" kaj vse lahko obrnejo drugače pri sebi, da se jim izboljša kvaliteta življenja.
Vsem ostalim pa polaga na dušo, da je znanje tisto, ki te dela srečnega. Naredi s tistim, kar znaš, najboljše, kar zmoreš. 
In srečonosec Jupiter te bo nagradil tudi v svojem retrogradnem gibanju.

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo