Retrogradni Mars (26. junij – 27. avgust)

V torek, 26. junija se bo planet Mars pričel gibati retrogradno vse do 27. avgusta 2018 (v znamenju vodnarja in kozoroga). 

25. 6. 2018

Retrogradni Mars

26. junij 2018 – 27. avgust 2018

Mars je planet akcije in motivacije, ko se prične gibati retrogradno, lahko to močno občutimo. Stvari v našem življenju se upočasnijo, morda izgubimo motivacijo in postanemo bolj lenobni. Čeprav se to morda sliši kot neprijetna ovira, je retrogradni Mars v resnici lahko velik dar. 

Med retrogradnostjo nam vesolje daje možnost, da se ustavimo, si vzmamemo oddih, pogledamo svoja pretekla dejanja preden se podamo naprej. To je čas, da pogledamo, ali nam naša dejanja in delovanja zares služijo ter pomagajo pri uresničevanju naših sanj. 

Velikokrat počnemo stvari iz navade in ne, ker bi v to zares verjeli. Smo kot na "avtopilotu" in se nikoli ne ustavimo ter vprašamo, kaj počnemo in kam gremo. 

V tem času pa bomo spodbujeni, da smo pozorni na to, kam gremo. Ali ustvarjamo življenje kot si ga želimo? 

Naša dejanja nas bodisi dvigajo, da postanemo vsak dan boljši človek ali pa nas potiskajo navzdol ter ponavlajmo iste napake ter situacije znova in znova. 

Če se povežemo s svojo dušo in izvorom, bomo vedeli, kam iti in kaj storiti. Šele takrat lahko zaupamo in prisluhemo modrosti srca. Da bi dosegli to stanje, pa je potrebno veliko dela (samoopazovanje, meditacije, razgrajevanje starega, soočanje s svojimi potlačenimi vsebinami in čustvi...). 

Potrebno se je zavedati svojega telesa, uma, srca in duše ter najti mir v sebi, da lahko vidimo in občutimo stvari jasno. Le tako lahko najdemo prave stvari, ki so v skladu z nami in našo potjo. 

Kot smo že omenili, se lahko v času retrogradnega Marsa počutimo upočasnjene in lenobne. Če smo se v zadnjem času preveč gnali, lahko zdaj občutimo izgorelost. 

Mars, ki simbolizira moški princip bomo lahko v retrogradni smeri čutili kot pomanjkanje energije, razdražljivost in konfliktnost. V tem obdobju se izognimo novim začetkom in ciljem. Njegovo energijo lahko usmerimo v to, da razmislimo kakšni so naši cilji, kaj želimo doseči. Pojavijo se lahko dvomi, strahovi in napete misli, ki bodo silile na plano. Nikar v tem obdobju ne izzivajmo konfliktov in ne vztrajajmo preveč pri svojem mnenju.

A to je tudi čas, da si napolnimo baterije in se sprostimo. Saj je poletje, zakaj si ne bi privoščili malo upočasnejnosti! 

Divjanje in pričenjanje novih projektov v tem času morda ni najboljša ideja, saj energija ni tako podpirjajoča. Hitreje pride tudi do nepazljivih nesreč oz. hitreje lahko izgubimo živce. 

Mars vlada ognjevitim čustvom kot so jeza, konfliktnost, frustracije... Če smo katerakoli od teh čustev v preteklosti potlačili, lahko sedaj pridejo na površje, da jih očistimo in odslovimo za vedno. 

Retrogradni Mars je torej čas počitka in refleksije. To je čas, da pogledamo vase in v svoje delovanje. 

Ko se Mars prične 27. avgusta gibati direktno, bo to odličen čas za korak naprej ter za uporabo vseh novih informacij, ki smo se jih naučili v tem poletnem času. 

vir: foreverconscious.com

Preberite si še: