Retrogradni Merkur (23. marec - 15. april)

Marec je pester mesec, ko se prične novo astrološko leto in nastopi spomladansko enakonočje, tokrat pa ga bo popestril še Merkur, ki se bo 23. marca pričel gibati retrogradno.

Retrogradni Merkur (23. marec - 15. april) (foto: profimedia) profimedia
21. 3. 2018

Retrogradni Merkur: 23. 3. - 15. 4. 2018

Čas retrogradnega Merkurja je čas, ko se upočasnimo in premislimo o tem, kako komuniciramo – tako z drugimi kot sami s seboj.

V tem času je običajno, da pribrbotajo na površje stare rane, misli in občutki z namenom, da se izčistijo. 

V času retrogradnega Merkurja je bolje, da dobro premislimo, preden sprejemamo nove načrte. V tem času se vse odvija počasneje, zato je potrpežljivost nujna.

Tokrat se retrogradni Merkur pojavi le nekaj dni po spomladanskem enakonočju. Običajno je začetek pomladi čas, ko gremo naprej, ko posadimo nova “semena” in želje ter gremo v akcijo. A glede na to, da se tokrat hkrati pojavi retrogradni Merkur, Univerzum želi, da se upočasnimo, meditiramo ali da dobro premislimo, preden gremo v akcijo, preden nekaj naredimo ali govorimo. Pa tudi, da ne govorimo nekaj, delamo pa nekaj drugega. Da so torej dejanja odsev naših besed. 

Ko se Merkur navidez pomika nazaj, je čas, da tudi mi pogledamo nazaj. To nam omogoča razumevanje določenih stvari, ki jih morda poprej nismo opazili ali povsem dojeli. Omogoča nam, da razumemo svoje miselne vzorce, ki nam onemogočajo, da bi šli v razvoju naprej. 

Retrogradni Merkur ne pomeni, da se morate potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako vam ni potrebno opustiti projektov, pri katerih trenutno delate, in se odreči nalogam, ki jih boste dobili v času retrogradnega Merkurja. Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše, na človeka vpliva tako, da je vse usmerjeno v naše notranje mentalne procese. Ti so v tem času veliko bolj izpostavljeni kot zunanji mentalni procesi, ki se kažejo skozi komunikacijo z zunanjim svetom. Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi... S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Merkur vlada našemu umu, ki je naše najbolj močno orodje, s katerim oblikujemo našo realnost, spreminjamo občutke, našo vibracijo in nam pomaga, da gremo v akcijo ali pa obupamo. 

V tem času imamo možnost, da se dotaknemo svoje podzavesti in razumemo stvari na globlji ravni. Lahko tudi prejmemo sporočila in potrebne namige za svojo pot naprej. 

Najboljši način za navigiranje skozi to energijo je, da si vzmemo čas zase in ne hitimo. Sprejemanje naglih odločitev v tem času ni priporočljivo. To torej ni čas za začetek novih stvari, za pomembne pogovore, sklepanje pogodb... Je čas za notranjo refleksijo, za pogled nazaj, kje smo bili in kam želimo naprej. 

Da bi razumeli sporočila, ki vam jih prinaša Merkur, posvetite čim več časa čiščenju uma in nepotrebnih miselnih navlak, čeprav vsega morda še ne boste razumeli - vsaj do 15. aprila. Bolj kot bo vaš um in misli čiste, bolj jasno boste lahko slišali sporočila. Bodite torej potrpežljivi, saj boste zares lahko stvari postavili na svoje mesto šele, ko se bo Merkur zopet gibal direktno. 

To je čas za meditacijo. V tem času je tudi dobro, da si zapisujete svoje misli in čustva, pišete dnevnik, da boste lažje razumeli, kaj se dogaja v vas. Tudi če bo Merkur v vas zbudil kakšen dvom, bi bilo dobro, da se poglobite v svoje strahove, temeljito razmislite o pravilnosti svojih dejanj in se v času, ko se Merkur pomika retrogradno, raje odrečete dokončni odločitvi ali podpisu pomembnega papirja.

Za bolj jasne informacije in odgovore bo dobro počakati do 15. aprila, ko se bo Merkur zopet gibal direktno.

Če boste izkoristili to energijo za čiščenje in urejanje sebe, vam retrogradni Merkur ne bo prinesel nevšečnosti pač pa notranjo moč. Retrogradni Merkur je pomemben čas, ko bodite pozorni na to, kaj se vam dogaja. Če se boste upočasnili, povezali sami s seboj, bo to odličen čas. Retrogradni Merkur ni nadloga, je dar, da vstopimo v svoje skrite kamrice in razumemo sebe na povsem novem nivoju. 

Nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih tednih izkoristite retrogradni Merkur v svoje najvišje dobro najdete tukaj.

Povzeto po: foreverconscious.com in Marta Pirnar Tittle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri