Tokratni retrogradni Merkur bo BOLJ INTENZIVEN kot ponavadi

29. 3. 2024
Deli
Tokratni retrogradni Merkur bo BOLJ INTENZIVEN kot ponavadi (foto: shutterstock)
shutterstock

Po mnenju astrologov bo tokratni retrogradni Merkur precej intenziven, na površje pa bo prinesel stare konflikte.

Prvi retrogradni Merkur tega leta se bo začel 1. aprila v znamenju Ovna, retrogradno pa se bo gibal vse do 24. aprila. Če se že zdaj počutite bolj utrujeni in neosredotočeni kot običajno, obstaja velika verjetnost, da čutite njegov začetek. Ko se planet komunikacije in kognitivnih funkcij vrti v retrogradnem gibanju, lahko povzroči zmedo v naših glavah.

Čeprav se tega obdobja mnogi bojijo, si je pomembno zapomniti, da ta izkušnja res ni konec sveta. Navsezadnje se zgodi približno 3- do 4-krat na leto, kar pomeni, da ni samo znana izkušnja, ampak sestavni del našega letnega sončnega potovanja.

Obdobje komunikacijske krize in vzpon starih konfliktov

Ta tako imenovana “komunikacijska kriza”, ki bo trajala približno tri tedne, lahko izvleče nerazrešene konflikte iz vaše preteklosti, še posebej, če ste jih odlagali že dolgo časa. Čeprav bo to nekoliko neprijetno, vam bo ponudilo priložnost za zaključke in vam pomagalo, da preteklost končno pustite za seboj.

V tem obdobju lahko pričakujete tudi povečanje zamud, frustracij, zgrešene komunikacije in celo tehnoloških nesreč. Načrti se bodo hitro spreminjali, zato to ni najbolj idealen čas za podpisovanje pogodb ali sprejemanje življenjskih odločitev. Iz istega razloga to ne pomeni, da morate živeti v strahu, saj včasih res nimate druge izbire, kot da skomignete z rameni in naredite stvari po svoje.

Ker se retrogradnost začne v Ovnu – kardinalnem ognjenem znamenju, povezanem s pogumom, neodvisnostjo, svobodo samouveljavljanja in drznimi novimi začetki – se boste prisiljeni soočiti s težavami, povezanimi z vašim egom, vašimi odnosi in komunikacijskimi sposobnostmi. Ta retrograd bo osredotočen tudi na vašo sposobnost ravnanja s čustvi.

Vsak retrogradni Merkur ni tako intenziven kot ta. Zakaj?

Navsezadnje se dogaja tik med sezono mrkov - to pomeni, da je ta retrogradnost zavezana razkriti laži in dezinformacije na način, ki lahko spremeni tok prihodnosti. Združil bo moči s severnim vozlom usode in Hironom – kometom žalosti in zdravljenja – zato bo posegal po starih ranah. Zapomnite si, da je edini način, da nekaj prebolite, ta, da greste skozi to. Ne izogibajte se bolečini in ne bežite pred njo, saj so to čustva, ki zalivajo seme vašega življenja. 

Konec retrogradnega Merkurja bo prinesel razrešitve

Zadnji dnevi retrogradnega Merkurja vam bodo pomagali rešiti negotovosti. Zaradi oblikovanja konjunkcije z Venero, bi ta retrogradni Merkur lahko obudil prijateljstva, spogledovanja in globoko zakoreninjene želje. Polna luna v škorpijonu (23. aprila) bo prinesla drugačno dimenzijo notranjega razumevanja in napolnila vaše zaloge energije. Ko bo retrogradnega Merkurja konec, bodo stvari izgledale prerojeno.

Vir: stylecaster.com in wellandgood.com

Preberite si še: 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja