Retrogradni MERKUR in energije po luninem mrku

S 25. julijem, nekaj dni pred luninim mrkom, se je Merkur pričel gibati retrogradno v znamenju leva in se bo gibal tako do 18. avgusta. 

Retrogradni MERKUR in energije po luninem mrku (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
30. 7. 2018

Čas retrogradnega Merkurja je čas, ko se upočasnimo in premislimo o tem, kako komuniciramo – tako z drugimi kot sami s seboj. V tem času je običajno, da pribrbotajo na površje stare rane, misli in občutki z namenom, da se izčistijo. 

V času retrogradnega Merkurja je bolje, da dobro premislimo, preden sprejemamo nove načrte in pomembne odločitve. V tem času se vse odvija počasneje, zato je potrpežljivost nujna.

Retrogradni Merkur potuje v podzemlje, v podzavest, v globine naše psihe, iz katere privleče stare skrivnosti, namige in informacije, ki jih moramo ponovno pogledati.

Merkur obrne našo pozornost k stvarem, ki smo jih nekoč morda spregledali ali preslišali. V današnjem tempu življenja, ko nenehno hitimo, kaj hitro preslišimo sporočila vesolja iz višjih dimenzij. 

Ko se Merkur navidez pomika nazaj, je čas, da tudi mi pogledamo nazaj. To nam omogoča razumevanje določenih stvari, ki jih morda poprej nismo opazili ali povsem dojeli. Omogoča nam, da razumemo svoje miselne vzorce, ki nam onemogočajo, da bi šli v razvoju naprej. Različne stvari iz preteklosti lahko privrejo na dan. Morda bomo dojeli nekaj, kar v preteklosti še nismo in lažje sestavili sestavljanko življenja. Morda bomo v tem času lažje dojeli svoje lastne omejujoče vzorce in blokade. 

Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno.

V tem času je pomembna potrpežljivost in dovolj časa za meditacijo, da se povežemo s svojo dušo. 

Ker so v tem času retrogradni tudi drugi planeti, vključno z Marsom, je lahko izziv prepoznati sporočila Merkurja. Morda ne bomo zares razumeli sporočil tja do konca avgusta, ko se ta dva planeta ponovno pričneta gibati direktno. 

Merkur se je pričel gibati retrogradno le nekaj dni pred luninim mrkom, zato smo se lahko v teh dneh počutili raztreseno. 

Lunin mrk in polna luna sta lahko prinesla negativna čustva, strahove, jezo, žalost... Mesec, v katerem smo priča mrku, je lahko zelo dramatičen in težak.

A po težavnem obdobju pride vedno olajšanje, boljše in bolj kvaliteno. Včasih se morajo stvari namreč razstaviti, da se ponovno sestavijo. Mrki imajo moč samouničenja z namenom, da bi se ustvarili temelje za globlje in bolj celovito prepoznavanje sebe, partnerstev in okolice. 

Na površje so lahko prišle ali pa še bodo prišle bolečine in razne druge vsebine iz podzavesti. Karkoli pride, je potrebno sprejeti.

Levja energija retrogradnega Merkurja pa nam pomaga, da najdemo svojo resnično moč in samostojnost ter da se naučimo potrpežljivosti. 

Zenovski filozof Lao Tzu je lepo dejal: "Ali ste dovolj potrpežljivi, da počakate, da se blato posede in je voda ponovno čista?" 

Ne glede na to, kakšno "blato" se je dvignilo (ali se še bo) v nas v času retrogradnega Merkurja in luninega mrka, je pomembno, da najdemo svoj notranji mir tudi v vsem mogočem kaosu, ki se dogaja tako znotraj nas kot okoli nas. 

Ko se prah poleže, bomo videli, kje je prava pot naprej. Potrebno je torej biti potrpežljiv in zaupati, da se bo vse uredilo tako, kot se mora. 

Retrogradni Merkur je lahko kaotičen čas v vesolju, vendar nam tudi to pomaga pri prebujenju in osvajanju novih vpogledov vase. 

Nedvomno pa to ni najboljši čas za hitenje - to je čas za upočasnjeno gibanje, za usmeritev navznotraj, za uglaševanje s tihim in mehkim intuitivnim glasom srca. 

Če boste izkoristili to energijo za čiščenje in urejanje sebe, vam retrogradni Merkur ne bo prinesel nevšečnosti pač pa notranjo moč. Retrogradni Merkur je pomemben čas, ko bodite pozorni na to, kaj se vam dogaja v življenju in kaj se dogaja v vas. Če se boste upočasnili, povezali sami s seboj, bo to odličen čas. Retrogradni Merkur ni nadloga, je dar, da vstopimo v svoje skrite kamrice in razumemo sebe na povsem novem nivoju. 

Torej, še enkrat - bodite kar se da potrpežljivi s trenutno energijo in zaupajte, da boste lahko konec avgusta na morebitni trenutni kaos pogledali z bolj jasnim razumevanjem, zakaj je bil potreben. 

foreverconscious.com

Poglejte si še: