Še zadnji RETROGRADNI MERKUR v letu 2020

Merkur se prične gibati retrogradno 14. oktobra in konča svoje retrogradno gibanje 3. novembra v znamenju škorpijona. 

Še zadnji RETROGRADNI MERKUR v letu 2020 (foto: pexels) pexels
10. 10. 2020

Planet Merkur potuje skozi temo, skozi deželo sanj in podzavestnega, s čimer poskrbi, da pomembna dejstva in informacije ne ostanejo nekje ob strani oz. pod preprogo. 

Merkur nam omogoči, da pridejo na plano podzavestni delčki nas, za katere morda sploh vedeli nismo, da obstajajo. Vendar obstajajo in prav je, da pridejo na površje, da jih ozavestimo, razrešimo oz. storimo, kar je potrebno. 

V tem obdobju se lahko pojavijo težave s komunikacijo, številne zamude, okvare računalnikov, počene gum ipd., pojavijo pa se lahko tudi različne stvari oz. ljudje, ali situacije iz preteklosti, ki jih morate pogledati pod lupo in razrešiti. 

Vedno, ko se Merkur giba retrogradno, morate biti potrpežljivi pri načrtih, dvakrat preveriti vsa sporočila in se izogibati nakupu nove tehnologije. Lahko pa je ta čas tudi priložnost za pregled svojih prepričanj in izboljšanje komunikacije z drugimi.

V življenje lahko pridejo različne stvari in situacije, v katerih moramo prevzeti določeno odgovornost. 

Pomembno je, da se v sebi počutimo domače in mirno ne glede na to, skozi kakšne preizkušnje gremo. 

Pod vplivom retrogradne energije bomo lahko velikokrat opozorjeni na to, ali imamo zares radi sami sebe in smo resnično pripravljeni, da svobodno zaživimo svoj pravi jaz? 

Retrogradni Merkur si želi, da se ustavimo in si vzamemo odmor preden izpeljemo spremembe v življenju. 

V tem času ne pričakujte, da se bodo stvari odvijale hitro in tekoče. Vse bo potekalo počasneje in bolj zaustavljeno. 

V tem času ni dobro sklepati novih pomembnih dogovorov, pogodb, kupovati dragocene dobrine... 

Retrogradni Merkur vedno prinese s seboj nekaj "težavic", ki niso nujno omejene samo na tehnološke okvare, zamude v prometu, anksioznosti ipd. Morda boste opazili, da veliko več razmišljate in tuhtate o preteklosti.

Nadzirajte tudi svoje odzive kolikor le mogoče, saj boste večkrat na preizkušnji. Ne potrebujete postati povsem agresivna ali čustvena razvalina in ne bodite tekmovalni z drugimi. Razmislite, preden delujete! To je včasih težko. Včasih se zdi, da je edina možnost, da "eksplodirate". Pa vendar poskusite biti pozorni na svojo komunikacijo z drugimi, bodite čim bolj zavestni tega, kar se dogaja v vas, v vaših mislih in čustvih. Poskusite kar se da iskreno in odprto izraziti sebe - brez dodatne drame. No, čeprav, včasih potrebujete tudi dramo, da se nekaj premakne.

Morda boste nervozni, imeli pomanjkanje koncentracije, kar lahko vodi v konflikte in v nesramnost. Ponovno, razmislite, preden spregovorite. 

Če občutite v sebi poseben val energije, ki želi na plano, ga sprostite v varnem okolju. Naj bo to z jokom, tekom, gibanjem, s kreativnostjo ... Karkoli začutite, da vam pomaga.  

Retrogradni Merkur ljudje radi krivijo za vse, kar se zgodi neprijetnega v tem času. V resnici bi mu morali biti hvaležni, saj gre zgolj za čas, ko smo prisiljeni se soočiti s pomembnimi stvarmi, ki smo jih poprej spregledali ali namensko zapostavljali. 

Soočenje je namreč edini način, da gremo lahko mirno naprej. 

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še: Popolnoma v redu je, da nekateri ljudje niso več v vašem življenju

ali To so talenti vsakega astrološkega znamenja