Retrogradni Neptun: Pripravite se na realnost

Retrogradni Neptun bo nastopil od 16. junija do 22. novembra 2017. Naslednjih 5 mesecov bo nedvomno vplival na svojstven način – od nas bo zahteval predvsem, da postanemo realni.

Retrogradni Neptun: Pripravite se na realnost (foto: profimedia) profimedia
15. 6. 2017

Večina retrogradnih planetov, ki se navidez pomikajo nazaj, običajno pretresejo vse, za čimer sicer stojijo.

Neptun je sicer sanjajoč planet, ki v najboljšem primeru omogoči, da vidimo preko oprijemlivega sveta in raziskujemo duhovnost, vero in fantazijo. V astrologiji predstavlja planet sanj, duhovnosti in osebnih možnosti. 

“Temna” stran Neptuna pa je, da ima rad iluzije in nas lahko spodbudi, da pobegnemo v nadomestne realnosti, ki smo si jih skreirali, v iluzije, ter v zanikanje.

Vsi imamo določene strahove, s katerimi se nočemo soočiti ali si jih priznati – vztrajamo v nečem, kar v resnici ni dobro za nas. Nočemo videti resnice. Možnosti so, da je Neptun v ozadju vseh izgovorov, ki si jih zamislite. 

Ko se Neptun obrača “nazaj”, pa imamo lahko občutek kot da smo bili politi s škafom mrzle vode. Takrat namreč postane ignoriranje resnice zelo težko. Zbuja nas in provucira, da naredimo spremembe.

Neptunova sanjavost nam običajno dovoli, da se izmikamo neprijetnim resnicam (kot morda, da si ne priznamo, da smo v finančni krizi ali da v naših odnosih gori rdeča luč...), njegova retrogradnost naredi ravno obratno: je oster klic prebujanja.

Direktni Neptun nam torej dovoljuje, da pobegnemo v svoje namišljene svetove, retrogradni pa nas spodbuja, da se soočimo sami s seboj, da se vprašamo, ali so naše sanje ločene od realnosti in smo preveč romantično zasanjani?

Za primer: če ste denimo v partnerskem odnosu že dolga leta, v katerem je izginila strast ter se zdi bolj kot navada, ki je izgubila smisel, vas bo retrogradni Neptun prisilil, da dokažete, zakaj bi še vedno morali biti v odnosu oziroma če se iskra ne prižge več, boste začutili potrebo po spremembi. Podobno velja na službenem področju.

Ali pa, če ste se ravno noro zaljubili v nekoga, ki ga komaj poznate in se prepričali, da je to vaša sorodna duša ter se preselili skupaj, bo retrogradni Neptun izzval praktična vprašanja: “Koliko zares poznam to osebi? Sem zares pripravljen na ta korak?"

Retrogradni Neptun bo torej pritisnil na nas v smislu, da premislimo vse naše odločitve. Ko boste stvari premislili, boste ugotovili bodisi, da ste se ves čas slepili ali da počnete prav. Retrogradni Neptun vam tako daje odmor za razmislek.

5 stvari, ki jih prinaša retrogradni Neptun:

1. Ne morete več ignorirati slabih odnosov in dolgov.

2. Imate možnost, da prenehate sanjati in pričnete DELATI.

3. Imate možnost, da ugotovite, kaj je res in kaj fantazija.

4. Lahko razmišljate bolj jasno in načrtujete bolj pazljivo za prihodnost.

5. Ponovno vzpostavite svoj vrednosti sistem, kaj vam je resnično pomembno v življenju.

Ker se bo retrogradni Neptun prekrival še z drugimi retrogradnimi planeti (kot je Saturn) pa se lahko zgodi, da bo naša vizija, kako vidimo stvari še vedno precej nejasna in meglena, zato pazljivo pri odločitvah. 

vir: consciousreminder.com, tarot.com