Retrogradni Saturn: Pripravite se na karmo

Ravnokar vstopamo v obdobje retrogradnega Saturna.

Retrogradni Saturn: Pripravite se na karmo (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2018

Saturn se bo gibal retrogradno od 17. 4. 2018 (na 9° kozoroga) do 6. 9. 2018. 

Planet Saturn vlada karmičnim zakonom. V tem obdobju boste torej nagrajeni (ali pa kaznovani) glede na svoja pretekla dejanja. Čeprav se karma pogosto prikazuje v obliki, ki jo dojemamo kot kazen, je njen namen, da nam pokaže pot, da ozavestimo, kje smo (z)grešili in da to popravimo. 

Vsak konflikten obrazec v odnosu denimo ostane kot odtis, ki zahteva, da se razreši z ljubeznijo, če ne gre drugače pa s prisilno intervencijo – kot so različne težave, bolezni, izgube ipd.

Na kolektivnem nivoju nakopičena slaba karma pa ustvarja pomanjkanje ljubezni med ljudmi, materializem, neobčutljivost na trpljenje drugih, vojno itd.

Ko »pritisne« karma, se srečujemo z določenimi težavami, ki pa jih ne more rešiti nihče drug, kakor mi sami. Moramo jih ozavestiti, spoznati, kako smo jo ustvarili in kako jih razrešiti.

Obdobje retrogradnega Saturna bo osredotočeno predvsem na vaše verbalne akcije oz. besede ter vplive le teh. Karkoli ste v preteklosti rekli nekomu, lepega ali nesramnega, lahko sedaj dobite nazaj. 

To je čas za retrospektivo naših dejanj in odgovornosti. V tem času predelajte in pojdite čez žalost ali občutke krivde (ki jih lahko Saturn v tem obdobju prinese na površje) in se naučite, kako vzpostaviti odgovornost za svoja dejanja in misli. 

V obdobju retrogradnega Saturna se je potrebno predvsem naučiti svoje odgovornosti. To je čas pozornosti na lastne misli in besede. Težave bodo imeli predvsem pesimisti, saj se lahko njihove negativne misli v tem obdobju še okrepijo. 

Torej, čaka nas soočenje s samim seboj - s tem, kar smo govorili ali mislili v svojem umu. Ne dovolite negativnim mislim, da vas obvladujejo. Obvladujte vi njih. Če jim boste dovolili, da vas prevzamejo, boste polni žalosti in depresije. 

Osredotočite se na svoje miselne vzorce in jih presežite tekom retrogradnega Saturna. To je najbolje, kar lahko storite v tem času. 

www.consciousreminder.com