Ritual ob mlaju: Opustite vse, kar vam ne služi več

Mlaj v tehtnici 28. septembra nam lahko prinese nekaj turbulenc in obudi stare rane. To je čas, ko bomo lahko prerezali popkovino z nekaterimi starimi karmičnimi obvezami oziroma spremenili določene odnose. S tem ritualom lahko privabite v svoje življenje tisto, kar si želite.

Ritual ob mlaju: Opustite vse, kar vam ne služi več (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
26. 9. 2019

Potrebščine:

  • Kadilo po lastni izbiri
  • 2 sveči
  • Vrvica
  • Škarje
  • 2 kosa papirja in pisalo

Postopek:

1. Najprej očistite svojo avro in stresne misli. Ob tem izgovorite:

»Čas je, da očistim preteklost. Čas je, da se znebim vsega, kar je negativno. Staro je zdaj odplavljeno, pripravljen/a sem na nov začetek. Moj svet se razvija in jaz z njim. Pomikam se višje in višje, počutim se vse lahkotnejše, trudim se, da bi ravnal/a dobro in prepuščam skrbi vesolju. Sem očiščen/a, sem svoboden/a, sem celovit/a. Sem ozdravljen/a. Hvala.«

Zdaj očistite še svoje okolje. Ob tem recite:

»S svetlobo in energijo, polno ljubezni, čistim svoj prostor. Vse energije v tem prostoru, ki mi ne služijo več, so odstranjene. Vse težke energije so odstranjene. To sobo napolnjujem s svetlobo in ljubeznijo. Hvala. Hvala. Hvala.«

2. Preden prižgete sveči, jih z vrvico povežite. Med njima pustite nekaj prostora, da boste lahko vrvico kasneje brez težav prerezali.

3.  Desetkrat globoko vdihnite in izdihnite. Osredotočite se na svoj center in umirite um.

4. Vstanite in začutite, kako so vaša stopala povezana  z zemljo. Prizemljite se. Če težko stojite, lahko to izvedete sede, z zravnano hrbtenico in stopali trdno na tleh. Dlan položite na srce in začutite svoje telo. Lahko zaprete oči. Poskusite ozavestiti vse, kar čutite. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite.

5. Odprite oči in z dlanjo, ki še vedno počiva na srcu recite: »Sem v ravnovesju od nog do glave, moje srce je center mojega ravnovesja. Moja stopala me prizemljujejo, hkrati sem povezan z virom ali izvorom. Popolnoma sem prizemljen/a in osredotočen/a. Blagoslavljam svoje življenje. Hvaležen/a sem za to, kjer sem in kar sem. V svoje življenje privabljam harmonijo in vse, kar mi lahko pomaga, da ostanem v svojem centru. Našel/a sem svoj notranji ritem.«

6. Sedite pred sveči in vzemite dva kosa papirja.

Na prvi list papirja napišite nekaj, kar želite opustiti. Vzemite si čas in reflektirajte vsa čustva, ki se vam ob tem porajajo. Nato prepognite papir in ga položite pred svečo na svoji levi.

Vzemite drugi kos papirja in ponovite proces, ampak tokrat se osredotočite na tisto, kar si želite, kaj načrtujete, kar bi radi privabili v svoje življenje. Na primer: »Pripravljen/a sem …«, »Sem odprt/a za …«, »Zdaj lahko začnem z …«, »Z ljubeznijo sprejemam …«. Papir prepognite in ga položite pred svečo na svoji desni. Zopet si vzemite čas, da zares začutite vse emocije, ki se vam od teh željah porajajo. Sprejmite vse, kar pride na plan in bodite hvaležni za vse nove uvide.

7. Podržite škarje v tisti roki, s katero pišete. Ozavestite vse, kar bi radi opustili – s temi besedami: »Danes sprejemam resnico, ki je prišla k meni. Dolgo sem raziskoval/a, poslušal/a in tudi ignoriral/a nekatere uvide. Zdaj sem pripravljen/a, da ponovno začnem. Sprejemam vso modrost iz preteklosti in opuščam vse, kar mi ne služi več. Čas je, da pogumno zakorakam po svoji poti. Čas je, da se spomnim, kakšen je namen moje duše. Takšen/a kot sem, sem popoln/a. Zdaj režem popkovino in puščam za seboj vse, česar več ne potrebujem. Hvala. Hvala. Hvala.«

Nato prerežite vrvico, ki povezuje obe sveči.

8. Opazujte, kako se počutite. Položite dlani na srce in zopet desetkrat globoko vdihnite in izdihnite. Dovolite si čutite vse, kar pride na plan. Ozavestite, kje ste.

9.  Za konec upihnite sveče in še enkrat očistite svojo avro s kadilom. Reciklirajte ostanke, ali pa ohranite papir, če bi se želeli kdaj kasneje vrniti k napisanemu.

Želimo vam čimbolj čaroben mlaj v tehtnici!

Preberite še: Super mlaj v tehtnici 28.9.

ali pa 5 načinov, kako se zavarovati, kadar smo še posebej občutljivi 

Vir: Forever Conscious