S kakšnim sporočilom se je poslovil Stephen Hawking?

9. 7. 2024
Deli
S kakšnim sporočilom se je poslovil Stephen Hawking? (foto: Profimedia)
Profimedia

Stephen Hawking, svetovno znan astrofizik, je ljudem pustil nekaj čudovitih sporočil. 

Hawking je dobro vedel, kako se je spopadati s težkimi trenutki, saj je živel z boleznijo že od svojega 21. leta, a ostajal pozitiven borec, kljub temu, da je preživel življenje na invalidskem vozičku ter težko govoril. Zdravniki so mu pri rosnih 21. letih pripisali le še 2 leti življenja. Vsa nadaljna leta so bila zanj bonus, kot je dejal. Leta 2011 je v intervjuju za The Guardian dejal, da se ne boji smrti, čeprav se mu ne mudi umreti, saj je toliko stvari, ki bi jih rad prej naredil. Dočakal je 76 let, ko se je 14. marca 2018 poslovil. 

Sporočilo svetovno znanega fizika je bilo, da "črne luknje niso tako črne, kot nam jih predstavljajo. Niso neskončni zapori, kot se je nekoč mislilo. Stvari lahko pridejo iz črne luknje na drugo stran, celo v drug univerzum. Če se počutite, kot da ste v črni luknji, ne obupajte, vedno obstaja izhod iz nje."

"Spomnite se in poglejte gor – v zvezde in ne v tla. Nikoli ne prenehajte delovati. Delo daje življenju pomen, življenje brez delovanja je prazno. Bodite radovedni."

"Ne glede na to, kako težko se zdi življenje, vedno lahko nekaj storite in v nečem uspete. Če je življenje, je tudi upanje!"

Čudovito sporočilo za življenje, kajne? 

Vir: trueactivist.com

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu