Ozemljitev

»Dva najhujša človekova izuma so čevlji in sončna očala,« pravi šaman Uchu. Čevlji in sončna očala namreč blokirajo naravno ravnovesje pozitivnih in negativnih delcev v naših telesih.

7. 7. 2014

Na eni od šamanskih delavnic je Uchu privlekel na dan torbo, polno elektronskih naprav in žic. Prosil je za prostovoljca in začel izvajati meritve. Začudeno smo gledali. Kako vse te moderne naprave sodijo v koncept šamanizma? Kmalu se nam je razkril pomen njegovega početja in odprtih ust smo strmeli v razlike v meritvah in številkah, ki so jih kazale naprave. Uchu nam je pokazal, kako se spreminja naše elektromagnetno polje glede na to, kje stojimo, ali smo ozemljeni ali ne, in celo glede na to, ali se nas kdo dotika ali ne.

Ste vedeli, da je človek ves čas povezan s Soncem in Zemljo in da oba ves čas ključno vplivata na naše frekvence? Sonce nam priskrbi toploto, vitamin D in pozitivno nabite ione, zemlja poskrbi za našo hrano, vodo in negativne ione. Ravnovesje obojega je ključno za naše zdravje in počutje.

»Dva najhujša človekova izuma so čevlji in sončna očala,« pravi Uchu. Čevlji in sončna očala namreč blokirajo naravno ravnovesje pozitivnih in negativnih delcev v naših telesih.

Skozi tisočletja so ljudje živeli tako, da so bili ozemljeni. Kako? Enostavno tako, da so bili v stiku s tlemi. Veliko so hodili bosi, živeli so v stiku z naravo in za ravnovesje je bilo poskrbljeno samo od sebe. Z današnjim načinom življenja se pogosto dogaja, da nismo več ozemljeni. Hodimo v čevljih z gumijastimi in plastičnimi podplati, živimo v velemestih in nebotičnikih, obdani z visoko elektromagnetno polucijo in naravno ravnovesje se zlahka podre. Ko spimo, nismo več ozemljeni. Večinoma imamo preveč pozitivnih elektronov (prostih radikalov), kar se še potencira z wi-fi signali, mobiteli in drugimi sevanji v urbanih okoljih.

Kako in zakaj se ozemljiti?

Ozemljimo se tako, da smo v direktnem stiku z zemljo – hodimo bosi po travi, zemlji ali pesku, ali ležimo oziroma sedimo na travniku. Ali pa uporabimo naprave, ki ustvarijo enak učinek v notranjosti hiš. Ko smo v direktnem stiku z zemljo, naše telo dobi negativno nabite proste elektrone in se uglasi s frekvenco Zemlje.

Znanstvene raziskave so potrdile, da ozemljitev zelo okrepi imunski sistem. Vpliva na raven kortizola, stresa in preprečuje vnetna stanja. Ljudje, zajeti v študijah, poročajo, da se jim je drastično izboljšala kvaliteta spanja, zmanjšale so se kronične bolečine in stres in bili so polni energije. Opazili so tudi blagodejni vpliv na srčni utrip, napetost mišic in hormonska neravnovesja. Ozemljitev minimizira posledice izpostavljenosti elektronski onesnaženosti, ki je vse okoli nas in ima antioksidativne učinke.

Na delavnici smo se nasmejali temu, kako zelo se je spremenila frekvenca naše prostovoljke, ko jo je Uchu držal za roko. Približala se je Zemljini. Uchu nam je pojasnil, da iz istega razloga potrebno ozemljiti tudi vse naprave v gospodinjstvih (pralne stroje, pomivalne stroje) in v industriji – da se izognemo kopičenju presežnega pozitivnega naboja. Ko je človek z merilno napravo v roki z drugo roko prijel za pipo ali radiator (so ozemljeni), se mu je ravno tako zelo spremenil naboj.

Če nimate možnosti preživljati časa v naravi bosi, je zelo priporočljivo, da si ozemljite posteljo. Med spanjem namreč poteka najbolj intenzivna regeneracija telesa. Načini za ozemljitev postelje so bolj ali manj enostavni, najdete jih na spletu (youtube itd), lahko pa se tudi odločite za nakup ozemljevalne blazine, rjuhe ali žimnice. Kar težko je verjeti, da nekaj tako enostavnega, kot je hoditi bos v naravi, tako bistveno vpliva na celotno biokemično ravnovesje našega telesa. Če dvomite, poskusite. Opazujte, ali po direktnem stiku z zemljo spite kaj bolje, se počutite bolje, ali se omilijo kronične bolečine... Verjamem, da boste prijetno presenečeni! Tako kot smo bili presenečni mi, ko nam je naš šaman postregel s celim kupom modernih elektronskih naprav in nato poskrbel še za zabavo z meritvami.

Čez poletje sva z Uchujem precej odsotna, tako da se beremo znova septembra, do takrat pa vas vse lepo pozdravljava in vam želiva lepo, sveže, oddiha polno poletje!

Uživajte v tem krasnem letnem času!

Tadeja

P.S. Če vas zanima, kje lahko dobite ozemljitvene izdelke po dostopnih cenah pri nas v Sloveniji, kliknite na spodnjo povezavo.

slo.arianasyard.com