Potovanje z zvokom

Dandanes se veliko govori o tem, kako moramo razširiti in dvigovati svoje zavedanje in zavest. Malokdo pa dejansko pove, kako naj to naredimo. Pojdite na čarobno potovanje z zvokom, zabavno in še koristno! Da, z zvokom!

Potovanje z zvokom (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 2. 2014

Opazujte se en dan: od jutra, ko vstanete, do večera. Prek katerih čutov zaznavate svet okoli sebe?

Statistike povedo, da moderni človek preko 90 % svojega okolja zaznava preko vida. 90 % vseh informacij, ki vas dosežejo in tvorijo vašo realnost, je vizualnih, možgani so fokusirani na to, ostalo je zanemarjeno.

Takoj ko začnete aktivirati in uporabljati tudi druge čute, se sprosti dosti energije v možganih, ki se je dosedaj trošila samo za vidne zaznave. Takoj ko zaprete oči in samo poslušate, se vam lahko zgodi mnogo nepričakovanih stvari. Na podoben način se urijo specialci – gre enostavno za urjenje zavedanja. To pa je ključno za kvaliteto našega življenja in naše osebne realnosti.

Kako na potovanje z zvokom?

Pojdite ven, recimo v naravo ali nekam, kjer je več zvokov. Zaprite oči! Izberite si en zvok in ga izolirajte.

Recimo: ste na plaži in oglaša se galeb. Izolirate zvok galeba in ga poslušate. Ko ga imate v svoji pozornosti, ga obdržite tam, še vedno ga slišite, in si izberite še en zvok. Npr. šumenje valov morja. Izolirajte šumenje valov in ga poslušajte v svoji glavi, skupaj z galebovim oglašanjem. Ko ljudje izoliramo zvoke, ponavadi slišimo samo enega naenkrat in ko ga zamenjamo, izgubimo prvega in slišimo samo drugega.

Pri tej vaji pa se urite v poslušanju več zvokov istočasno. Ko nekaj časa poslušate oba zvoka naenkrat, dodate še tretjega: recimo brnenje avtov v ozadju. Zdaj slišite vse tri istočasno. Tako nadaljujete, če pridete do 5, je že super!

Kaj se vam dogaja med to vajo?

Vaja izredno ostri vašo pozornost in sposobnost zaznavanja. Obremeni možgane s t.i. »multitasking-om«, torej z opravljanjem več nalog simultano. Možgani tega ponavadi niso vajeni, zato jih vrže iz običajnega načina dela. V nekem trenutku se vaša zavest osvobodi kontrole možganov in znajdete se v novem območju zaznav, onkraj poznanega. Zaupajte zavesti, višjemu jazu, vodnikom, kakor vam je ljubše, naj vas odpeljejo in vam prek podob ali česarkoli, kar se vam pokaže, pokažejo tisto, kar je v tistem trenutku najboljše za vas.

Lahko pred tem podate svoj namen: ostrim svoje zavedanje in grem na potovanje v zavesti s tem in tem namenom. Um vam bo spet prišepetaval, da ni nič resnično, da je samo vaša domišljija, vendar pa mi je dosti ljudi podalo svoje odzive na vajo potovanja z zvokom in so prejeli ključna sporočila, odgovore, navdihe, rešitve problemov, ideje preko nje.

Uchujevo potovanje z zvokom

Naj na kratko delim z vami Uchujevo zgodbo potovanja z zvokom.

Ko je enkrat med dolgočasno konferenco začel delati zgoraj opisano vajo potovanja z zvokom in izoliral zvoke enega po enega, se je znašel nad prostorom, lebdel je. Odletel je ven na cesto in nato naprej do starega hotela. Videl je, v katerem mestu se je znašel in ime hotela. Nato je letel naprej v hotel in videl svoje starše v mladih letih, ki sta kot zaljubljenca preživljala svoje počitnice tam. Naenkrat je razumel in vedel, da je bil spočet v tistem hotelu.

Čez kak mesec je vprašal svojo mater po imenu tistega mesta, hotela in če je bil spočet tam. Mati je vsa osupla vzkliknila: »Kako veš?! Kako to veš? Tistega hotela niti ni več! In niti tvoj oče ne ve, kje sva te naredila!« Potrdila mu je, da je bilo res tako.

Naredite zgornjo vajo z zvokom. V vsakem primeru bo izostrila vaše zaznavanje in pozornost preko vseh pričakovanj! In pa: kdo ve, kam vas pripelje to potovanje v zavesti, v vsakem primeru zaupajte, da na najboljši možni kraj za vas.

Lep pozdrav do prihodnjič!

Tadeja
www.arianasyard.com
www.nagual-uchu.com