Šamansko sanjanje 2. del

Kako razvijati svoj proces sanjanja? Kako začeti?

6. 5. 2014

Svetujem vam, da ste potrpežljivi. Razvijanje sanjanja od navadnega k šamanskemu je proces, ki se ne zgodi čez noč. Tudi pri meni gre postopno in je potreben čas. Za aktivno sanjanje potrebujemo energijo - čim bolj celostno energijsko telo (oziroma telesa). Več izgubljenih delčkov energije in osebne moči kot si boste povrnili, večji bodo preboji v sanjanju. In obratno: večji kot bodo preboji v sanjanju, več energije in osebne moči boste imeli. Vse je med seboj povezano. Kar se vam dogaja tu, v budnem stanju, vpliva na sanje in obratno. Ne pozabite, da je glavno prizorišče »bitke« tukaj, v tej 3d realnosti.

Že drobne spremembe tu, opazovanje sebe tu, širjenje zavedanja tu, lahko bistveno vpliva na vašo realnost tu in na sanjanje. Danes vam bom podala 4 preproste vaje za lucidno sanjanje in širjenje svojega zavedanja in zavesti.

1. Zapisovanje sanj: brez skrbi, ni vam treba pisati celih dnevnikov. Dovolj bo nekaj vrstic. Zelo pomembno je, da si vsaj na kratko zapišete sanje, in sicer takoj, ko se zbudite, po možnosti še preden vstanete iz postelje. Ko se zjutraj zbudite in začnete premikati telo, se namreč sanje pogosto v nekaj sekundah izgubijo iz spomina. Zato si pripravite zvezek in svinčnik kar zraven postelje. Zakaj zapisovanje? Zaradi stvari, ki je najbolje delovala zame: ponavljajočih se motivov. Preko ponavljajočih motivov v sanjah sem dosegla redno in pogosto lucidno sanjanje. Opazila sem, da večkrat sanjam, da me avto neha ubogati. Začne drseti po svoje, po možnosti ritensko, vsi pedali in ročna zavora nehajo delovati...Tako sem vsakič, ko je avto nehal ubogati, vedela, da sanjam in začela kontrolirati sanje.

Na primer: sanjala sem, da se z avtom vozim po lepem gorskem okolju, obdanem s smrekami. Naenkrat je avto nehal ubogati in je začel počasi drseti nazaj. »Aha! Spet ne uboga, torej sanjam!« me je preblisnilo. »Če sanjam, naj ta avto začne leteti!« Avto se je spremenil v majhno leteče plovilo, ki je še vedno letelo ritensko. »Zdaj pa dovolj tega, naj se plovilo obrne naprej!« Plovilo je ubogalo in me odneslo na gorski greben. Prepoznala sem tisti kraj, vedela sem, da sem bila že dostikrat tam. »Zakaj poznam ta kraj? Kaj je tu zame?« sem vprašala in dobila preblisk, da potrebujem vodnika. Manifestirala sem ga kot majhnega rumenega ptička, ki me je vodil. Sledila sem mu v notranjost gore, kjer sem bila deležna globokih uvidov o sebi, videla in podoživela sem določene trenutke iz moje preteklosti itd.

2. Vizitka v denarnici: Pripravite si trši papir ali vizitko v velikosti, ki je primerna denarnici. Nanj napišite: »Ali sanjam?« Nato večkt na dan (budni seveda) potegnite vizitko iz denarnice in preberite ta stavek. Za vaš um se bo to zdelo nesmiselno, vpil bo: »Kaj pa počneš, to pa ja nima smisla!« Nič zato, ignorirajte ga in večkrat na dan potegnite vizitko iz denarnice. Prek repeticije boste to isto dejanje slej ko prej ponovili tudi v sanjah. Samo da bo v sanjah nekaj drugače. Ali se bo vizitka raztegnila kot žvečilni gumi, ali ne bo hotela iz denarnice, ali bo druge barve, ali bo na njen pisalo kaj drugega...Nekaj bo drugače. In takrat boste lahko prepričani, da sanjate.

Ko se prvič v sanjah zaveste, da sanjate, se pogosto ljudje tako vznemirijo, da jih vrže ven iz sanj in se zbudijo. To je popolnoma normalno! Dajte si namen, da se ne boste preveč vznemirili oziroma, če se vznemirite, se hitro osredotočite na nek objekt v sanjah, poglejte ga ali skočite v druge sanje. Lahko se tudi zavrtite na mestu. Tako se ne boste zbudili.

3. Alarmi: Ponoči si nastavite alarme in vsakič, ko vas zbudijo, zapišite sanje. Videli boste, da imate vsaj 4 do 5 sanj na noč, od katerih si zapomnimo ponavadi samo zadnje. Alarm si nastavite prvič približno 4 ure od začetka spanca, nato pa na vsakih 60 – 90 minut, odvisno od dolžine vaših NREM (Non-REM) in REM faz spanja. Preizkušajte, kateri intervali vam najbolj ustrezajo. Vmes lahko izrazite namen, kaj želite sanjati, tako boste že začeli programirati vsebino vaših sanj.

4. Vaja za širitev in ostrenje zavedanja: Izberite si eno barvo, ki jo nato zalezujete skozi ves dan. Recimo: svetlo modro. Od jutra do večera nato bodite pozorni na to, kje se vam bo čez dan pojavljala svetlo modra. To zelo izboljšuje vašo koncentracijo, pozornost in zmožnost opazovanja. Obstaja mnogo različic te vaje: lahko tudi opravljate vse svoje običajne dnevne dejavnosti, ampak tokrat s povečano pozornostjo. Ko hodite v trgovino, pozorno opazujete vse, kar se dogaja na poti. Ugotovili boste, da ogromno stvari nikoli niste opazili, ker ste okrog hodili na avtopilotu oziroma kot roboti. Ostrenje zavedanja bistveno vpliva na vse, kar se vam dogaja v tej in sanjski realnosti. Ljudje me pogosto sprašujejo, če je varno lucidno in šamansko sanjati. Moj odgovor je: da. V sanjah ste popolnoma varni. Če dvomite, vedno vnaprej izrazite namen, da boste varni in pod vodstvom svojega višjega jaza, angela varuha oziroma kogarkoli, ki vam ustreza. Moč namena je neverjetna!

V raznih knjigah tudi lahko beremo o marsikaterih nevarnostih astrala, hudobnih bitjih, ki prežijo na nas itd. Res imamo lahko v astralu interakcijo z drugimi entitetami, vendar pa smo »navadni ljudje« še tako daleč od nivoja sanjanja, ki ga dosegajo čarovniki iz Castanedinih knjig, da ni nobene nevarnosti, da bi kje »obtičali« in se ne bi mogli vrniti.

Kaj pa nočne more? Res so milo rečeno neprijetne. Tudi sama imam izkušnje z njimi, a ko sem začela biti redno lucidna, sem lahko tudi »komunicirala« z morami. Lahko sem jih ustavila ali pa vprašala, kaj mi želijo sporočiti. In izgubile so velik del svoje strašljivosti. More so samo del vas samih, del vaše zavesti, ki prihaja s sporočilom. Ne bojte se svojih mor. Če želimo biti celostni, totalni, se moramo soočiti z vsemi svojimi platmi: tako svetlobo kot senco. Brez soočenja s svojo senco ne bomo duhovno rasli in ne bomo nikoli celostni in s tem tudi ne močni (govorim o osebni moči in modrosti). More nam prinašajo bogata sporočila. Komuniciranje z morami pa je že poglavje zase.

Naj vaje dobro delujejo za vas! Lepo vas pozdravljam in vam želim lepe sanje!

Tadeja

www.arianasyard.com

www.nagual-uchu.com