Živali moči 2. del: Spust v spodnji svet

V prejšnjem članku smo se seznanili s konceptom živali moči in kako nam le-te lahko pomagajo pri mnogih praktičnih stvareh. Prek njih pridemo v stik z delom svoje zavesti, do katerega prej nismo imeli dostopa oziroma se ga nismo zavedali.

19. 12. 2013

Žival moči je duh, spirit, ki prevzame tisto obliko, prek katere lahko najlažje komunicira z nami in nam kaže nove aspekte nas samih.

Kako se spustiti v spodnji svet po svojo žival moči?

Gre za potovanje v zavesti, ne za fizično potovanje. Naš um, nevajen fizičnega, nam bo na začetku ves čas spodkopaval šamansko potovanje: »Kaj pa delaš? To nima smisla. Vse si samo domišljaš!«

Šaman Uchu vedno poudarja, da se na energijskem nivoju vedno nekaj dogaja - ne glede na naše dvome se spreminjamo in delamo na sebi.

Za svoje šamansko potovanje si izberite kraj in čas, kjer vas nihče ne bo motil. Poslušanje šamanskega bobnanja (220 udarcev na minuto) je zelo priporočljivo, ker spravi naše možgane v teta valove. Posnetek šamanskega bobnanja lahko najdete na spodnji povezavi (glejte pod »Drumming«), če lahko, poslušajte s slušalkami.

http://nagual-uchu.com/blog/journeys/

Lahko si prižgete kadilo, da boste lažje vstopili v svoj sveti prostor. Udobno se namestite, ulezite se in si pokrijte oči z levo roko ali z ruto. Izberite si kraj, kjer boste začeli svoje potovanje. Naj bo to kraj, ki ga poznate v realnosti in kjer se dobro počutite: gozd, travnik, vaš vrt, jezero... Upočasnite dihanje in opazujte, kako se sproščajo vse mišice v vašem telesu. Nato pojdite v mislih na kraj, ki ste si ga izbrali za začetek poti.

Bolj živo in resnično si to uspete pričarati v vašem umu, bolj močno in uspešno bo potovanje. Uporabite moč vizualizacije in uporabljajte vse čute! Naredite to resnično! Zaznajte vonje, materiale okoli vas, tipajte, poglejte, kakšno je vreme, kakšna je vlaga v zraku. Naj dodam, da spodnji svet izgleda tako kot pokrajina tukaj: svetloba, gore, reke, rastline, nebo...

Stojite na svojem izbranem kraju začetka poti. Predstavljajte si prehod, skozi katerega lahko vstopite navzdol, v Zemljo. Lahko je to tunel, zemeljski predor, votlo deblo, stopnišče, včasih si ljudje izberejo celo podzemno železnico.

Pomembno je, da jasno izrazite svoj namen. Recite: »Potujem v spodnji svet, da bi spoznal in s seboj prinesel svojo žival moči!« S tem namenom se spustite skozi prehod. Spuščajte se dol, dol, navzdol v Zemljo. Če so na poti kake ovire, jih samo obidete. Na eni točki se bo tunel (prehod) končal. Stali boste na pragu spodnjega sveta. Tam lahko srečate čuvarja spodnjega sveta, ni pa nujno. Če ga vidite, ga prosite za dovoljenje za vstop. Spustil vas bo mimo. Če vas slučajno ne bi, poskusite kasneje.

Zdaj ste v spodnjem svetu. Vzemite si čas in opazujte, kaj je okoli vas. Je dan? Je noč? Kakšno je vreme? Kje stojite? V gozdu, na travniku, so okoli živali...? Pojdite na sprehod. Našli boste kraj, kjer se boste dobro počutili, vaš kraj moči. Tam se ustavite in pokličite svojo žival moči. Samo čakajte in opazujte, katera žival bo prišla.

Lahko pride tudi kaka druga žival. Če niste prepričani, ali je to vaša žival moči, poglejte na vse štiri strani neba. Če se vam bo pokazala na vseh 4 straneh, je prava. Če vam to ne ustreza, jo lahko direktno vprašate, ali je vaša žival moči. Začutili boste odgovor. Živali moči ne govorijo skozi besede naših jezikov, ampak bolj skozi občutke in podobe. Če začutite, da to ni prava žival, se ji zahvalite za obisk in jo prosite, naj zdaj odide, ker čakate svojo žival moči.

Ko pride in jo občutite kot svojo, se malo spoznajte z njo. Poglejte, kakšna je, lahko gresta skupaj na sprehod. Če je ptica, lahko letite z njo. V spodnjem svetu niste vezani na zakone fizike. Povejte ji, da jo boste vzeli s seboj v to realnost in da ji boste posvečali dovolj pozornosti, da lahko obstaja tudi v tej realnosti.

Vse živali v spodnjem svetu so enako močne: lev ni močnejši od npr. mravlje, te hierarhije ni. Vsaka samo odraža določene kvalitete in karakteristike.

Ko ste vzpostavili kontakt, se počasi vrnete oziroma vas bodo že zvončki na posnetku bobnanja na zgornjem linku opomnili na to. Po isti poti se vrnete nazaj na kraj, kjer ste začeli potovanje in prinesete esenco svoje živali s seboj. Naj vas ne moti, če srečate več kot eno žival. Lahko jih imamo več.

Odzivi naših udeležencev

Pogosta reakcija je: »Kaj pa, če nisem vreden te živali?« To je v naši družbi kolektiven miselni vzorec: »Nisem vreden.« Ko jim poveva, da so vredni in naj sprejmejo svojo žival moči, so ganjeni.

Ena od udeleženk je srečala volka in snežno sovo in jo je skrbelo, da sta ti dve živali preveč veličastni zanjo. Ravno tako si druga udeleženka ni upala sprejeti leva, čeprav si ga je želela. »Vzgojena sem bila, da moram biti skromna in ponižna.« je dejala. Ob sprejetju sta obe poročali, da so ju preveli novi občutki ganjenosti in tega, da si lahko dovolita občutiti lastno vrednost.

V spominu mi je ostala punca, ki je hotela medveda. Rekla je, da je prišel na rob travnika, a se ustavil in odkimal. Nato je vmes vkorakala srna in prišla k njej. Bila je zelo presenečena nad srno. Že na pogled je bila trdna, neodvisna, športnica, močna – srna jo je prišla opomniti da si lahko dovoli biti tudi nežna, subtilna, intuitivna. Ko sem ji rekla, naj si dovoli biti tudi nežna in ženstvena, so jo oblile solze.

Ljudje pogosto podvomijo: češ da so si želeli to žival z egom in so jo nato zato srečali. Brez skrbi: tudi če ste vnaprej čutili nagnjenost k neki živali, to ne pomeni, da vas je ukanil ego, ampak da ste bili že prej povezani in je prava. Ravno tako se dogaja nasprotno: ljudje pričakujejo kaj povsem drugega kot potem dobijo. Tudi to je v redu. Ni pravil. Vsak to doživi po svoje. Neko gospo je skrbelo, kako bo od sedaj naprej shajala s svojo ljubljenko mačko, ko je pa dobila miš za žival moči.

Včasih se izkušnjam od srca nasmejimo, včasih nas ganejo do solz, nikoli pa me te pripovedi ne pustijo ravnodušne. Čaroben spodnji svet govori skozi slikoviti svet podob in ko opazujem ljudi, ki z menoj delijo svojo izkušnjo srečanja živali moči, vidim, da so to močna doživetja, ki že vplivajo na ljudi in njihova življenja.

Poskusite in zelo bom vesela, če mi napišete svoj odziv!

Lepo vas pozdravljava,

Uchu in Tadeja

www.arianasyard.com

nagual-uchu.com/blog