Živali moči, 3. del: Pri čem nam lahko pomagajo in nekaj opisov posameznih vodnikov

Sama sem doživela dokaj čustveno srečanje s svojo prvo živaljo moči – s kanjo – pred več leti. Druge ljudi sem videla to globoko doživljati. A potem se pojavi vprašanje: kaj zdaj? Kaj naj zdaj s tem 'spiritom' počnem?

7. 1. 2014

Ne bojte se testirati. V mislih se obrnite na svojega živalskega vodnika v vsakdanjih, praktičnih zadevah. Prosite ga za pomoč in opazujte, kaj se bo dogajalo, kakšne misli, ideje in navdihe boste dobili. Pozanimajte se malo o dejanski živali: tisti, v katere podobi se kaže vaš živalski vodnik. Izbral si je namreč to obliko, ker je ocenil, da bo v njej najboljše in najlažje komuniciral z vami. Nekaj vam sporoča o vas samih prek lastnosti živali. Izkazujte mu majhne pozornosti, da vzdržujete odnos: npr. imejte sliko te živali na vidnem mestu, v mislih mu zgradite domovanje itd.

Dober primer pomoči živalskega vodnika mi je pred nedavnim priskrbel moj oče. Dokaj zadržan do vseh 'energijskih, čudnih' zadev, skeptik, vedno pristopa z neko distanco, hkrati pa ga stvar tako zanima, da se ne more zadržati. Pristopi nekako takole: "Ja, kaj je pa zdaj tale traparija? Te bo prežarčilo kam v druge dimenzije ali kako? Mi lahko prosim razložiš ..."

Pred nekaj meseci sem mu podarila lesenega izrezljanega medveda, ker se mi je dozdevalo, da je njegova žival moči. Dobila sem nekaj znakov, da je tako, ampak mu nisem hotela ničesar reči, da ga ne bi zavedla in bi si še vedno lahko sam izbral in našel svojo žival moči. Takoj ko ga je zagledal, so se mu zasvetile oči, postavil ga je na vidno mesto v svoji spalnici, rekoč: "Da me bo čuval." "Pa še res je," sem pomislila. Nato je nekaj časa zatem izgubil denarnico. Povsod jo je iskal in se pritoževal predvsem nad vsemi formalnostmi in stroški glede novih dokumentov. Naslednji dan je prišel na obisk ves vesel z najdeno denarnico v roki. "Ne boš verjela!" je rekel.

"Ker sem bil obupan, sem naročil svojemu medvedu, naj mi očuva in najde denarnico, če je res kaj na tem, da je neka žival moči ali kako ti rečeš. Šel sem v bližnjo pekarno, kjer bi jo lahko našli ali pa bi jo kdo našel in prinesel tja, in res je bila tam. Ne samo z vsemi dokumenti vred, ampak celo še z vsem denarjem. Niti tega mi niso ukradli!" Potem sva se zasmejala. Zdaj ima medveda tudi sam za svojo žival moči in pravi, da večkrat sanja o njem.

Nekaj opisov živalskih vodnikov

Poglejmo si nekaj opisov posameznih vodnikov. Kogar zanima več, naj uporabi iskalnike, uporabite gesla kot: power animal, totem animal, ime živali, našli boste kar nekaj informacij. Sama priporočam naslednjo stran, kjer imajo kakovostne članke o posameznih živalih moči:

http://www.shamanicjourney.com/browse-articles/

Srna: Srna nas uči o nežnosti, milini in prijaznosti. O sposobnosti poslušati druge, brezpogojni ljubezni. Zelo dobro pozna gozd, ima ostre čute, vidi v temi, zelo je dojemljiva za subtilna dogajanja okoli sebe. To pooseblja dar, da vidi globlje, simbolične pomene stvari. Uči nas, da samo skozi ljubezen, nežnost, skrb do sebe in drugih lahko presežemo navidezne delitve med nami in spoznamo celoto, božanskost.

Lisica: Lisica ima bogato zgodovino v ljudskem izročilu in mitologiji. Sposobna, zvita, hitra, mojstrica kamuflaže, prilagodljiva, nočno bitje – pomaga nam soočati se z našo senco, s stvarmi, ki smo jih potlačili, skrili vase. Ve, da ni hitrejša od lovskih psov, zato predvidi njihov prihod in smer gibanja. Izjemna moč opazovanja in maskiranja, zlitja z okoljem. Uči nas, kako opazovati, predvideti, kako se izmuzniti iz neželenih situacij neopazno, gladko in nevidno. Živi na robu: med realnostmi, med temo in svetlobo, med svetovi.

Kojot: Arhetipsko znan kot 'menjalec oblike', zvijačnež, modri norec. Pomaga nam smejati se lastnim napakam in ironijam življenja. Uči nas ravnovesja med varnostjo in tveganjem, med resnostjo in smehom. Opominja nas, da se to, kar delamo drugim, vrača nazaj. Zelo so predani družini.

Orel: Pooseblja moč, pogum, hitrost, oster vid, široko perspektivo. Vez med nebom in zemljo, sveta žival, varuh neba in višjih resnic. Spodbuja nas, naj zavzamemo nove poglede, širimo obzorja in videli bomo rešitve, ki smo jih imeli pred nosom. Opozarja na moč besede, s kljunom lahko zdrobi: tako kot mi z besedami. Povezava z duhovnimi svetovi, Velikim Duhom.

Želva: Simbol matere zemlje, varnosti, modrosti poslušanja lastnih ritmov, zaščite. Opominja nas na povezavo z zemljo. Opominja nas, da je treba včasih upočasniti in si vzeti čas zase. Pokaže nam, kako se na nenasilen način zaščititi pred negativnimi vplivi, svoj dom nosi na svojem hrbtu. Uči nas kontemplacije. Počasna, stabilna, izjemno modra, prastara in hkrati brezčasna, ljubeča, zaščitniška, nenasilna, materinska in globoka.

Metulj: Simbol radosti, svobode, hitre transformacije, kreativnosti, barvitosti, evolucije na vesel način. So zračni, vedno v gibanju, hitro se spreminjajo, živijo v trenutku. Uči nas, kako se osvoboditi kokona in se odpirati novim fazam življenja. Uči nas, da spremembam ne moremo ubežati ali jih kontrolirati, imamo pa vso izbiro in odgovornost pri tem, kako bomo odreagirali nanje. Uči nas zaupanja v sile znotraj nas samih.

Delfin: Moto: "Vdihni vase življenje in si vzemi čas za igro." Otroci oceana, ki dihajo s pljuči, zato je zelo povezan z dihom. Ste preresni, ne morete ustaviti toka misli? Delfin vas opominja na moč igrivosti, sprostitve. Predihajte čustvene blokade, zadihajte! Sveta žival, višja inteligenca, telepatija, brezpogojna ljubezen.

Lep pozdrav do prihodnjič!

www.arianasyard.com

nagual-uchu.com/blog