Samo vizualizacija ni dovolj, da dosežemo tisto, kar si želimo

Zakaj je sposobnost manifestiranja tako privlačna za sodobnega človeka? Najbrž predvsem zato, ker mislimo, da bomo po tem, ko bomo neko stvar imeli ali bomo nekaj postali, srečni. Sreča pa je to, po čemer hrepenimo vsi.

Samo vizualizacija ni dovolj, da dosežemo tisto, kar si želimo (foto: profimedia) profimedia
29. 1. 2021

SriSriRaviShankar je ob nedavnem obisku v Sloveniji rekel: "Vsako človeško bitje želi biti srečno. To je v njegovi naravi."

Zato hitro zastrižemo z ušesi, ko nekdo omeni manifestacijo. Ta magični postopek, ki je bil v zgodovini skrbno varovana skrivnost, dostopna le peščici vladajočih, pa počasi postaja vse bolj poznana tudi navadnim ljudem. In kakšna so današnja dognanja glede tega postopka?

Vse se začne v naših mislih

Knjige na temo manifestacije se zadnja leta kar množijo. Odgovori se iščejo na različne načine. Tako se eni na primer opirajo na dognanja kvantnih fizikov. Drugi se povezujejo z univerzalno zavestjo in njenimi manifestacijami, kot so vnebovzeti mojster SaintGermain, angeli, nadangeli. Tretji pa se zanašajo na lastno izkušnjo in na številne druge načine. Toliko je različnih pristopov, a na koncu ugotoviš, da je bistvo pri vseh isto.

Proces manifestacije se začne v naših mislih. Bob Proctor v knjigi Rojeni v obilju piše: "To, kar misliš, to postaneš." Vse naše življenje je odvisno od stanja naše zavesti. Vse, kar obstaja, je del zavesti, boga, akaše, taa oziroma univerzalnega informacijskega polja. Univerzalna zavest tvori nekakšno matrico, v kateri so vse možnosti že predvidene. Posameznik pa doživlja tisto realnost, v katero usmerja največ življenjske energije, kar se manifestira v vsem, kar se mu v življenju dogaja.

Za čisto vse smo tako odgovorni sami, čeprav bi se radi izgovarjali na zunanje dejavnike. 24 ur na dan tako s svojimi mislimi manifestiramo, čeprav se tega večinoma ne zavedamo.

Zato je pomembneje, da ko si nekaj želimo, pravilno naravnamo svoje misli v skladu s to željo, in ne hitimo takoj v akcijo, da bi prišli do želenega. Esther in Jerry Hicksto v knjigi Osupljiva moč čustev pojasnjujeta tako: "Gre za miselni, ne dejavni proces. Gre za usklajevanje misli, ne za aktivno ukrepanje za doseganje rezultatov." To obrazložita na primerih. Če na primer želimo tehtati 20 kilogramov manj, ne potrebujmo stroge diete ali intenzivne vadbe. Svojo pozornost moramo nameniti svoji želji in ne trenutnim okoliščinam.

Zakon privlačnosti deluje, vizualizacija sama pa ni nujno dovolj

V preteklih letih se je v zvezi z manifestiranjem veliko govorilo o zakonu privlačnosti. Ta zagotovo deluje. Žal pa se številni ne zavedamo dejstva, da je človek 95 % časa na avtopilotu (iz podzavesti), zato se nam zdi, da ta zakon ne funkcionira. Želimo si na primer, da bi ozdraveli. Hkrati pa se ne zavedamo, da je v naši podzavesti na primer strah, da ko ozdravimo, bomo morali početi nekaj, česar ne maramo.

Dokler se torej ne znebimo tega podzavestnega strahu, ne moremo ozdraveti. Tako samo vizualizacija ni dovolj, da dosežemo tisto, kar si želimo. Lahko si leta predstavljamo, da smo zdravi. A če se nismo sposobni znebiti prej omenjenega strahu, nam vsa vizualizacija nič ne koristi. Z drugimi besedami to pomeni, da čeprav si zavestno nekaj želimo, lahko nasprotna tendenca v podzavesti naša prizadevanja izniči. Številne knjige, ki so nam dale znanje o zakonu privlačnosti in vizualizaciji, so tako sicer odlične, ne izdajo pa še vseh skrivnosti manifestacije.

Skrivnost manifestacije je v občutkih

Če želimo na primer postati uspešni v matematiki, se moramo počutiti kot uspešen matematik. Vizualizacija ali redna uporaba določenih afirmacij še nista nujno dovolj. Preden želimo nekaj postati, moramo to namreč biti. Številni avtorji tako ugotavljajo, da so za manifestiranje želenega ključnega pomena občutki. Ti so sredstvo, prek katerega se ideje vtisnejo v podzavest.

Če želimo nekaj zmanifestirati, moramo iti v občutek uresničene želje. Tako si, ko si želimo nov avto, ne vizualiziramo zgolj avta s pomočjo fotografije na hladilniku, ampak gremo v občutek, kot da že sedimo v tem novem avtu. Več notranjih čutov nam uspe uporabiti, bolj želeno občutimo kot resnično. Zakaj manifestiranje deluje na ta način, pojasni dr. Wayne W. Dyer v svoji knjigi Izpolnjene želje: "Zapomnite si, da je podzavest neosebna in ne izbira. Ne morete delati razlik med občutki, ki so posledica težkih vsakdanjih izkušenj, in občutki, ki so posledica želje, ki ste si jo postavili v domišljiji za prihodnost."

Žal pa ne uspemo vedno takoj v občutek uresničene želje. Vzrok za to je lahko, da nas nekaj v podzavesti blokira, da bi se naša želja uresničila. V takem primeru je potrebno blokade odpraviti, da pridemo dejansko v občutek, kot da je želja že uresničena. Lahko pa ne uspemo priti v občutek uresničene želje, ker si želenega dejansko sploh ne želimo in je bila to le ego želja iz nekega strahu, ki je pogosto premajhna (generira premalo energije), da bi želeno zrealizirali.

Dopustimo si želeti

Če si nekaj resnično želimo, je to želeno že del nas. Bob Proctor v svoji knjigi Rojeni v obilju pravi: » Vse je že tu, od vas je odvisno, ali se boste s tem harmonično uglasili.« Zato si je potrebno dovoliti želeti, kar si želimo. Če nas na primer vleče, da bi šli na popotovanje okrog sveta in si pustimo uresničiti to željo, se bo vse zgodilo tako, da bomo prišli do sredstev za pot in da se bo vse uredilo, kot si želimo, da gremo na pot.

Glede časa, kdaj se bo to uresničilo, pa dr. Wayne W. Dyerpravi v svoji knjigi: »...čas, ki ga potrebujemo, da domneva postane resničnost, je proporcionalen s tem, kako naravno to občutimo zase.« Bolj, ko nam bo občutek, da že potujemo, naraven, prej se bo naše potovanje zgodilo.

Strast do življenja

Pri tem pa je potrebno upoštevati, da izhajamo zgolj iz sebe. Ne smemo pustiti, da bi nas strahovi iz okolice onemogočali v naši želji. Posameznikov občutek obilja ni odvisen od situacije v Sloveniji. To je potrdil tudi vnevbovzetimojester AdamusSaint-Germaina na nedavnem dogodku v knjigarni Zdaj, ko sta Geoffrey in LindaHoppe kanalizirala njegova sporočila.

Temu je pridal, da je sam tudi živel v težkih časih, a da si je vedno zmanifestiral obilje. Slednje je po njegovem namreč povezano s strastjo do življenja. Več kot imaš strasti do nečesa, prej to zmanifestiraš. Pri čemer je najbrž imel v mislih močno srčno željo, ne ego željo (na primer iz maščevanja, pohlepa), s katero pogosto povezujemo strast.

Znanstveniki so namreč dokazali, da ima srce velikokrat močnejše elektromagnetno polje od možganov. Da bo želja uresničena, je torej dobro, da prihaja iz srca in ne iz ega.

Manifestiranje tako postane izredno enostavno. Samo zavedati se je potrebno, da smo kreatorji vsega, kar se v našem življenju dogaja in slediti moramo svojemu srcu. Torej, početi in si želeti tisto, kar si želi srce, saj je potem dovolj energije, da se želja zmanifestira. Poleg tega pa je potrebno iti v občutek uresničene želje. Samo vizualizacija ni nujno dovolj. Pri čemer je včasih potrebno odstraniti tudi razne blokade, ki nas ovirajo, da bi željo občutili kot uresničeno. To zmore vsak.

Sicer pa imamo manifestiranju obilja namenjenih že kar nekaj delavnic in meditacij, kjer se vsak lahko nauči osnovnih korakov, ki so opisanih zgoraj.

Sledimo torej srcu in slej ko prej bomo zmanifestirali vse, kar si želimo!

Agata Kopač, AI-coach, regresoterapevt, poslovna svetovalka

Inštitut za sr(e)čno družbo, www.srecno.org