Saturn, južni vozel in Pluton (ter kaj simbolizira požar v Notre-Dame)

17. 4. 2019
Deli
Saturn, južni vozel in Pluton (ter kaj simbolizira požar v Notre-Dame) (foto: profimedia)
profimedia

Poglejmo si, kaj je o trenutnem obdobju zapisala astrologinja Sonja Šmit in kako razlaga požar v Notre-Dame. 

Saturn, južni vozel in Pluton

Od 16. aprila pa do 7. maja se odvija še ena intenzivna kolektivna zadeva; odstranjevanje vzorcev in prepričanj. 

Ta nesramni, nevidni in zelo moteč delček, ki nam povzroča nemir, je v tem obdobju butnil in buta na površje. Tako kolektivno kot osebno. In to je strah - strah pred novim, pred neznanim... 

Saturn (učitelj, mučitelj - odvisno, kako ga dojemaš) in Pluton (sprememba, transformacija iz globin) sta si zelo blizu - le nekaj stopinj narazen. Med njima pa se je vrinil južni vozel (preteklost, zgodovina, nekaj iz preteklih stoletij ali preteklega življenja). In ta "trio adijo" ima v tem obdobju veliko za povedati.
Južni vozel ima svoj pomen - odstrani stare navade, zakoreninjene vzorce in naučena prepričanja. 
Saturn daje lekcijo, nastavi "oviro". Pluton transformira. Kaj? Tisto, kar južni vozel  kot vmesni člen vrže in meče na površje (zgodovina, preteklost, vzorec, prepričanje). Notre Dame je fantastičen primer tega. 
V naših osebnih dogodki so to vzorci, vzgojna prepričanja, ki so od prej in so se ukoreninila do sedaj. Sedaj pa Saturn (učitelj) preko nekega dogodka želi vnesti novo smer in spremembo. 
Torej, če vidiš, da te neka navada ovira, jo začni odstranjevati. 

Kaj ima s tem Notre-Dame?

Ta umetnina je tudi simbol vzdržljivosti in preživetja. Nihče ga ni porušil do sedaj, ne glede na vladarje in vojne. Na osebni ravni to simbolizira, da nas nič nikoli ne premakne, saj so prepričanja in vzorci zelo močni. 
Simbol preživetja se odraža tudi v zobeh, želodcu in črevesju. Ko nekaj ne moreš prebaviti, predelati, zaboli v želodcu ali črevesju. 
Simbol preživetja se odraža tudi v euforičnem nakupovanju (prazniki so pred vrati). 
Simbol preživetja pa se odraža tudi v strahu; ali zmorem, ali bom to ali ono zmogla sama/sam ...Vse to v tem obdobju buta na površje. 
Povzročitelj dogodka je retrogradni Jupiter. Notre-Dame stoji na temeljih templja, ki je bil nekoč posvečen Jupitru. Zanimivo, kajne? In kaj ima to z nami? Ima, in to zelo veliko. Knjiga Notrdamski zvonar ima v svojem opisu tudi besedo preporod. V tem obdobju planeti napovedujejo, da je čas za preporod (načina razmišljanja, odnosa do nečesa ali nekoga, navad, vzorcev, prehrane...). Kolektivno pa je sedaj predvsem čas za preporod vere. Predrugačiti je potrebno naša prepričanja in odpreti vrata novim korakom. 
Vsi, ki ste po znamenju (ali v podznaku) Oven, Rak, Kozorog ali Tehtnica - na vas najbolj močno vpliva to obdobje preporoda. Predvsem je potrebno izpuliti korenine starim navadam glede preživetja, da nova energija lahko vstopi. 
Levi in Dvojčki ter Vodnarji - za vas je sedaj obdobje za srčni razmislek. 
Device, Biki in Ribe - obdobje, ko je dobro urediti zdravje, preko spoznavanja samega sebe. 
Strelci in Škorpijoni - odstranite nemir, da se vzpostavi mir (pazite na bolečine v ramenih, rokah in rodilih). 

No, pa se podajmo v avanturo novih začetkov. 
Se sliši zelo zakomplicirano? Pa ni. 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"