Pomemben astro dogodek: Saturn in Pluton

12. januarja se je zgodil pomemben astrološki in astronomski dogodek. Saturn se nahaja v konjukciji s Plutonom, kar pomeni, da sta planeta čisto skupaj, na isti stopinji. 

Pomemben astro dogodek: Saturn in Pluton (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2020


Saturn in Pluton se združita na vsakih 30-38 let, a vsakič v drugem znamenju. Pluton je zelo počasen planet, da obkroži celoten krog vseh horoskopskih znakov, potrebuje skoraj 250 let. Torej se je zgodil identičen dogodek približno leta 1700...

Kaj pa "objem" teh dveh planetov trenutno sporoča?

Marsikdo zadnje dni čuti notranji nemir, pa še mrk smo imeli, tako da je lahko vse čutimo podvojeno. 

Vpliv teh dveh planetov, ki želita nekaj zaključiti, se je pričel že 2019 (marca, nato september, oktober in v decembru). To so meseci, ki so ti že lani sporočali, da nekaj spremeni. Pri vsaki spremembi pa je zelo pomemben občutek varnosti. Ko se počutiš varno, zadeve tudi izpelješ. Če greš v spremembe s strahom, z nelagodjem ali iz ega, potem lahko narediš zase ali drugega več škode kot koristi.

Že leto 2019 nam je govorilo, da nekaj ne funkcionira, da je potrebno pri sebi nekaj  predrugačiti. Tu je osnova; v iskrenosti do sebe in drugih. V poznavanju sebe.

Druga stvar, ki jo ta dva planeta sprožita, je odnos do narave.  

Tretja zadeva je zavedanje, s čim si škodiš in s čim škoduješ tudi drugemu. Sem spadajo ogovarjanja, laži, nezaupanje... in vse to zaradi lastnega strahu. Strah je najbolj uničujoče orožje na svetu, iz katerega izvira pohlep, nadzor, potem pa še vsi dejavniki ego moči. Pa se vprašaj, od kje potreba, da se dokazuješ? Iz strahu?

Prični delovati iz ljubezni, iz občutka, da delaš in deluješ v najvišje dobro za vse, ne samo zase.

Povezuj se z vodniki, ko to potrebuješ. Z bitji Svetlobe in Luči. Zaženi dobro, ljubeče, iskreno... To je najmanj, kar lahko vsak posameznik pri sebi naredi.
Dvig zavesti je potreben najprej osebno pri vsakem posamezniku.

Na osebni ravni lahko objem teh dveh planetov občutite najprej kot nemir, nespečnost, močne glavobole, jezo, nemoč, notranjo bolečino. Skratka, kot bi bil pred eksplozijo, a še vedno deluješ po starem načinu, ki ti škodi.

Saturn te uči, da nehaj delovati po starem, iz trme, iz strahu, iz ega, ki objestno potrebuje zunanje potrditve - osebne ali družbene.

Pluton pa te uči, da ob stiskah naredi spremembo, nekaj predrugači, poizveduj, išči nove stike, da pridobiš informacije, ki jih potrebuješ za nek nov korak.

Predvsem pa oba poudarjata občutek varnosti. Kaj vse počneš iz neodločnosti, iz strahu, iz dokazovanja? 

V naslednjih šestih mesecih predvsem uredi stvari glede službe, kariere, financ, bivalne in poslovne prostore, ki ti predstavljajo dom, družino in tvoj kotiček varnosti. Naredi temelje zase.

Uredi hrano, ki te podpira in ne zavira. Prisluhni svojemu telesu, namesto da deluješ kontra njemu.

Uredi občutek odgovornosti do svojih dejanj, do sebe in do drugih.

Uredi oz. ozavesti svojo jezo. Od kje izvira in zakaj se sproži? Spregovori o tem, namesto da zadržuješ v sebi.

Uredi v sebi sprejemanje in dovoljevanje obilja vsega dobrega.

Uredi pri sebi, da nisi v odnosu, ki te utesnjuje, duši ali nervira, ker vse to vodi v prepire in vzpostavljanje jeznih poskusov, da nekoga spremeniš, da bi se ti počutil/la varno.

Uredi opremo za hribe - velja za tiste, ki imajo radi planinarjenje.

In morda od vsega najbolj pomembno... Uredi pri sebi, kaj si sploh želiš od svojega življenja? Ko to veš, gre lahko vse bolj mirno in tekoče naprej. Seveda pa življenje ni ravna črta, ampak je rahlo valovanje, da lahko sproti rasteš.

Na trenutke je to morda zahtevno, ker določenih navad ne gre čez noč obrniti, a si že ogromno naredil zase in za druge, če pričneš in lepo po korakih udejanjaš spremembe.

Vsem staršem priporočam, da prisluhnete otroku, ker vaše navade niso nuja tudi za otroka.
Vsem profesorjem in učiteljem priporočam, da prisluhnete otrokom, kaj vam sporočajo, so vaši fantastični učitelji, tako kot vi želite biti njim.
Vsem delodajalcem priporočam, da prisluhnete delavcu, ker najboljše podjetje je tisto, kjer je delavec zadovoljen.
Vsem politikom priporočam, prisluhnite svoji vesti, ne potrebi po premoči. Takšno vladanje je kratkega veka.

In kdaj je človek zadovoljen? Takrat, ko nima dvomov. Sedaj se vprašaj, koliko jih imaš in jih začni odpravljati. S tem se tudi zamenja krog ljudi okoli tebe, ker greš naprej, brez da še vedno krožiš v jezi, nezadovoljstvu in obremenjenosti, da o izgorelosti ne govorim. Čemu je ta potrebna? Da zadovoljiš sebe? 

Dvig zavesti je nujna potreba. Ne potrebujemo orožja. Potrebujemo orodje.

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2020 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo