Konec retrogradnega Saturna (6. 9.)

Retrogradni Saturn 6. septembra zaključuje svoje vzvratno gibanje.

Konec retrogradnega Saturna (6. 9.) (foto: profimedia) profimedia
4. 9. 2018

V času retrogradnega Saturna so na površje intenzivno prihajala potisnjena čustva, k čimer je pripomogel še Mars s Kethujem. Ta aspekt je še posebej vplival na težave v moško-ženskih odnosih. A sedaj bo v odnosih nekoliko lažje, saj bo ta pritisk popustil. 

Trenutni Saturnov tranzit nas uči kako prevzeti odgovornost zase, kako ne kriviti druge, temveč spreminjati stvari v sebi, opazovati se in na tem graditi sebe. 

Saturn nas opominja na realnost in na potrebo po večji samodisciplini ter reorganzaciji življenja. 

Pozitivno razmišljanje je dobro, vendar če nima temeljev v realnosti, nas lahko pripelje do razočaranja. To je še ena izmed Saturnovih lekcij. Saturnov cilj je, da odstrani pretirana pričakovanja in nam poda dozo realizma (brez pesimizma, seveda). 

Na nivoju telesa je pomembno, da se v času tega tranzita dovolj gibamo. Saturn namreč vlada gibanju. Deli telesa, katerim vlada so: stegna, kolki in medenica.

To je čas opuščanja starih trdih vzorcev, ki nas držijo v preteklosti. 

V septembru bomo zaradi Saturnovega tranzita občutili potisk naprej. 

Glavni temi Saturnovega tranzita pa sta predvsem finance in zdravje. 

Saturn nas uči, da svoboda ni v bežanju, temveč v prevzemanju odgovornosti. V tem času želi predvsem, da smo pozorni na to, kako skrbimo za svoje zdravje in finance. 

Saturn želi, da prevzamemo odgovornost za svoj um, telo in dušo. Da smo pozorni na svoje zdravje in zanj bolje skrbimo. Predvsem je pomembno, da razmislimo o tem, kako lahko sami sebi pomagamo tako na fizičnem kot na čustvenem nivoju. To bo ena glavnih lekcij v septembru: kako postati bolj odgovoren za svoje zdravje. 

Saturn pa nas prav tako naproša, da bolje poskrbimo za svoje finančno stanje. Ali denar porabljamo preveč ali smo preveč varčni? Denar nas uči, kako biti odgovoren z energijo, ki jo dajemo in prejemamo. 

Septembra bomo torej lahko prejemali pomembne lekcije tudi na temo denarja. 

Ta energija bo prisotna do meseca decembra, zato izkoristite ta čas, da uredite tako stvari izven sebe kot v sebi. 

Viri: vedski-jyotish.net, foreverconscious.com

Poglejte si še: September: Čustva in izpiti

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri