Še malooo! Še zadnji dnevi retrogradnega Merkurja!

Konec tedna, v petek, 3. junija, se zaključi obdobje retrogradnega Merkurja. 

Še malooo! Še zadnji dnevi retrogradnega Merkurja! (foto: profimedia) profimedia
31. 5. 2022

Še nekaj dni bodite malce bolj pozorni, nato pa bo komunikacija spet lažje stekla.

Od petka naprej bodo nekatere stvari končno lažje stekle oz. se razrešile, predvsem kar se tiče medsebojne komunikacije - lažje se bomo izražali in naše sporočilo bo bolj uspešno razumljeno kot morda v zadnjih tednih. 

V tem času retrogradnega Merkurja smo se lahko počutili zaustavljeni, stvari se nikakor niso premaknile ali odvile v želeni smeri. Po petku bo to postopoma popuščalo. 

Še nekaj dni vas bo morda vleklo v preteklost, kjer morate še nekaj razrešiti. 

Še do konca tedna se poskušajte izogibati kakršnim koli investicijam ali posojam večjih zneskov, saj lahko povzročijo težave ali izgubo, namesto da bi vam zagotovile dobiček. Absolutno pa je sedaj čas za boljše prehranjevalne navade, več gibanja in delo na sebi. 

Obstajajo številne zgodbe o tem, kako se je v teh tednih nekomu sesul računalnik in je zato izgubil vse pomembne podatke; ali pa je sredi ceste doživel gumidefekt in je zato zamudil na sestanek. Seveda se takšne in drugačne povsem vsakdanje reči dogajajo tudi v času, ko se ta planet z naše zemeljske perspektive ne giblje navidezno nazaj, res pa je, da je smola, povezana s komunikacijo, potovanjem in prevozi, v tem času veliko pogostejša in lahko preseneti vsakogar.

Stvari zato še vedno opravimo počasneje, z večjo previdnostjo, dvakrat preverimo... Na splošno, naj se nam ne mudi, to je čas upočasnitve in večje potrpežljivosti. Imamo namreč spremenjen dotok energije. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese. Ti so v tem času veliko bolj izpostavljeni kot njegovi zunanji mentalni procesi, ki se kažejo skozi komunikacijo z zunanjim svetom. Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi, saj vse to zahteva večji miselni trud, v tovrstno komunikacijo pa je vključeno tudi določeno tveganje. S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Več o retrogradnem Merkurju v članku TUKAJ.

Preberite si še: Ta teden konec RETROGRADNEGA MERKURJA. Zadeve se bodo začele premikati v pravo smer.