Še zadnji retrogradni Merkur v letu 2018

Pred nami je še zadnji retrogradni Merkur v tem letu in sicer bo na nas vplival od 17. novembra pa do 6. decembra 2018 v znamenju strelca ter škorpijona.

Še zadnji retrogradni Merkur v letu 2018 (foto: pixabay) pixabay
13. 11. 2018

Zanimivo je, da se Merkur prične gibati retrogradno le nekaj ur po tem, ko Venera konča svoje retrogradno gibanje. Nič odmora torej! Še nekaj časa bomo v retrogradni energiji.

Merkur vlada komunikaciji. Njegova misija je, da nam prinese sporočila iz višjih nivojev, z namenom, da postanemo bolj modri in bolj uglašeni s svojim poslanstvom. 

Retrogradni Merkur ima sicer slab sloves, saj je krivec za zamude, šume in konflikte v komunikaciji ter nezgode. Čeprav lahko nekatere stvari v tem času "ponorijo", je pomembno, da vidimo v situacijah pomembna in potrebna sporočila in ne nepotrebne nadloge. 

Namesto da si razbijamo glavo, zakaj se nam je zgodila smola in smo zamudili na pomemben sestanek, se vprašajmo, kaj nam je retrogradni Merkur poskušal s tem povedati. Smo bili morda premalo pripravljeni na pogovor in odločitve, ki bi jih sklenili na sestanku? Smo preprosto premalo disciplinirani in nas Merkur opozarja, da moramo biti previdnejši in odgovornejši pri dogovorih z drugimi? Ali pa smo se tako izognili veliki napaki, ki bi jo naredili, če bi se sestanka udeležili?

Tudi če je Merkur v nas zgolj zbudil dvome ali strahove, bi bilo dobro, da se poglobimo v svoje strahove ter temeljito razmislimo o svojih dejanjih.  

Pomembno je, da se v tem obdobju ustavimo, pogledamo in prisluhemo, katera področja v življenju so razburkana. Nato pa se počasi gibamo naprej, brez hitenja. 

Zaradi intenzivne retrogradne energije v tem letu, smo se lahko (in se še vedno) počutili zaustavljene, zataknjene, počasne... 

No, tako se počutimo navzven, kjer se nam morda zdi, da se ni veliko spremenilo. A v naši notranjosti smo zagotovo nadvse zaposleni s čiščenjem starih prepričanj, s celjenjem starih ran in zlomljenih src... Dogaja se intenzivna tranformacija in rast. 

Ob zaključku leta nam Merkur sporoča, da imamo še nekaj stvari za opraviti, da se lahko povzpnemo še višje v svoji rasti. 

To bo Merkur storil tako, da bo odkril določene globoke dele naše podzavesti ali duše, očistil nekaj preteklosti in postavil pod vprašaj nekatere stvari na naši poti. 

Več konkretne akcije in napredka pa bomo lahko naredili v letu 2019, ko ne bomo priča toliko retrogradnim planetom, kot v tem letu.

Sedaj pa je pomembno, da si vzamemo malce odmora in si razjasnemo, kam gremo in kaj nam je v življenju pomembno. Najboljši način za navigiranje skozi to energijo je, da si vzmemo čas zase in ne hitimo. To je čas za notranjo refleksijo, za pogled nazaj, kje smo bili in kam želimo naprej. 

Ne potrebujemo dojeti in urediti vsega, samo vprašajmo se, kaj počnemo in zakaj, namesto da delujemo avtomatsko. 

Naši predniki so verjeli, da gremo v času retrogradnosti v podsvet ali v podzemlje - v svoje temne globine, kjer lahko odkrijemo, kaj skrivamo v podzavesti; katere rane so tam in kje potrebujemo zdravljenje. 

Prisluhnite, kam vas trenutno vodi vaša duša. 

Čemu se izogibati v tem času?

Sprejemanje naglih odločitev v tem času ni priporočljivo. Ne pričnite novih stvari. S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja. Bodite v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imejte manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno.

Raje reflektirajte preteklost, pomislite, kako komunicirate s seboj, z drugimi in s svetom in delajte na tem, da izboljšate svojo komunikacijo. 

Vsi smo odgovorni in oblikujemo vse, kar je. Čas je, da prevzamemo odgovornost za svoje vibracije, ki sooblikujejo to vesolje.

Retrogradni Merkur je močno duhoven čas za raziskovanje samega sebe. Čas za odmor in vdih pred začetkom novega leta. Če boste izkoristili to energijo za čiščenje in urejanje sebe, vam retrogradni Merkur ne bo prinesel nevšečnosti pač pa notranjo moč. Retrogradni Merkur ni nadloga, je dar, da vstopimo v svoje skrite kamrice in razumemo sebe na povsem novem nivoju. 

Nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih tednih izkoristite retrogradni Merkur v svoje najvišje dobro najdete tukaj.

povzeto po: foreverconscious.com in Marta Pirnar Tittle