Ognjevita narava ženskega srca: Morda bo v smer zmedenega moškega poletel kakšen krožnik ali vaza

Tako kot v naravi nič ni črno-belo, tudi v človeku ne prevladuje le en vidik. Vsaka ženska ima v sebi malo moškega vidika in moški nekaj ženskega. To lahko opazimo v čustvenem vidiku obeh spolov.

Ognjevita narava ženskega srca: Morda bo v smer zmedenega moškega poletel kakšen krožnik ali vaza (foto: pixabay) pixabay
5. 11. 2021

Ognjevito žensko srce

Ženske so čustveno ognjevite, hitro se odzivajo, a prav tako hitro pomirijo, bolj se zavedajo svojih čustev in jih lažje izražajo. Ko so srečne, se smejejo, ko so žalostne, jočejo, ko so jezne, vpijejo. Morda bo v smer zmedenega moškega, ki mu nič ni jasno, kaj je zagrešil, poletel kakšen krožnik ali vaza. Moškim je to povsem tuje in to doživljajo kot muhavost ženske narave. Toda to je le ognjevita narava ženskega srca.

Moški so čustveno kot voda. Potrebujejo veliko časa, da bi dojeli, kaj čutijo, še več časa pa, da to izrazijo in predelajo. To raznolikost energij v nas je najprej treba ozavestiti in razumeti ter sprejeti razlike, ker nas bo to pripeljalo do medsebojne harmonije. Tako moški na seksualnem področju s svojim ognjem greje njeno vodo, medtem ko ogenj ženskega srca greje vodo njegovega srca. Med seboj se prebujata in dopolnjujeta ter stremita k ravnovesju. Ključ je iskrena, odprta in obzirna komunikacija.

Želja po skladnosti

Ko smo še otroci, imamo ti dve komponenti energij popolnoma usklajeni in uravnovešeni in nismo obremenjeni s spolom. Prav zaradi te usklajenosti imajo otroci neskončno veliko energije, vedno so srečni, zdravi in preprosto v stiku s svojo naravo. Med odraščanjem nam v telesu začne prevladovati ena energija, pri ženskah ženski princip in pri moških moški.

Ker se narava ves čas nagiba k popolnemu ravnovesju teh dveh nasprotij, se tudi pri nas oglaša želja po skladnosti. Od tod ideja, da smo le ena polovica, ki išče drugo v upanju, da bomo našli izpolnjenost, ter se odpravljamo v (za marsikaterega neskončno) iskanje popolnega partnerja.

Najbolj očitna interakcija teh različnih energij se pri ljudeh dogaja pri spolnem odnosu. To je popolnoma naravno usklajevanje in to je tudi predvsem njegov namen. Odnos med dvema osebama, ki sta globoko čustveno povezani, med katerima prevladujeta zaupanje in spoštovanje, prinaša naravno menjavo energij, kjer moški sprejema žensko energijo in jo daje svoji ženi ter obratno. Prihaja do tako želenega spajanja v popolno celoto. Najverjetneje ste tudi vi vsaj enkrat po seksu doživeli veliko energije in veliko pozitivnih čustev – to se dogaja, ko ste s partnerjem, s katerim se ujemate ne le spolno, temveč tudi na drugih področjih.

Ta menjava energij se med seksom ne dogaja le na fizični ravni. Par se med seboj energizira in celi na vseh ravneh, od grobe fizične do najnežnejših ravni obstoja. Ko ste s partnerjem, ki ga imate radi in s katerim se dobro razumete, do menjave energij prihaja, na primer, tudi ko se med časom, ki ga preživljate skupaj, pogovarjate.

Obe energiji v nas

V svoji modrosti nam je narava podarila še eno pot do sreče in ravnovesja. Ta pot je uravnovešanje polov, prisotnih v vsakem med nami. Leva stran telesa je povezana z lunarno energijo, desna s sončno, možgani pa se delijo na dve polobli – levi rečemo 'moška' in desni 'ženska'. Prav tako pomembni energetski poli so spolne žleze in njihova komplementarna epifiza v možganih. Čeprav so na nasprotnih delih telesa, so ti poli ozko povezani in ključni za doseganje skladnosti.

Z uravnovešanjem teh nasprotujočih si sil znotraj sebe razvijamo notranjo moč in mir ter pridobivamo čustveno in umsko stabilnost, kar nas naredi resnično izpolnjene, srečne in samozadostne. Naša samozavest in samospoštovanje rasteta. Takrat postane to, da imamo partnerja, stvar izbire in ne potrebe. Lahko bi rekli, da smo šele takrat zreli za zvezo in je ta zveza že od začetka bolj kakovostna, saj takrat, ko smo zadovoljni sami s sabo, zadovoljstvo lahko delimo z drugimi. V nasprotnem vstopamo v zvezo zaradi napačnih razlogov, zaradi česar zveza nima lepe prihodnosti.

Noben spol ni superioren – vsak ima svoje vrline in slabosti. Ženska mora razviti notranjega moškega in moški notranjo žensko. Onadva sta dve plati enega kovanca, dve polovici ene celote. Prav te majhne nasprotnosti in razlike v nas prebujajo radovednost, privlačijo nas in dopolnjujejo. Le pravilno razumevanje teh razlik in njihovo usklajevanje pelje do uresničevanja skladnega partnerskega odnosa ter izpolnjenega življenja na vseh ravneh. .

Hana Dervović, Jelena Skert, Park Božanske Energije

Seks – igra ognja in vode 1. del