Sensa vikend v Bohinju: Kako se osvoboditi?

23. 4. 2015
Deli
Sensa vikend v Bohinju: Kako se osvoboditi?

22.–24. maj 2015, Bohinj Park Hotel

Ali zares razumemo, zakaj smo v življenju nesrečni? Ker se s služenjem svojemu egu zapiramo, ločujemo od ljubezni, ki je naša narava. Pridružite se nam na majskem Sensa vikendu in spoznajte principe lastne osvoboditve!

Program

PETEK

17.00 - 19.00

Uvod v vikend: Kdo sem jaz, človek?

Z vprašanjem, kaj je človek, se večini ne zdi vredno ukvarjati. Prav zato je naše življenje mizerno in polno stisk. Ko bi zares vedeli, kaj smo, bi od življenja imeli bistveno več, s prepoznanimi potenciali pa bi živeli mnogo srečneje. Zato se bomo na uvodni delavnici prelevili v resnične iskalce - tiste, ki iščejo samega sebe. 

19.00 - 20.00

Večerja

21.00

Ogledali si bomo odličen film, ki nas bo na idiličen način uvedel v rdečo nit majskega Sensa vikenda – kdo smo, od kod prihajamo, kam gremo in kakšen je pravzaprav naš namen tukaj in zdaj?

SOBOTA

7.00 - 8.00

Ishmech s Kristino De Ventus, 1. del

Življenje je gibanje in ravnovesje obenem. Hrbtenica je os, skozi katero odzvanja vibracija življenja ter ohranja ravnovesje človekovih telesnih gibov in funkcij. Vzpostaviti je potrebno ravnovesje desne in leve strani telesa. Ko je gibanje telesa harmonično, izgine občutek ločenosti med desno in levo stranjo. V takšnem stanju se tok desne in leve strani telesa vijugasto prepleta v osmicah v neskončnost okrog hrbtenice. Človek v takem stanju občuti harmonijo, mir in popolnost. Metoda Ishmech nas bo varno in brez napora postopoma vodila v to stanje.

8.00 - 9.00

Zajtrk

10.00 - 13.00

Ego - naš zaveznik, ne tiran

Ego je mehanizem, ki nam v osnovi omogoča preživeti, vendar pa pri večini ljudi še vedno deluje kot večinski gospodar. Šele ko ga dovolj spoznamo, ga lahko presežemo in si ga podredimo. Ego, ki ni v napoto našim dušnim ciljem, lahko postane koristen zaveznik na naši poti. Toda pozor – namera opuščanja ega je lahko za naš um izjemno pretresljiva, zato bo naredil vse, da bo ego ohranil, pa četudi nam ta v življenju povzroča veliko bolečine. Ste se pripravljeni soočiti s svojo železno srajco in jo odvreči s sebe? Ste pripravljeni preseči odpore, ki se bodo nenehno pojavljali v tem vikendu, in vztrajati na poti?

13.00 - 14.00

Kosilo

16.00 - 18.30

Avtocesta misli

Nekatere misli so nam všeč in se nam potrjujejo kot pravilne, druge nam povzročajo težave. Z razumevanjem delovanja misli, z odprtimi očmi in budnim poslušanjem sebe in drugih se v glavi postopoma porajata mir in tišina. Šele takrat zares razumemo življenjske okoliščine in se nanje pravilno odzivamo. Na delavnici bomo dobili dragoceno orodje za opazovanje in utišanje svojega miselnega avtomatizma.

19.00 - 20.00

Večerja

20.30 - 22.00

Večerna meditacija: NADABRAHMA

Nadabrahma je stara tibetanska meditativna tehnika z izjemnimi učinki pri umirjanju uma in prebujanju notranjega čutečega bitja. Traja eno uro in je razdeljena v tri faze.

NEDELJA

7.00 - 8.00

Ishmech s Kristino De Ventus, 2. del

8.00 - 9.00

Zajtrk

9.30 - 12.30

Mir sredi orkana

Nešteti vsakodnevni dogodki so kot predmeti, ki jih zajame orkan in jih vrtinči v smer, nad katero nimamo vpliva. A v vsakem orkanu obstaja središče – oko, ki je center miru. Na delavnici bomo poiskali vir, ki nam v življenju daje moč, stabilnost in polno doživljanje.

12.30 - 13.30

Kosilo

Odjava iz hotela

Posamezni sklopi delavnic bodo sestavljeni iz kombinacije teoretičnega in praktičnega dela in bodo prilagojeni dinamiki skupine. (Prosimo, da udeleženci prinesejo s seboj blazino za jogo. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.)

Izvajalec programa: Bindu – društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

Cena celotnega paketa je 200 €.

Cena paketa vključuje 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, vadbo v fitnesu in delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Prijave: tel. +386 8 200 4000, booking@2864.si

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan