Sensin vikend za žensko dušo in telo

27. 5. 2013
Deli
Sensin vikend za žensko dušo in telo

21.–23. junij 2013, Grand hotel Portorož *****, LifeClass Hotels & Spa.

Kdaj ste nazadnje zaplesale svobodno, sproščeno, divje? Kdaj ste se nazadnje na glas smejale iz vsega srca? Kdaj ste si nazadnje dovolile biti to, kar ste? Sensin ženski vikend je odlična priložnost, da se vsaj za kratek čas osvobodite vseh svojih dnevnih, osebnih, družinskih in družbenih obveznosti in se v blagodejnem morskem okolju Grand hotela Portorož ***** intenzivno posvetite same sebi.

Program Sensinega ženskega vikenda

PETEK:

Od 14:00

Prihod in prijava v Grand hotelu Portorož

16:20–16:50

Predstavitev kozmetike BIOEFFECT, ki je eden izmed sponzorjev Sensa vikenda.

Izdelki za nego kože BIOEFFECT so prvi in edini kozmetični izdelki, ki vsebujejo celične aktivatorje, kopirane iz človeške kože in vzgojene v rastlinah. Celični aktivatorji v kozmetiki BIOEFFECT signalizirajo koži, naj pospeši procese obnavljanja in delovanja. Izdelke bomo preizkusile same.

17:00–20:00

Delavnica s psihoterapevtom dr. Zoranom Milivojevićem

Kako se vzljubiti: kaj nas ovira pri brezpogojnem sprejemanju sebe?

Obstaja neskončno število načinov, kako zanemariti, razvrednotiti in zapustiti samo sebe. Če se zares želimo sprejeti brezpogojno, tega ne moremo storiti zgolj na osnovi samoprepričevanja. Za to sta potrebna razumevanje vzrokov in globlja preobrazba.

Katere pogoje mislimo, da moramo izpolniti, da bi bile zadovoljne same s sabo? Kaj je samopodoba in kaj idealni jaz? Kako nam idealni jaz otežuje življenje? Ali lahko ustvarimo idealno ljubezen in idealno življenje? Kako ideali postanejo zapovedi? Ali je nezadovoljstvo s sabo dober motivator na poti k popolnosti? Ali je način, kako sprejemamo drug drugega, tudi model za sprejemanje sebe? Zakaj so naši lastni pogoji za samosprejemanje pozunanjeni družbeni pogoji? Kaj najbolj zaznamuje lastno sliko o sebi: otroštvo ali mladostniška leta? Kako biti seksi v šestdesetih? Kako mediji oblikujejo našo sliko o lepi in privlačni ženski? Kaj po samosprejetju? Kako spektakularno je življenje, ko brezpogojno sprejmemo sebe?

Dr. Zoran Milivojević je psihoterapevt z več kot 25-letno prakso. Vsak mesec vsaj deset dni preživi v Ljubljani, kjer med drugim vodi seminarje o transakcijski analizi, sicer pa je rojen Beograjčan.

20:00–21:00

Večerja

21:30–22:30

Večerna zvočna kopel z mojstrom zvoka Dušanom M. Z. Badovincem

Sozvenenje

Dušan bo za nas ustvaril blagodejno zvočno kopel ter prek različnih naravnih in kozmičnih glasbil ter vibracijskih resnic popeljal naše telo in duha v popolno sprostitev. Zven gonga nas umiri že v nekaj minutah, dihanje se upočasni, možgani preklopijo na nižje valovanje, leva in desna možganska polovica se uravnavata, telo zavibrira v morju različnih tonov in naša zavest se lahko poveže s harmonijami vesolja.

Dušan M. Z. Badovinac se že vrsto let ukvarja s širjenjem zvoka, izvaja zvočne kopeli, zvočne masaže, delavnice o spoznavanju zvoka in prvinskih glasbil.

SOBOTA

7:00–8:30

Jutranja delavnica joge z Robertom Honnom

Kako ustvarjam svoje življenje?

Joga je veliko več od raztezanja telesa. Telo je le eden od instrumentov, ki nam na izkustveni ravni govori o naših miselnih vzorcih, na osnovi katerih zavestno ali nezavedno ustvarjamo svoje življenje. Ob nežni praksi – ki jo boste lahko vključile v svoj vsakdan – bomo opazovali, katere kvalitete opisujejo našo naravo.

Ali vztrajam za vsako ceno? Morda popustim, še preden se izziv res začne? Ali znam biti pozorna do sebe? Kakšna sem do sebe – nežna, neizprosna, brezbrižna? Kako se negujem? Kako razumem samo sebe? Se sprejemam?

Robert Honn, E-RYT (Experinced Registered Yoga Teacher), CYT (Certified Yoga Teacher), je kot učitelj registriran pri svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA). Je soavtor knjige Mahabharata in joga.

8:30–9:00

Obred pitja čaja s čajnico Tea time, ki je eden od sponzorjev Sensa vikenda.

Tea Time nam bo predstavil čaje iz svoje bogate izbire, ob katerih se ustavi čas, ob katerih občutimo bogastvo življenja, si vzamemo čas zase. Okušale bomo blagodejne čaje:

Antistress - čaj ki zmanjšuje posledice stresa

Tišina - čaj za umiritev pred spanjem

Harmonija - ayurvedski čaj.

Vzemite si "čas za čaj - čas zase"

9:00–10:00

Zajtrk

10:00–12:30

Delavnica v dveh delih z antropologinjo dr. Vesno Godina

Skrivnost ženske moči ali kam je izginila prvinska ženska

Delavnica, ki bo na osnovi antropoloških resnic o ženskah in moških našo običajno percepcijo sebe kot ženske in svojega položaja v družbi postavila pod vprašaj.

Kako ženske razumemo moške in kako moški razumejo ženske? Kakšen je sodobni položaj žensk? Od večvrednosti do manjvrednosti – kako smo ženske pridobile moč in izgubile svojo vrednost. Kako nas je feminizem osvobodil starih verig in nam nadel nove. O sodobnih oblikah odtujenosti in izkoriščanja žensk. Kaj je bistvo ženske moči? Kako so moč uporabljale ženske nekoč in kaj počnemo z njo danes? Sodobna ženska v vrtincu ženitnih menjav. Močne, uspešne in samske: česa ženska danes ne sme imeti, da bi bila 'poročljiva'? Partnerski odnosi v potrošniški družbi. Zakaj so nekoč moški 'lovili' ženske in zakaj danes ženske 'lovijo' moške? Ali si res želimo, da se očetje spremenijo v mame? Kdo je kriv za krizo moške identitete?

Dr. Vesna Godina je kulturna in socialna antropologinja ter profesorica na filozofski fakulteti v Mariboru in fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

12:30–13:30

Kosilo

13:30–15:30

Razvajanje v hotelu, prosto

15:30–17:30

Delavnica z Vesno Godina: Skrivnost močnih žensk ali kam je izginila prvinska ženska, 2. del

19:00 -20:00

Večerja

20:00–22:00

Delavnica ishmecha (plesa brez forme) s plesno pedagoginjo Kristino De Ventus

Sem to, kar sem!

Nekje na poti smo pozabile plesati svobodno, sproščeno, naravno, divje ali čutno. Pozabile smo se na glas smejati, pobegniti cenzuri uma, diktaturi vsakdanjih skrbi in obveznosti, vlogam, ki jih igramo. V nenehnem prilagajanju zunanjim pravilom in merilom, v stalnem prizadevanju ustvarjanja vtisa na druge smo pozabile na lastno svobodo.

Na delavnici ishmecha se bomo spet spomnile, kako zelo potrebuje vsaka svoj naravni ples, ki nas poveže z notranjim virom moči in nam odpre srce, da spet lahko začutimo lepoto svojega ženskega bitja.

Kristina De Ventus je plesalka, plesna pedagoginja in trenerka za ishmech, ples brez forme. Dobrih 15 let vodi plesne delavnice v Sloveniji in tujini.

NEDELJA

7:00–8:30

Jutranji či gong za ženske z Anito Nino Kajtezovič

Zoreti z milostjo, modrostjo in vitalnostjo

Tradicionalna kitajska medicina uči, da ima ženska, ki skrbi za svoje zdravje, skozi različne letne čase svojega življenja možnost zoreti z milostjo, modrostjo in vitalnostjo. Telo ženske je nekoliko hladnejše od moškega in bolj vlažno. S prevzemanjem moškega načina delovanja žensko telo postaja toplejše, energija se zadržuje predvsem v glavi – centru razmišljanja in analiziranja. Zato se hladi maternica, kjer bi moral po naravnem principu domovati ogenj oz. toplota. Preveč ognja, ki se preseli v glavo, suši življenjske sokove, to pa lahko vodi v različne bolezni in pospešuje staranje. Hladna maternica je po tradicionalni kitajski medicini tudi vzrok za številne ženske bolezni.

Na delavnici se bomo naučile posebnih vaj, s pomočjo katerih lahko ogenj iz glave preusmerimo nazaj v spodnji del trebuha in s tem aktiviramo samozdravilno energijo za obnavljanje telesnih tekočin, krvi in hormonov.

8:30–9:30

Zajtrk

9:30 –11:15

Delavnica o pomenu uravnoteženega prehranjevanja z Anito Nino Kajtezovič

Dao prehrane za ženske: hrana za zdravje in dolgoživost

Sistem dao prehrane se razlikuje od zahodnega nutricionizma, saj ne govori o biokemični sestavi hrane, temveč o njeni energijski kvaliteti – segrevanju, hlajenju, sušenju, vlaženju. Dao energijsko ravnovesje v telesu vzpostavlja na osnovi segrevanja mrzlega, hlajenja vročega, sušenja vlažnega, vlaženja izsušenega. Ker je vsak človek edinstven, ni mogoče priporočati enotne zdrave hrane, ki bi koristila vsem enako.

Na delavnici se bomo seznanile z osnovnimi principi prehranjevanja po tradicionalni daoistični medicini glede na različne telesne tipe in se poučile o pomembnosti prilagajanja prehrane svojim naravnim ritmom (menstruaciji, menopavzi) in letnim časom ter zvedele veliko o uporabi zelišč, ki vplivajo na ponovno vzpostavitev energijskega ravnovesja v telesu.

Anita Nina Kajtezovič je učiteljica či gonga, taj čija in joge.

11:30

odjava iz hotela

12:00

Kosilo

(Za potrebe vadbe prosimo, da udeleženci prinesejo s seboj blazino za jogo. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.)

Cena celotnega paketa znaša 220 evrov.

Cena paketa vključuje:

•    2 prenočitvi v Grand hotelu Portorož *****, LifeClass Hotels & Spa, s polnim penzionom,

•    uporabo bazena z enkratnim obiskom savne,

•    vadbo v fitnesu in

•    delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo je 40 evrov.

Prijave na: booking@lifeclass.net ali na tel. št.: 05 692 9001.


Pokrovitelji Sensa vikenda:

Sensa vikend

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja