September: Čustva in izpiti

Dobrodošel september, kaj nam boš prinesel? 

September: Čustva in izpiti (foto: unsplash) unsplash
31. 8. 2018

Septembra se bomo na trenutke počutili, kot bi stopili korak nazaj v preteklost. Je že res, da se je obdobje šestih retrogradnih planetov zaključilo, kar pa ni zagotovilo, da smo v tem času presegli vse izzive in vzorce preteklosti. Že prvi dnevi devetega meseca leta nam bodo postregli s tem dokazom.

Življenje je učenje in kot takšno nudi lekcije in nato testiranje znanja. Mnogi ste kar olupili stare navade s sebe, zastarele načine delovanja in ste veliko naredili na svoji osebni, osebnostni in duhovni rasti. Zdaj je na vrsti še čustvena rast. Pričakujete lahko več 'izpitov' na svoji poti. 

Zato vzemite neljube dogodke kot provokacijo in test. Kot izpit v šoli. Seveda vas bodo določeni incidenti vrgli iz tira. Pa kaj potem! Saj ste vendarle živi, kajne?

Jeza sama po sebi ni slaba. Kaj počnemo z njo pa determinira, kakšen človek smo. Torej, ko vam bo, po domače povedano, počil film, uporabite to priložnost za raziskovanje sebe – in ne za razsipanje slabe volje okoli sebe. Imate idealno možnost, da bi prepoznali, kaj vas umiri, kaj (ali kdo) vam nudi občutek varnosti ter ljubezni pod pritiskom.

Vsak izmed nas ima svojo zgodbo. Morda voznik, ki vas je zjutraj grdo izsilil na poti v službo hiti k svojemu otroku v bolnico, je nervozen in je preprosto napačno precenil razdaljo. Morda je voznik, ki vozi kot polž pred vami ravnokar izgubil svoje starše in je preprosto otopel in slabše odziven. Morda pa gre le za objestnega ali manj spretnega voznika. V resnici ne veste, kdo je v avtomobilu pred vami. Veste pa, kdo ste vi. Četudi bi se pred vami vozil dedek mraz ali pa satan, ste vi še vedno vi in za vzdušje v svojem avtu ste odgovorni sami.

Avto lahko primerjamo z vašimi mislimi, umom, voljo, počutjem… Okolica ima definitivno svoj vpliv. A vi ste marsikaj, le nemočni ne. Zato vzemite lastno moč nazaj v svoje roke! Avgusta ste zagotovo imeli priložnost preko vsaj ene situacije okusiti, kako dober občutek je, ko nismo žrtev. In dovolite mi, tudi kadar penasto sikamo za volanom zaradi vožnje druge osebe, igramo žrtev.

Kaj pa zdaj?

Število 9 simbolizira svetlobo in brezpogojno ljubezen.  Kaj, če bi namesto jeze, obsojanja, kletvic, groženj in no, primitivnega odzivanja, katerega bi se morda sramoval še jamski človek, raje odločili za drugačno pot? Kaj, če bi izbrali pot ljubezni in bi osebi (torej, če ostanemo pri primeru voznika) poslali raje ljubezen in luč?

Zgodili se bosta dve stvari.

Sovraštvo še nikoli ni obrodilo dobrih sadov, zato jih tudi jeza na sovoznika (ali pa partnerja, šefa, taščo, vlado…) ne bo.

Vzemimo primer mladega voznika v novem, zanj prevelikem in okornem avtu. Opreme ne pozna, izkušenj nima. Ves pomečkan in morda živčen je zjutraj po svojih najboljših zmožnostih in znanju (torej teoriji) speljal – vam pred nos, da ste na polno zavirali. Kaj menite, da bo temu vozniku bolj pomagalo: naval besa, ki ga bo začutil na svojem hrbtu, morda silovito hupanje, blendanje, mahanje, kričanje skozi okno (koliko komunikacije se dogaja naših cestah, ste kdaj opazili) ALI oblak luči ter ljubezni, ki bo na energetski ravni doprinesel k umirjenosti? 

Pravite, da vam je v tem primeru popolnoma vseeno za tistega voznika? Da, veliko ljudem je popolnoma vseeno za druge, zagotovo jih kar nekaj poznate. Bi želeli biti njim podobni?

Dejstvo je, da ga vsi kdaj polomimo in da smo načeloma hvaležni, če je do nas okolica strpna in razumevajoča. Če vaša izkušnja ni takšna in ste v okolju, ki je zelo kritično, potem bodite pionir luči in VI pričnite z drugačnim pristopom, da bo okolica lahko sčasoma sledila. Energija septembra nas bo vedno znova potiskala na točno to pot. Pot pionirja luči. 

Druga stvar, ki se bo zgodila, če boste voznika, ki je zapeljal pred vas objeli z lučjo je, da boste sebe objeli z lučjo. Kaj menite, vas bo tekom dneva prej glava bolela, če boste že zjutraj ''padli ven'' zaradi enega neposrečenega vključevanja na cesto ali če boste osebi poslali luč in želje za vse dobro? 

Ta primer je aplikativen na vsa področja, na vse dogodke.

Na vas, na mene, na svet.

Število 9 označuje svet kot celoto in nas vedno opominja, da smo del celote. zato pričakujte dogodke, ki vas bodo izzivali in obenem priložnosti za globalno povezovanje.

Svet prihaja skupaj

Povezujemo se preko moderne tehnologije in se združujemo podobno misleči. Pridružite se skupnostim, ki delijo iste interese kot vi. Sprejmite nasvet, podelite izkušnjo, bodite aktivni. Živimo v času globalnega delovanja zato se ne zapirajte v lastne okove.

Čustva in čustva in spet čustva

Kot da nismo bili že dovolj čustveni letos, kajne? Ne ustrašite se. Septembra bomo hrepeneli po malo več bližine in pa po osebah iz preteklosti. Možno je, da se na vaših vratih (ali pa vi na njihovih) pojavi bivša simpatija, odtujen sorodnik, že skoraj pozabljen prijatelj…

Če začenjate nov odnos, se prepričajte, da ni ''starih'' oseb zraven. Torej, možni bodo primeri novih simpatij, ki bodo še vedno pogrešale (ali se celo občasno videvale z) osebo iz preteklosti. Tudi vam se lahko zgodi, da opazite, da kljub novi zvezi stara čustva še niso popolnoma zamrla. Bodite iskreni. Življenje vam prav nikamor ne bo ušlo. Dajte času čas. Sebi pa tudi.

9.9.2018 – dan za zdravljenje

Idealen dan za zdravljenje preteklih razočaranj, izgub, žalosti in jeze.

Ta dan si vzemite čas za sebe. Jejte lahko, ekološko hrano. Pijte veliko vode. Pojdite v naravo, bodite v tišini. Umirite svoj dih. Če je možno, bodite vsaj eno uro ob vodi (reka, potok, morje, jezero),  saj voda simbolizira čustva. Dovolite, da čustva spregovorijo. Zvečer si pripravite kopel s soljo.  

September nas bo ovil z nežno tančico topline jeseni. Naj tako kot listje z dreves odpade vse, kar ne sodi v ta čas in kar ne sodi k vam. Prepustite se barvitosti in raznolikosti življenja. Narava nas jeseni ljubeče opominja, da so vse barve popolne in najlepše šele, ko se prelivajo.

Prelivajmo se z ljubeznijo in v luči z drugačnimi od sebe.

Lep september vam želim,

LiLi SoRuM

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri