Septembrska polna luna (25. 9.) v ovnu

Septembrska polna luna nastopi v torek, 25. 9. ob 4:52 uri zjutraj v ognjenem znamenju ovna.  

Septembrska polna luna (25. 9.) v ovnu (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
24. 9. 2018

September je (bil) eden izmed bolj produktivnih mesecev tega leta (če ste le izkoristili njegovo energijo) ter naša najboljša možnost za akcijo in delovanje, saj se bomo v oktobru in novembru zopet malce umirili oz. upočasnili. 

Polna luna v ovnu nam bo pomagala pri nekaterih zadnjih korakih in podvigih na področjih, ki smo jih v tem času želeli izboljšati. Bodisi je to delo na sebi ali delo zunaj nas. 

Ovnova energija je ognjena in nas nagovarja, da je potrebno stopiti trdno naprej ter postati zavesten samega sebe. Oven nam daje moč in vztrajnost, da uresničimo svoje želje. Takšno podporo bomo torej dobili tudi od tokratne polne lune. Da naredimo oz. zaključimo v tem trenutku tisto, kar želimo oz. je potrebno. 

Prav tako pa bo tudi precej čustvena polna luna, zato bo pomembno, da v tem času najdemo svoje ravnovesje. Ker se čustva lahko okrepijo, bomo morda muhasti in malce slabe volje, zato bodimo pozorni, da ne naredimo nekaj odrezavega in nepremišljenega, kar bi kasneje obžalovali. 

Priporočljivo je, da ostanemo mirni in uredimo svoja čustva na zdrav način. Če čutimo jezo in razne frustracije, ki brbotajo na površje, si dovolimo čas, da odidejo oz. se ohladijo preden se soočimo s situacijo, ki nas jezi. 

Oven vlada glavi, zato bodite tudi pozorni, da ne boste preveč prenagljeni ali se razburjali. Lahko se bodo pojavljala razna "ognjena" čustva. Naredite, kar lahko, da ostanete v ravnovesju. Razrešite težave ali konflikte iz začetka tega leta (posebej bodite pozorni na težave, ki ste jih imeli v tem letu meseca aprila). 

To je odličen čas za očiščevanje in opuščanje preteklih težav in čustev. Jeza in frustracija sta pogosto znaka globoko potisnjene bolečine, zato je pomembno, da odkrijemo vzrok oz. skrito bolečino, ki povzroča to jezo ali frustracije. 

Vsi imamo drugačne bolečine in lekcije, ki jih moramo osvojiti v življenju, vendar večinoma se vse naše bolečine nanašajo na pomanjkanje ljubezni. 

Ne glede na to, kakšne bolečine imamo - je ljubezen vedno zdravilo. Medtem ko ne moremo drugih prisiliti, da nas ljubijo, se lahko vedno naučimo, kako ljubiti sebe  brezpogojno in brez strahov. Ko storimo to, lahko tudi odpustimo tako sebi kot drugim in tako pričnemo zdraviti bolečino. 

Veliko zdravilne energije bo prisotne okoli tokratne polne lune. Lahko se vam zgodi trenutek razjasnitve ali "aha" moment, ki vam bo pomagal očistiti vzorce ali prekiniti navade, ki vam že nekaj časa škodujejo. 

Tovrstno zdravljenje vam lahko pomaga okrepiti odnose v življenju in odpreti vaše srce za bolj globlje povezave tako s samim seboj kot z drugimi. 

Ko potujemo globoko vase, se odpremo in se naučimo ljubiti vse, kar najdemo, lahko zares dajemo in sprejemamo ljubezen na povsem drugačnem nivoju. Običajno pa potrebujemo drugo osebo, ki sproži tovrstno popotovanje v nas, zato so naši odnosi tako pomembni - so fontana zdravljenja. 

Čeprav smo na svet prišli in bomo odšli sami, potrebujemo druge ljudi. Naše medsebojne povezave so gorivo za našo rast. Skozi naše povezave dojemamo zakonitosti sveta, v katerem živimo. Zato je pomembno razvijati odnose. Pomembno je, da smo hvaležni za ljudi v našem življenju, hkrati pa tudi, da vemo, kdaj prekiniti odnose, ki nam ne služijo. 

Septembrska polna luna bo čustvena in bo prebujala, zdravila, napolnila nas bo z energijo ter prinesla podporo ter vodstvo.

Ta luna je kot žarek svetlobe, ki bo posijal na naše rane, na naše odnose in življenje na splošno ter nas bo spodbudila, da ljubimo bolje in naredimo potrebne spremembe.