Sesshin-intenzivna zen meditacija z zenovskim mojstrom

Sesshin (sešin) je intenzivna oblika večdnevne zenovske meditacije. Udeleženci se odmaknejo od vsakodnevne rutine, da bi utrdili ali poglobili lastno meditativno prakso.

24. 4. 2015

Poteka v tišini, ki udeležence podpira pri osredotočanju nase oziroma na psihološke procese, ki se odvijajo v njih. To je izjemno dragocena izkušnja, saj intenzivno razširja uvide v samega sebe in v življenje nasploh.

Ryushin Paul Haller na obisku v Sloveniji

Zen mojster Ryushin Paul Haller Roshi, dolgoletni opat Zen centra San Francisco, je budistični menih že več kot 30 let. Zadnjih 20 let posveča svoje življenje tudi mirovništvu, integriranju duha zen prakse pri delu z zaporniki ter poslanstvu hospic. Na omenjenih področjih, kakor seveda tudi kot zen mojster, je cenjena in svetovno priznana avtoriteta.

Zen mojster Ryushin Paul Haller Roshi

Slovenija je poleg Irske edina evropska država, kjer Ryushin vodi večdnevni meditacijski umik. Udeleženci se odmaknemo od vsakodnevne rutine, da bi utrdili, ali poglobili lastno meditativno prakso. Umik poteka v tišini, ki podpira pri osredotočanju nase oziroma na psihološke procese, ki se odvijajo v nas.

V zen centru San Francisco je zaradi Ryushinove prezasedenosti oz. priljubljenosti zelo težko priti do osebnega pogovora z njim. Na tem odmiku pa bo to priložnost imel vsakdo.

Ker Ryushin obišče Slovenijo samo enkrat na leto, srčno vabljeni na dva dogodka, kjer ga boste imeli možnost spoznati: na interaktivno predavanje in večdnevni meditacijski odmik.

Zen mojster Ryushin Paul Haller Roshi

Meditacijski odmik v Prvinah nad Trojanami

Prva sedeča meditacija (zazen - 35 min) ob 06.00, zadnja ob 20.30, skupno 11. Vmes meditacija med hojo (kinhin).

KDAJ: od srede 00.05. od 17.00 (ali od petka 00.05 od 17.00.) - nedelje, 00.5.2015. Sesshin bo vodil Ryushin P.H. Roshi, Zen center San Francisco, simultan prevod iz angleščine. PRIJAVA izključno preko prijavnice.

Predavanje: Zen v vsakdanjem življenju

Interaktivno predavanje zen mojstra Ryushina Paula Hallerja Roshija v Knjižnici Šiška v torek, 5.5.2015, ob 19:30.

Vstop prost, simultan prevod iz angleščine.

Več na: www.vitazen.si

Priporočamo: Zapiski z meditacijskega odmika