»Slabe« situacije so le del učenja

V tem vrtiljaku življenja slučaji ali naključja ne obstajajo. Vse, kar se zgodi, ima svoj razlog in namen, le mi tega vedno ne vidimo najbolje. 

»Slabe« situacije so le del učenja (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
14. 9. 2018

»Slabe« situacije so le del življenjskega procesa in učenja, ki minejo. Pomembno je, da se naučite nenavezanosti na trenutke, ko se zgodi nekaj slabega in opazovanja iz ptičje perspektive. Vse se zgodi zato, da se nekaj naučite. Včasih pa se morajo ena vrata zapreti, da se lahko druga odprejo.

V sami situaciji je težko videti in samega sebe spomniti, da obstaja razlog za določeno situacijo ali dogodek. A vedno obstaja. In običajno se skriva v nas. Vidimo in dojamemo pa ga šele, ko preteče nekaj časa. Takrat pogledamo nazaj in vidimo, da ima čisto vsak dogodek v svojem življenju svoj smisel, ki poveže vaše življenje v krogotok.

Ko se vam naslednjič zgodi nekaj, česar ne razumete, se vprašajte, kaj vas situacija uči. Prej, kot jo boste dojeli, hitreje se bodo slabe in neprijetne situacije v življenju prenehale. Vsaka situacija je namreč priložnost za rast.

Biti srečen pa ne pomeni, da je vse popolno. Biti srečen pomeni, da smo se odločili, da pogledamo preko nepopolnosti in smo kot orel, ki budno opazuje svoje življenje.

Preberite še: