Šola luči je šola za življenje

5. 9. 2019
Deli
Šola luči je šola za življenje (foto: osebni arhiv zakoncev Dobnikar)
osebni arhiv zakoncev Dobnikar

Zakonca dr. Uroš Dobnikar, dr. med., in Petra Dobnikar, akademska pianistka in prof. klavirja, vas vabita, da z njunimi programi Šole Luči zaživite zavestno, izpolnjeno, zdravo in bogato življenje. Preberite, kakšne delavnice in tečaje ponujata.

Sva ustanovitelja zavoda Šola Luči, zavoda za ozaveščanje in prebujanje svobodnega življenja. Tukaj, v tem življenju, sva si ustvarila prekrasno družino in dom. Oba sva strastna raziskovalca življenja. Že od nekdaj sva čutila, da obstaja nekaj več, nekaj, kar bo naredilo najino življenje lažje in lepše. Raziskovala sva življenje preko mej Slovenije in nato našla vse, kar sva iskala, prav tukaj. Doma. In predvsem v sebi. Prišla sva do pomembnega spoznanja, kako postati mojster, mojstrica svojega življenja. To je za naju največje življenjsko odkritje, ki ga želiva deliti s teboj. Vse vedenje, ki ga podajava, se je rodilo in zraslo tukaj v tem prostoru, v naši prelepi deželi Sloveniji. Čisto preprosto od znotraj navzven kot čisti biser. Ne podajava znanja in vedenja, ki je prišlo in prihaja skozi druge ljudi. Šola Luči in vsi najini programi, najine storitve so najina stvaritev, prihaja iz polja enosti, ki se izraža skozi naju.

Postani mojster/ica svojega življenja!

Vabiva  te, da se nama pridružiš in postaneš mojster/ica svojega življenja tudi ti. Da okrepiš svoje zdravje, izboljšaš počutje, urediš nerešene odnose in presežeš strah, ki te hromi. Z edinstvenimi programi na zavodu Šola Luči v človeku prebujava in oživljava starodavno vedenje o svobodnem, srečnem in izpolnjenem življenju. Predava ti zakladnico najinega znanja o življenju in njegovih zakonih, z glasbo kristalnih inštrumentov in klavirja ter meditacijami pa poveževa tvojo dušo in telo.

Šola Luči ustvarja mogočno, zavestno in čisto polje, v katerem vsak človek prejme to, kar potrebuje, predvsem pa ponovno najde vez s samim seboj. Ljudem pomagava celostno in pri tem uporabljava znanja medicine, glasbe in zvoka ter duhovnosti. V tebi prebudiva harmonijo in mir, o katerih si morda nekoč že sanjal. Naučiva te, kako si lahko pomagaš sam. Pridruži se nama na poti spoznanja, ki bo tvoje življenje naredilo lahkotnejše in PRAVO, ga stabiliziralo in umirilo. Raztopilo stres in v tebi prebudilo vrelec moči, okrepilo tvoje zdravje. Pridruži se naši rastoči družini Šole Luči, ki te bo podprla, ti nudila varno okolje in oporo, da postaneš MOJSTER/MOJSTRICA svojega življenja. Da spoznaš zakone življenja, o katerih nas do sedaj v šolah niso učili. Se varno soočiš s svojimi strahovi in pozdraviš  rane preteklosti. Da na enostaven in preprost način odstraniš potlačena ujeta čustva in negativne vzorce prednikov, ki iz podzavesti pritiskajo na tvoje življenje, življenje tvoje družine, na življenje celotne družbe in človeštva. Da se končno prebudiš. To pomeni, da si to, kar si, da resnično živiš to, kar si. Da deluješ iz sebe za vse, da deluješ v dobro sebe in vseh. Tako presežeš omejitve polja umskih konceptov, ki so skozi zgodovino ustvarili sisteme naše družbe, ki ne želijo, da je človek svoboden, srečen, zadovoljen in zdrav. Sistemi, v katerih živimo in se jim podrejamo, ne želijo, da je človek prebujen, da v sebi odkrije in izrazi čudoviti potencial notranje moči in inteligence. Ne želijo, da se ljudje zavedamo te moči in da se zavedamo enosti, povezanosti, skupne, kolektivne inteligence in moči.

Zakaj so programi Šole Luči tako edinstveni?

Za naju je pomembno, da je življenje bistvo, da je zdrava družina osnovna celica družbe in da so dobro počutje, zdravje in zadovoljstvo temelji življenja vsakega posameznika.

Najini programi so edinstveni, ker ponovno zbujajo življenje v vsakem posamezniku. Ljudje ponovno pričnejo čutiti samega sebe in vse, kar kreirajo v tem življenju. Ponovno se v njih zbudi želja, da se povežejo sami s seboj in z drugimi ljudmi, kar je temelj za ohranjanje in za postavljanje harmoničnih odnosov v vsaki družini kot osnovni celici, v družbi države in celotnega človeštva. Šola Luči in najini programi postavljajo temelj svobodnega življenja vsakega posameznika na vrednotah najvišjega dobrega vsakega posameznika in vseh vpletenih, vseh živečih v okolju.  Zato je to zavod, ki resnično postavlja nove mejnike, nove premike v zavesti družbe in v zavesti vsakega posameznika, da prične odgovorno in lahkotno z občutenjem samega sebe, z odprtim srcem srčno in ljubeče graditi zdravo telo, zdravo družino in življenje, ki je izpolnjeno. S tem se izmakne neštetim negativnim posledicam, ki jih prinašata današnja vzgoja in družba, v kateri živimo. Tukaj posežemo v vzroke vseh nastalih bolezni in negativnih posledic v okolju, v katerem se ljudje enostavno ne čutijo, kakšno škodo delajo sebi in drugim s svojim početjem. Ko prične človek sam sebe čutiti, ko sam sebe obudi in se srčno odpre, se pričnejo dogajati čudeži. Kako resnično živeti življenje, te še nikoli in nikjer do zdaj niso učili na tako srčen, preprost in celosten način.

Vizija Šole Luči

Sva vizionarja in najina vizija, vizija Šole Luči, je, da bo Slovenija postala dežela prebujenih ljudi. S programi, ki jih ponuja Šola Luči, bi Slovenija postala vodilna država na svetu. Dežela, kjer ljubezen žari iz odprtih src ljudi, ki so neizmerno zadovoljni in zdravi. Tako bi se rodilo neizmerno obilje tudi na materialnem, finančnem in gospodarskem področju. In vsi bi imeli dovolj.

Misel, ki bo poganjala ljudi, je: POSTATI ŽELIM MOJSTER/MOJSTRICA SVOJEGA ŽIVLJENJA. TO JE MOJ CILJ! VSE DRUGO, KAR POTREBUJEM ZA SVOJE ŽIVLJENJE, BO PRIŠLO – ZARADI TEGA, KAR SEM, KAJTI MOJE ŽIVLJENJE JE ZRCALO MENE!

 

Poslanstvo Šole Luči

Naše skupno poslanstvo je: SLOVENIJA, DEŽELA ZADOVOLJNIH, ZDRAVIH, POVEZANIH IN BOGATIH LJUDI. V Šoli Luči skupaj spreminjamo sebe in družbo za nas in naše potomce. Spreminjamo kolektivno zavest in zavest posameznika. Pridi in se nam pridruži! Tvoja prisotnost je zelo dragocena. Šola Luči je šola za Življenje.

Programi Šole Luči

S programi v zavodu Šola Luči v človeku prebujava in oživljava starodavno vedenje o svobodnem, srečnem in izpolnjenem življenju.

S knjigo Šola Luči Pot do Resnice ter s številnimi predavanji in intervjuji sva najino vedenje v preteklosti že zasidrala v srca tisočih Slovenk in Slovencev in spremenila mnoga življenja.

Pred  tremi leti sva ustanovila zavod Šola Luči. Najine vodene meditacije s kristalnimi instrumenti in klavirjem imajo še daljšo tradicijo, saj sva jih izvajala že pred ustanovitvijo zavoda, ki je nastal zaradi izjemnega interesa za udeležbo na meditacijah in pozitivnega učinka, ki so ga te meditacije imele na življenje udeležencev. Da bi lahko pomagala stopiti na  pot preobrazbe do resničnega in svobodnega življenja še več ljudem, sva se odločila razširiti najino dejavnost. Med drugim sva pripravila tudi celoletne specializirane programe, od katerih nekateri že potekajo, druge pa bomo na zavodu prvič začeli izvajati to jesen.

Največje veselje in navdih za najino delo je, ko vidiva, kako se udeleženci programov iz meseca v mesec spreminjajo, ko odpravljajo vzroke svojih težav in spet zaživijo.

Programi zavoda Šola Luči posegajo na področja duhovne rasti, preprečevanja stresa in izgorelosti ter krepitve zdravja. Poleg programov Meditacija, Stop stresu in izgorelosti, Šola igranja kristalnih inštrumentov, programa za otroke in šole Mojstrstva življenja resnično unikatnost predstavlja nov program Krepitev zdravja.

Vabiva te, da se nama pridružiš in skozi najine programe prejmeš Luč, ki bo skozi tvoje srce ponosno sijala v ta svet. Pridi, prebudi vedenje in ga širi dalje. Postani zavesten ustvarjalec zase in za celotno družbo. Slovenija in svet v tem trenutku potrebujeta takšne ljudi, ki živijo in delujejo iz svojega srca in z ljubeznijo ustvarjajo vse, kar potrebujejo.

VODENE MEDITACIJE S KRISTALNIMI INŠTRUMENTI IN KLAVIRJEM

Vsebina in cilji: Skupinske vodene meditacije so namenjene vsem, ki želijo in iščejo spremembe v svojem življenju, tistim, ki iščejo nekaj več v svojem življenju, želijo pomagati sebi in/ali drugim in ustvarjati skupno dobro. Meditacije potekajo zelo preprosto, brez posebnih tehnik in vključujejo čudovit zvok kristalnih instrumentov in klavirja. Pri meditacijah se udejanja to, kar je zapisano v knjigi Šola Luči, Pot do Resnice. Namen meditacij je, da udeleženci začutijo in spoznajo sebe, se naučijo napolniti z življenjsko energijo, pomagajo drug drugemu ozavestiti in opustiti negativne vzorce ...

Primernost: Meditacije so primerne za začetnike in tiste, ki že imajo izkušnje z meditiranjem.

Izvedba: Meditacije zavod enkrat na teden izvaja na svojem sedežu in trajajo uro do uro in pol.

Dodatna ponudba: V času meditacij nudimo brezplačno varstvo za otroke od 3. leta starosti naprej. Za dijake, študente in ljudi v finančni stiski je obisk meditacij brezplačen.

SPECIALIZIRANI PROGRAMI – AKADEMIJA ŠOLE LUČI

•   PROGRAM KREPITEV ZDRAVJA

Vsebina in cilji: Program, ki ga izvajajo vrhunski strokovnjaki s področja medicine, kiropraktike, fitnesa, meditacije in glasbe, je multidisciplinaren in zasnovan tako, da posameznika celostno podpre na tistih ključnih elementih, ki jih potrebuje za zdravo, uspešno in zadovoljno življenje. Poleg fizičnih nastavitev se preko klavirske glasbe, zvoka kristalnih inštrumentov, meditacij in delavnic odstranjevanja negativnih vzorcev naredi nastavitev na popolnoma drugih nivojih, kot jih je bil človek do sedaj deležen. S pomočjo vprašalnikov in meritev telesnih funkcij se spremlja posameznikov napredek in strokovno oceni izboljšanje zdravja po končanem programu. Program je unikaten zaradi svojega celostnega pristopa, ki se ne osredotoča na posameznikove simptome in težave, ampak na odpravljanje vzrokov zanje.

Primernost: Program je primeren za vse, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje, okrepiti svoje telo, imeti več življenjske energije ter najti in zbuditi moč samozdravljenja v sebi.

Izvedba: Program je razdeljen na tri dele, ki se izvajajo na treh lokacijah v Mariboru. Manjši del programa se izvaja na daljavo. Program je celoleten in bo potekal od oktobra 2019 do oktobra 2020.

•  ŠOLA MOJSTRSTVA ŽIVLJENJA

Vsebina in cilji: Šola Mojstrstva življenja je izkustveno-izobraževalni program, ki prinaša Luč v naša življenja in omogoča udeležencem razviti mojstrstvo. Cilj programa je, da udeleženci postanejo srečni, svobodni, uspešni, zadovoljni in izpolnjeni. Program smo razvili in ga ponujamo zato, ker ljudje in svet v tem trenutku to potrebujejo. Ljudje smo prišli do točke, ko ugotavljamo, da nam življenje, kakršno je v današnji družbeni ureditvi, ne prinaša notranje izpolnitve. Prihaja veliko obdobje sprememb in prav zato mora vsak posameznik razviti mojstrstvo v sebi, da bo sam lahko obvladal svoje življenje. Program poseže globoko v naše življenje, naš obstoj in poslanstvo ter uči moči svobodne kreacije v skupno dobro.

Primernost: Program je namenjen vsem, ki želijo odpreti srce in se osvoboditi vloge žrtve in negativnih vzorcev, vpliva zunanjih dejavnikov in v sebi najti moč, ki življenje naredi spet harmonično. Namenjen je tudi tistim, ki si želijo delati z drugimi ljudmi in v njihovih srcih prižigati iskro Luči.

Izvedba: Program poteka na sedežu zavoda v obliki predavanj in delavnic. Manjši del programa se izvaja na daljavo. Program se izvaja v začetni in nadaljevalni stopnji. Program bo potekal od novembra 2019 do oktobra 2020.

  • DELAVNICE, TEČAJI IN KONCERTI KRISTALNEGA ORKESTRA

Delavnice in tečaji se občasno razpišejo ali se izvajajo po dogovoru za skupino udeležencev.

•  DELAVNICE STOP STRESU IN IZGOREVANJU

Namen: Namen delavnic je, da udeleženci po zaključku bolje razumejo vzroke in posledice stresa ter skozi praktične primere in vodeno meditacijo pridobijo znanja, spretnosti in veščine za nestresno, izpolnjeno in harmonično življenje. Z uporabo pridobljenega v vsakdanjem življenju lahko bistveno zmanjšajo stres in njegov učinek na življenje.

Termini: enodnevne delavnice ob sobotah od 9.00 do 14.00:

• termin: 30. novembra 2019

• termin: 21. marca 2020

• termin: 6. junij 2020

Program se lahko izvaja tudi zunaj teh terminov, po dogovoru, za posamezne ciljne skupine.

Primernost: Delavnice so primerne za vse, ki želijo in iščejo spremembe v življenju.

Izvedba: Delavnice potekajo na sedežu zavoda, po dogovoru se lahko izvedejo tudi za posamezno podjetje ali institucijo.

•  DELAVNICE ZA OTROKE

Namen: Namen delavnic za otroke je, da naše najmlajše skozi igro, zvok in pravljice umirimo in popeljemo v čudoviti svet, iz katerega izhajamo in nam je namenjen.

•  TEČAJI IGRANJA NA KRISTALNE INŠTRUMENTE

Namen: Na tečajih se udeleženci naučijo spretnosti igranja na različne kristalne instrumente. S pomočjo igranja si lahko sami pomagajo do boljšega počutja in zdravja.

KRISTALNI ORKESTER ŠOLE LUČI

Koncerte našega edinstvenega kristalnega orkestra lahko v živo poslušate na posebnih dogodkih, lahko pa tudi na Youtubu, med drugim del zadnjega koncerta z Vladom Kreslinom:

Tisti, ki v Maribor ne morete, boste lahko do nekaterih vsebin dostopali tudi po internetu.

Več o zavodu najdete na najini spletni strani.

Več o posameznih programih pa najdete na spodnjih povezavah:

Program meditacij

Šola mojstrstva življenja

Program krepitve zdravja

Program stop stresu in izgorevanju

foto: osebni arhiv zakoncev Dobnikar

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek