Sončev mrk in lunin mlaj (2. 7.)

Sončev mrk se zgodi 2. 7. na 10° raka. Hkrati pa bo na ta dan tudi lunin mlaj. Poglejmo si, kako bodo lahko te pojavi vplivali na nas. 

Sončev mrk in lunin mlaj (2. 7.) (foto: profimedia) profimedia
1. 7. 2019

Sončev mrk v raku bo vplival predvsem na družinske težave oz. težave doma, na našo občutljivost in čustva. 

Za raka je zelo pomemben dom, zato nam bo v tem času zelo pomembno, da doma zgradimo dobre temelje. Čas je tudi, da razumemo globljo resnico naše družine in tudi, da razumemo smisel pripadanja.

Prav tako nam bodo v tem času pomembni prijateljski krogi, kjer lahko dobimo potrebno podporo. Včasih se počutimo ranljive, a nič ne pomaga bolj, kot odpiranje v krogu ljudi, ki nam zagotavljajo varen prostor. 

Rakova energija nas spodbuja k transformaciji na družinskih in prijateljskih področjih. Rak nas uči, da častimo sami sebe in sprejmemo tudi svoj ranljivi, občutljivi del. Rak je znamenje božanske matere in čeprav morda nismo imeli vsi "sreče", da bi vedeli, kako je, če si ljubljen od svoje matere, če nekdo (po)skrbi zate in te nahrani, imamo vsi to moč v sebi, da ljubimo in poskrbimo zase. Tudi to nas uči materinski rak. 

Mrk pa lahko privleče na plano naše napake in stare travme ali strahove. S tem nas uči, da tokrat pričnemo znova oz. na drugačen način. 

Za čas mrka so prav tako značilne napričakovane spremembe, zato je potrebno, da smo fleksibilni in si dovolimo spremembe. 

Luna v mlaju pa bo najbolj vplivala predvsem na: tehtnice, ovne, kozoroge in rake(Vir: consciousreminder.com)

Čas mrka je sicer lahko precej naporen (nekaj dni prej in tudi po mrku). Ljudje takrat postanejo zelo občutljivi. Tudi tisti, ki po naravi sicer niso občutljivi. Poskušajte sprejeti tako svoje počutje, kot tudi počutje ljudi okoli sebe, čeprav morda težko razumete, kaj se dogaja. Dogaja se to, kar se mora. Kar človek potrebuje v tem trenutku. 

V tem času je lahko zelo burno predvsem doma - v družinskem življenju. Silno energijo boste občutili predvsem tisti, ki doma iz različnih vzrokov niste zadovoljni. Najmočneje bodo Sončev mrk čutili raki. Pod precejšnjim stresom se bodo lahko znašli tudi ovni in tehtnice. Če vas "zadane" ta mrk, se ne odločajte imuplzivno, pač pa poiščite pomoč oz. se pogovorite z nekom, ki čustveno ni vpleten v situacijo. (vir: astrolog.si)

Obdobje mrkov je znano kot obdobje kritičnih, nepredvidenih dogodkov, naključij in tudi nesreč. Ker gre za tako intenzivno obdobje, astrologi svetujejo, da si najpomembnejše in najtežje naloge kot tudi potovanja prestavimo za vsaj tri dni po mrku. Takrat naj bi bila Luna in Sonce ponovno v usklajenem ritmu. 

"Tudi največji modreci iz vedske, tibetanske, indijanske ali katere druge tradicije med mrkom mirujejo. Še svetih spisov ne berejo. Takrat je najbolje početi nič. Kajti vse, kar začnemo na relativno zavozlan čas, se zavozlano odvija naprej. Vsaka takšna konstalacija pa vpliva že 3-5 dni prej in 3-5 dni zatem," je v članku Kozmični vplivi na Zemljo povedala dr. Mira Omerzel - Mirit.   

Umirite se in sprejmite, kar vam življenje prinaša, srečno!