Sončev mrk (26. decembra): Zaključek karmične poti

Po božiču nas čaka sončev mrk, ki pa že kaže svoje vplive. 

Sončev mrk (26. decembra): Zaključek karmične poti (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
21. 12. 2019

Sončev mrk nastopi 26.decembra, deluje že prej in deloval bo tudi v prihodnje... po intervalih.

Astrologinja Sonja Šmit je zapisala, da gre za enega boljših mrkov v zadnjih desetletjih, saj so planeti in zvezde tako posrečeno postavljene ob njem.

Res pa je, da mrki vedno predstavljajo malce kaotičen čas in vedno nekaj sprožijo. 

Sonja razloži, da sproži mrk nekaj tam, kjer ti nekaj ni namenjeno in se zaključi (služba, odnosi-prijateljski, partnerski, poslovni, starševski...).

Vsak od nas ima trenutno priložnost, da na določenem področju preneha delovati po starem načinu delovanja in se bori za cilje in dosežke v izboljšanju kakovosti življenja.

To je lahko predvsem tam, kjer ni volje, a točno veš, da je potrebno nekaj predrugačiti.

Ta mrk predvsem zajema zdravje, službo, finance in odnos do tega. Ter koliko odgovornosti vlagaš v vse to, koliko si dejansko organiziran glede nekega cilja in namena.

Vse skupaj pelje in spodbuja nek nov začetek. Nekaterim se ta slika, kaj naj bi bil novi začetek, lahko pokaže že isti dan ali naslednji, preko nekega dogodka (ponudba, zaključek nekega odnosa, tudi odhod bližnjega, ki ti s tem nekaj predrugači). 

Po drugi strani se lahko zaključi neka karmična pot, ki se je pri večini začela leta 2018 (služba, odnosi ali zdravje).

Po starem načinu, ki ti je tako znano in blizu, ne bo več šlo, ker to je bil odziv, katerega si poznal oz. za katerega si vedel, kaj lahko pričakuješ. Zdaj se bo potrebno odzivati po novem. Drugače, z novo iskro energije. Najhujši del vsega tega se bo kazal z upiranjem na spremembo. Pod besedo upiranje spadajo; dvomi in nezaupanje, strahovi, neodločnost zaradi strahov, ker ni v tvoji kontroli.

Ravno ta čas ti ponuja spontanost, prilagoditev na nekaj novega, drugačnega...

Nekateri se bodo ukvarjali z nepremičnino, pa z dediščino, z renoviranjem doma, zdravja ali odnosa. Marsikater odnos se lahko zaključi, ker ni bil v najvišje dobro za bodočnost, ampak je bil samo karmična pot, da nekaj predrugačiš, sprostiš nekaj pri sebi, začneš delovati na drugačen način.

Pomen vsega je, da namensko nekaj spremeniš z namenom trajnega dosežka.  Dober temelj se tudi v "nevihti" ne podre. Pa naj gre za odnos, družino, hišo, posel ali pa način delovanja, komuniciranja ali razumevanja.

Tam, kjer temelji škripajo, je treba nekaj popraviti. Včasih pa je potrebno čvrste temlje postaviti nekje drugje ali pa z nekom drugim. 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2020 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo