Sanja Lončar: Ko celica utrpi okvaro, jo lahko rešimo v roku enega dneva

To, da se smetimo 350 dni v letu in gremo nato na 14-dnevni post ali pa na joga vikend, ne bo rešilo vseh tistih celic, ki so že podlegle ali se že degenerirano razmnožujejo naprej. Razstrupljanje mora postati naša dnevna rutina, če želimo biti kos obremenitvam, ki nas obkrožajo v 'razvitem svetu', trdi Sanja Lončar.

Sanja Lončar: Ko celica utrpi okvaro, jo lahko rešimo v roku enega dneva (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
5. 10. 2019

Sanja Lončar je soavtorica več kot 20 priročnikov na temo preverjenih naravnih rešitev, že 15 let vodi projekt Skupaj Za Zdravje človeka in narave ter ureja publikacijo in portal ZaZdravje.net. V oktobrski številki revije Sensa smo se z njo pogovarjali o vse večjih obremenitvah, ki jih za okolje in za človeka pomeni sodobna tehnologija, kar bo z ekipo v sklopu edukativnega poligona predstavila tudi na letošnjem sejmu Narava in zdravje.

Ali je sevanje, ki ga povzroča moderna tehnologija, hujše od kemije, ki se pojavlja v hrani, izdelkih za telo in kožo in drugod?

Kemija se je morala prej skozi naše telo prebijati sama, elektromagnetni smog pa ji zdaj to delo olajša. Celice, ki jih izmučimo z mikrovalovnim sevanjem, laže podležejo težkim kovinam in drugim strupom. Razlika je približno takšna, kot če se po hosti potepa en volk ali pa velik trop. Nekaj, kar prej mogoče ni pomenilo nevarnosti, v skupnem seštevku danes postane veliko bolj tvegano.

Številne študije potrjujejo škodljiv vpliv elektromagnetnega sevanja na imunski sistem, sintezo encimov, živčni sistem, naše razpoloženje in obnašanje. Ali nam razstrupljanje s postenjem, dihalne vaje, joga in podobne prakse lahko kaj pomagajo?

Vse, kar olajša delo imunskega sistema, pomaga, vendar se moramo vprašati, zakaj bi se najprej toliko onesnažili, da se moramo potem čistiti. Ko celica utrpi okvaro, jo praviloma lahko rešimo, če ukrepamo v roku enega dneva. Torej, če v tem času dobi nov zagon in vse potrebne snovi za regeneracijo, lahko popravimo tudi okvarjeni DNK.

Jetra so organ, ki naj bi nas ščitil pred nevarnimi snovmi. Kako jih lahko negujemo?

Jetra so na udaru, kot niso bila še nikoli doslej. Že Alfred Vogel je zapisal, da dokler jetra opravljajo svojo funkcijo, ne moremo zboleti za rakom ali drugimi degenerativnimi boleznimi. Jetra kot filter polovijo in nevtralizirajo strupe. Žal je ta naš filter že zdavnaj zapackan in ni več kos obremenitvam, ki jim ga izpostavljamo. To se vidi v pešanju energije, težavah s ščitnico (ker jetra aktivirajo ščitnične hormone), moteni presnovi ... Telesu iz dneva v dan primanjkuje več nujnih hranil! Jetra nujno potrebujejo našo pomoč. Kakor kot so nas naučili, da si je treba vsak dan večkrat umiti zobe, če ne želimo dobiti proteze, tako bi morali aktivno skrbeti tudi za jetra. Vredno se je potruditi
in jim prihraniti vsaj tiste strupe, ki se jim lahko izognemo.

Celoten članek lahko preberete v oktobrski številki tiskane revije Sensa; v prodaji od 4. oktobra.