Spomladansko enakonočje (20. marec) in ritual želja

Spomladansko enakonočje ali pomladni ekvinokcij bo nastopil v sredo, 20. marca 2019 ob 21:58 uri. Ta dan je poseben dan, to so vedeli že naši predniki. 

Spomladansko enakonočje (20. marec) in ritual želja (foto: unsplash) unsplash
17. 3. 2019

Enakonočje pomeni, da bosta dan in noč časovno izenačena, na kar bo svetlejši del dneva vedno daljši.

V praksi se to sicer ne zgodi, saj je dan definiran kot časovno obdobje, ko sončna svetloba lahko doseže površje, če na njem ni krajevnih ovir, kot je gorovje. Ker se sončna svetloba ne pojavlja v obliki enega žarka, pač pa razpršujočega snopa, Sonce osvetli površje tudi preden se na obzorju znajde v celoti. (Wikipedia)

To je dan, ko praznujemo prihod pomladi in novega življenja narave ter prav tako novega življenja v nas samih!

Dnevi okoli enakonočji in sončnih obratov sodijo med najpomembnejše trenutke kozmično-zemeljskih ciklov. Tedaj je fuzija življenjskih energij najmočnejša. V vseh časih in v vseh kulturah so ti dnevi prepoznani kot najučinkovitejši za (pre)urejanje, širjenje duha, (samo)zdravljenje ter sprejemanje vizij, uvidov in jasne misli. Za uresničevanje želja. (dr. Mira Omerzel – Mirit

Energije za nastanek novega življenja in kreativnosti so na ta dan na višku. To je čas, da se zavestno povežete z matero Zemljo in Vesoljem. Praznujte rojstvo novega življenja! 

Ko sta dan in noč enako dolga, nas to spomni na temo in svetlobo v naših življenjih, življenje in smrt, na dualnost, na jing in jang, na cikle življenja - na vse naše vzpone in padce, na bolečino, ki nam je pomagala, da smo zrastli v svetlobo. A sedaj se bo svetloba še povečevala! Naj se povečuje tudi v naših življenjih. To je čas, ko proslavimo svojo popotovanje. Izrazimo hvaležnost za vse, kar imamo in odpremo vrata novemu. 

Spomladansko enakonočje je čas vladavine boginje Ostare, ki je boginja pomladi in plodnosti, pomaga vam pri uresničevanju novih idej, zanositvi, manifestaciji želja v pomladnem obdobju, odpuščanju starega in priložnostih, ki so potrebne za življenjske spremembe. Povežite se v tem času z njo, tudi ko urejate svoj dom, pri pomladanskem čiščenju in krašenju doma ... Takrat, ko želite spustiti svetlobo in nove barve v svoj dom. Darujte ji šopek pomladnega cvetja in spustite svetlobo in sonce tudi v svojo notranjost. Vse to pomaga pritegniti nove priložnosti v življenje, dvigne vašo energijo in počutje. (Shana Flogie, www.mychi.si)

Novi začetki

Sonce se premakne v konstalacijo Ovna. Oven je prvo znamenje zodiaka in tako ta čas predstavlja začetek novega cikla in začetek novega astrološkega leta. 

Začenja se pomlad in s spremembo letnega časa se spremenijo tudi energije okoli nas. 

Pomlad je čas prebujanja, novega rojstva, cvetov, odpiranja, novih začetkov... Energija se iz notranjosti usmerja navzven. Ta energija nas spodbuja k akciji in izražanju navzven. 

Letošnji ekvinokcij nastopi zelo blizu super polne lune v tehtnici. Ta polna luna predstavlja točko spuščanja starega in iskanja ravnovesja v življenju.

V tem letu in ciklu bomo spodbujeni, da spreminjamo svoje rane v moč, da jih sprejmemo kot del tega, kar smo. Da prenehamo za vse kriviti svoje rane in okoliščine, in raje samozavestno in pogumno nadaljujemo svoje popotovanje. 

Naša pozornost v tem ciklu naj bo na iskanju ravnovesja v sebi in zavestnemu življenju. Zaupajte, da bo vse tako, kot mora biti. 

foreverconscious.com

Ritual želja

Napišite si na list papirja, kaj bi radi ustvarili v novem ciklu in česa bi se radi znebili. Pri čem vas naj energija ekvinokcija podpre? Ne veste, kaj si želite? Pojdite v naravo in tišino ter razmislite, kaj si želite - kaj si želi vaše srce, da bo bilo z večjim veseljem vsak dan. List si shranite in ga večkrat tekom novega cikla poglejte, da vas spomni, v katero smer želite, pa včasih zaradi hitenja in stresov uspešno pozabite.

Posejite novo seme, ki bo kmalu vzklilo. 

Poglejte si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri