Spomladansko enakonočje (20. marec): Izkoristimo podpirjajoče energije

Spomladansko enakonočje ali pomladni ekvinokcij bo nastopil v petek, 20. marca 2020 ob 03:50 uri. Ta dan je poseben dan, to so vedeli že naši predniki. 

Spomladansko enakonočje (20. marec): Izkoristimo podpirjajoče energije (foto: Pexels) Pexels
19. 3. 2020

Enakonočje pomeni, da bosta dan in noč časovno izenačena, na kar bo svetlejši del dneva vedno daljši.

V praksi se to sicer ne zgodi, saj je dan definiran kot časovno obdobje, ko sončna svetloba lahko doseže površje, če na njem ni krajevnih ovir, kot je gorovje. Ker se sončna svetloba ne pojavlja v obliki enega žarka, pač pa razpršujočega snopa, Sonce osvetli površje tudi preden se na obzorju znajde v celoti. (Wikipedia)

To je dan, ko praznujemo prihod pomladi in novega življenja narave ter prav tako novega življenja v nas samih!

Dnevi okoli enakonočji in sončnih obratov sodijo med najpomembnejše trenutke kozmično-zemeljskih ciklov. Tedaj je fuzija življenjskih energij najmočnejša. V vseh časih in v vseh kulturah so ti dnevi prepoznani kot najučinkovitejši za (pre)urejanje, širjenje duha, (samo)zdravljenje ter sprejemanje vizij, uvidov in jasne misli. Za uresničevanje želja. (dr. Mira Omerzel – Mirit

Energije za nastanek novega življenja in kreativnosti so ta dan na višku. To je čas, da se zavestno povežete z matero Zemljo in Vesoljem. Praznujte rojstvo novega življenja! 

Ko sta dan in noč enako dolga, nas to spomni na temo in svetlobo v naših življenjih, življenje in smrt, na dualnost, na jing in jang, na cikle življenja - na vse naše vzpone in padce, na bolečino, ki nam je pomagala, da smo zrastli v svetlobo. A sedaj se bo svetloba še povečevala. Naj se povečuje tudi v naših življenjih. To je čas, ko proslavimo svojo popotovanje. Izrazimo hvaležnost za vse, kar imamo in odpremo vrata novemu. 

Spomladansko enakonočje je čas vladavine boginje Ostare, ki je boginja pomladi in plodnosti, pomaga pri uresničevanju novih idej, zanositvi, manifestaciji želja v pomladnem obdobju, odpuščanju starega in priložnostih, ki so potrebne za življenjske spremembe. Povežite se v tem času z njo, tudi ko urejate svoj dom, pri pomladanskem čiščenju in krašenju doma ... Darujte ji šopek pomladnega cvetja in spustite svetlobo in sonce tudi v svojo notranjost. Vse to pomaga pritegniti nove priložnosti v življenje, dvigne vašo energijo in počutje. (Shana Flogie, www.mychi.si)

Nova energija

Sonce se premakne v konstalacijo Ovna. Oven je prvo znamenje zodiaka in tako ta čas predstavlja začetek novega cikla in začetek novega astrološkega leta. 

Začenja se pomlad in s spremembo letnega časa se spremenijo tudi energije okoli nas. 

Pomlad je čas prebujanja, novega rojstva, cvetov, odpiranja, novih začetkov... Energija se iz notranjosti usmerja navzven. Ta energija nas spodbuja k akciji in izražanju. 

Še posebej v trenutnih nesigurnih časih lahko še toliko bolj izkoristimo podpirjajoče energije narave in vesolja. Na ta dan si privoščite meditacijo, v kateri pošiljajte podporo sebi, svojim bližnjim, še posebej šibkejšim in ranljivim v tem času, živalim, pa celotni državi in celotnemu planetu. 

Naprosite lahko, da bi vsa bitja na Zemlji v tem trenutku jasno dojela, kaj je njihova lekcija in spremenila, kar je potrebno. 

Da ne bi podlegli strahu in paniki, pač pa maksimalno izkoristili ta čas za potrebno delo na sebi. Da bi bili kar se da sočutni, razumevjajoči in tudi samo-disciplinirani. 

Čas izolacije ni čas depresije ali dolgčasa. To je čas meditacije, dela na sebi, posvečanja družini, in vsemu, za kar dosedaj nismo imeli časa. To je čas, ko lahko naredimo velike spremembe. Vsak pri sebi. Vsak lahko iz svojega doma naredi veliko za svet s tem, da se osredotoča na svoje lastne spremembe. 

Naša pozornost naj bo na iskanju ravnovesja v sebi in trajnem zavestnemu življenju. 

Napišite si na list papirja, kaj bi radi ustvarili v novem ciklu in česa bi se radi znebili. Pri čem naj vas energija ekvinokcija podpre? Pojdite v tišino ter razmislite, kaj si želite - kaj si želi vaše srce, da bo bilo z večjim veseljem vsak dan. List si shranite in ga večkrat poglejte, da vas spomni, v katero smer želite, pa včasih zaradi stresov uspešno pozabite.

Posejite novo seme, ki bo kmalu vzklilo. 

Poglejte si še: