VODA ni samo H2O!

Voda. Najpogostejša snov na Zemlji in, paradoksalno, tudi najbolj skrivnostna sila, ki ustvarja življenje in oblikuje naš planet. Tako skrivnostna je, da jo je kemik Linus Pauling, dvakratni Nobelov nagrajenec, poimenoval za nikogaršnje ozemlje znotraj znanosti.

VODA ni samo H2O! (foto: pixabay) pixabay
4. 6. 2021

Kot kipar oblikuje svojo stvaritev, tako neustavljivi vodni tok spreminja gore v globoke kanjone, a hkrati zagotavlja preživetje vsakemu živemu bitju. Človeška zgodovina in usoda sta neločljivo prepleteni z zgodovino in usodo vode. Voda določa naš začetek, ohranja našo sedanjost in ima ključ do naše prihodnosti. Je skupna matrica vse rasti: vse naravne oblike so naslikane z njenim nevidnim čopičem.

S svojim vedenjem nam voda razkriva višje počelo, ki jo premika ‒ kaže nam, kako živeti občutljiveje in zavestneje. Voda je vedno pripravljena na spremembe, prilagajanje, ustvarjanje in preobražanje. Mar ni to najboljše vodilo, ki nam ga narava ponuja za razumevanje, kako živeti modro in spokojno, zdravo in polno življenje?

Smo otroci vode ‒ prvih devet mesecev svojega življenja preživimo kot riba v morju; 99 odstotkov molekul v našem telesu je molekul vode ‒ tudi sami smo voda.
Če želimo razumeti sebe, moramo razumeti vodo.

Kajti voda preprosto ni samo H2O. Ni samo še ena od nujno potrebnih stvari, s katerimi se da dobro zaslužiti. Voda je velika skrivnost. Polna je informacij o življenju ‒ o njegovem bistvu, je na osnovi neštetih poskusov, temelječih na metodi opazovanja vodnih kristalov, spoznal japonski raziskovalec vode dr. Masaru Emoto.

Od vseh skritih sporočil vode sta dve, ki sta se izkazali kot najpomembnejši ‒ to sta ljubezen in hvaležnost. Dr. Emoto, prevzet nad odkritjem, je zapisal: "Voda me je poučila o prefinjnosti človeške duše in o učinku, ki jo besedi ljubezen in hvaležnost lahko imata na svet. Besede so izraz duše. Stanje naše duše ima očitno velik vpliv na vodo, ki predstavlja do 70 odstotkov našega telesa, to pa opazno deluje na naše telo. Ljudje dobrega zdravja so navadno dobro razpoloženi. Resnično je zdravemu duhu prijetno bivati v zdravem telesu."

V želji, da bi čim več ljudem pomagal pri ohranjanju zdravja ali ozdravljenju, se je dr. Emoto dolga leta ukvarjal tudi z bolniki ‒ in je ugotovil: "Dlje ko sem delal z bolniki, tem jasneje mi je postajalo, da bolezen ni samo individualen problem, temveč rezultat izkrivljenosti družbe kot celote. Če v tem izkrivljenem svetu ne bomo nekaj ukrenili, če ne bomo pozdravili svojih ranjenih duš, potem se nam ne piše dobro. Naš svet je v resnici izkrivljen zaradi izkrivljenosti naših duš. To vpliva na ves univerzum, kajti tako kot kapljica vode v jezeru izzove neskončno valovanje, tako se izkrivljenost samo ene duše širi v svetu in izziva globalne motnje."

Toda ni še vse izgubljeno, obstaja upanje. Voda nam sporoča, da obstaja rešitev, imenovana ljubezen in hvaležnost. Pravi nam, da je svet povezan z ljubeznijo in hvaležnostjo, ki sta temeljni načeli vsega bivajočega. Ljubezen in hvaležnost sta naš svetilnik, naš vodnik, kako moramo živeti, če želimo preživeti. Zato ne potrebujemo nobenih političnih odločitev, velikih strategij, množičnih zborovanj ali znanstvenih konferenc.

Naš svet zdaj potrebuje hvaležnost in ljubezen. Končno moramo vendarle dojeti, kaj pomeni imeti dovolj! In spet občutiti hvaležnost, da smo se rodili na tako čudovitem planetu. In izkazati hvaležnost vodi, brez katere ni življenja.

Samo pomislite, kako čista bo naša notranja voda, ko bomo polni ljubezni in hvaležnosti! Takrat bomo tudi sami postali čudovit, bleščeč kristal svetlobe.
In takrat bodo čisti tudi naši oceani, reke, gore in gozdovi.

Iz uvodnika urednice Vesne Fister v tiskani Sensi junij/julij 2021; v prodaji od 4. junija

V novi Sensi preberite:

Brezčasne prerokbe 2. del:

- Dr. Mira Omerzel - Mirit: Bog je obljubil, da bo porazil zlo, če bo človeštvo tako izbralo

Sensa intervju

- Tomaž Rotar, zobozdravnik, alpinist, popotnik: V življenju nam spodleti šele takrat, ko prenehamo poskušati 

Special Voda

- Voda je skrivnostni jezik življenja
- Zapis Toma Križnarja
- Zgodbe iz Podvodja potapljača, jamarja in fotografa Cirila Mlinarja Cica

100% resnično

- Pogovor z avtorico Majo Megla: Ljubezen lahko vedno znova prebudimo, zaživimo in izrazimo
- Ohraniti jaz, budnost in zavest – mistična tradicija in sedanjost
- Nestor Kornblum o zdravilni moči zvoka
- Sadghuru o karmi: Kaj je in kako deluje?

V ravnovesju

- Prof. ddr. Ana Vovk in mag. Anton Levstek o krasnem, a ponorelem svetu
- Imunski sistem in zavest samega sebe

Lepota bivanja

- Biodinamično vrtnarjenje z Zeliščnim vrtom Majnika
- Smerokaz za meditativne poletne izlete po Sloveniji
- Terapija z Bachovimi cvetnimi esencami