Sporočilo za današnji dan: Dovolite obstoju, daj se udejanja skozi vas. Zaupajte.

Če vesolje tako lepo skrbi zase, zakaj ne bi moglo skrbeti tudi za vas? Noben rožni grm ni zaskrbljen, nobena ptica, nobena žival, nobena zvezda. Samo neumni človeški um ustvarja toliko skrbi - razlog pa je preprost. Misli namreč, da je ločen od obstoja.

Sporočilo za današnji dan: Dovolite obstoju, daj se udejanja skozi vas. Zaupajte. (foto: shutterstock) shutterstock
17. 10. 2021

Popolnoma se predajte obstoju: nič več se mu ne upirajte, nič več se ne spopadajte z njim, nič več si ne postavljajte osebnih ciljev. Naj vas preplavi celota, naj vas vodi celota. Kamorkoli vas bo odpeljala, bo prav, in v karkoli vas bo spremenila bo dobro. 

Človek sam stvari ne more početi pravilno, lahko jih počne samo napačno. Pravilno se zgodi samo, kadar človek obstoju dopusti, da se udejanja skozenj. 

Zato dovolite obstoju, daj se udejanja skozi vas. Zaupajte. Če vesolje tako lepo skrbi zase, zakaj ne bi moglo skrbeti tudi za vas? Noben rožni grm ni zaskrbljen, nobena ptica, nobena žival, nobena zvezda. Samo neumni človeški um ustvarja toliko skrbi - razlog pa je preprost. Misli namreč, da je ločen od obstoja. Seveda, če mislite, da ste ločeni, ste prežeti s skrbmi: če niste ločeni, za vas poskrbi obstoj.

OSHO