Bodi sprememba, ki si jo želiš videti v svetu

Bi tudi vi radi kaj ali koga spremenili, pa ne gre? Sprejmite... in začnite pri sebi. 

Bodi sprememba, ki si jo želiš videti v svetu (foto: unsplash) unsplash
6. 5. 2018

V življenju obstajata dve stvari:

  • stvari, na katere imamo vpliv in jih lahko spremenimo
  • stvari, na katere nimamo vpliva in jih ne moremo spremeniti. 

Običajno nas stvari, katere ne moremo spremeniti, najbolj motijo. Nekje globoko namreč upamo, da imamo moč, da lahko nekaj spremenimo. Pa ne gre. Zato je pomembno, da nekatere stvari sprejmemo točno takšne, kot so. 

Takrat, ko nekatere stvare prepustimo in pustimo, da so takšne, kot so, lahko tudi prepoznamo njihov smisel. So tam, da nam odprejo oči, da bolje vidimo svoje življenje. Stvari, ki jih ne moremo spremeniti so tukaj zato, da se naučimo drugačnega pogleda na stvari. 

Ena od takih stvari, ki si jih običajno želimo spremeniti, pa jih ne moremo, so ljudje okrog nas. Največkrat so to naši starši, partnerji ali prijatelji. Velikokrat ne spimo, ker tuhtamo, kako bi spremenili nekoga. Ker mislimo, da jim lahko pomagamo. A če se sami ne želijo spremeniti, če ne želijo naše pomoči, potem ne moremo nič. Tako je. In to je potrebno sprejeti. Vsak je odgovoren zase. 

Ko sprejmemo, da ne moremo spreminjati drugih, ugotovimo, da moramo pričeti pri sebi. Ko spremenimo sebe, pa lahko vplivamo tudi na druge - z vzorom. Mi smo prva stopnica sprememb. 

Po navdihu: savjetnikuspjeha.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri