Kaj se bo zgodilo z ljudmi, ki se ne bodo želeli spremeniti?

30. 7. 2023
Deli
Kaj se bo zgodilo z ljudmi, ki se ne bodo želeli spremeniti? (foto: shutterstock)
shutterstock

V današnjem času lahko opazimo velike razlike med ljudmi, ki se trudijo, da bi  spremenili tisto, kar ni dobro, ter tistimi, ki se enostavno ne premaknejo in vztrajajo v starem in preverjenem. Vendar čas nas neusmiljeno sili v spremembe. Kaj pa, če se jim upiramo? 

Za začetek si poglejmo nekaj dejstev: 

  • Vse bolezni in kronične težave nam jasno kažejo, da živimo v kroničnem neravnovesju. 
  • Vse, kar imamo v podzavesti, pa se tega niti ne zavedamo, vpliva na naše stanje. Zato je potrebno zavestno ugotoviti, kateri življenjski vzorci nas držijo v začaranih krogih. 
  • Vse potlačene emocije, ki se jih ne zavedamo (žalost, maščevanje, obup, zavist, bes, jeza ipd.) rezultirajo v težavah, ki jih imamo z zdravjem. Ta čustva je potrebno ozavestiti, ugotoviti, kaj je njihov namen in se jih naučiti pravilno uporabljati. 
  • Čisto vsak dan moramo poskrbeti zase. 

Če delamo na sebi in se naučimo delati s svojimi čustvi, občutki ter mislimi, če primerno urejamo svoje odnose, v duhovnem žargonu pravimo, da "dvigamo svojo vibracijo" in krepimo "svetlobo".

Tisti, ki ne vedo nič o tem, ki ne delajo zavestno na sebi in imajo v sebi večji kvocient teme kakor svetlobe (zaradi zgoraj omenjenih faktorjev) gredo skozi procese, ki se trenutno dogajajo, mnogo težje. 

Ko ostajamo togi, odtujeni od sebe in še naprej tlačimo vase čustva ter se ne želimo spremeniti na bolje, takrat se na žalost zgodi to, da telo prične odpovedovati, imunski sistem pada, mentalno stanje osebe pa se poslabša. Pojavljajo se raznorazne bolezni in težave. Telo in um namreč ne moreta vzdržati takšne količine pritiska v sebi. 

V tem obdobju odhajajo nekatere duše, ki se niso odločile, da gredo skozi ta proces. To je lahko bila njihova odločitev preden so se inkarnirali in to odločitev je potrebno spoštovati. 

Vsi imamo v družini nekatere člane, ki se trmasto držijo starega. Težko gledamo, kakšne učinke ima na njih energija, ki jih želi zbuditi. Potrebno je, da imamo zelo jasen odnos do tega - spoštujemo odločitev njihove duše, ki je, da se ne razvijajo in ne delajo na sebi - vsaj ne tako kot si mi to predstavljamo. Potrebno je, da imamo razumevanje in sočujte za vsakogar, ki gre skozi ta proces na svoj način in tu ne moremo soditi, kdo je dober in slab. 

Prirejeno po Utočište - Sanctuary