Srečanje Marsa in Venere (5. oktober) – Novo potovanje k ljubezni

Vsake toliko časa se na nebu srečata kozmična ˝ljubimca˝ Venera in Mars, ta redek pojav se ne bo ponovil do leta 2019, zato izkoristimo njune dobrobiti. 

Srečanje Marsa in Venere (5. oktober) – Novo potovanje k ljubezni (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2017

Venera predstavlja energijo božanske ženstvenosti, Mars pa je planet božanske moškosti. Ko se ti dve polarni energiji srečata na nebu, se to v našem življenju izrazi preko posebne energije, ki nas opominja na pomembnost življenjskega ravnovesja.

Ta dva planeta sta se nazadnje srečala na nebu novembra 2015. Od takrat sta potovala po različnih nebesnih poteh, ob oktobrski žetveni polni luni pa bosta ponovno »združena«. Za vpogled, kakšen vpliv bosta lahko imela na vaše življenje, se vprašajte, kaj se vam je dogajalo na ljubezenskem področju novembra 2015, saj so se vam morda od takrat ponavljajo določeni vzorci. Okrog 5. oktobra boste morda ugotovili, da se cikel od tedaj zaključuje, morda pa boste odkrili, da ste v tem času dozoreli v pogledih, kako vidite ljubezen in kako delujete v odnosih.

Četudi sta Venera in Mars kozmična ljubimca, je njuno srečanje mnogo več kot le prispodoba romantične ljubezni. Letošnje leto združenje Venere in Marsa prinaša močno sporočilo ljubezni za vse prebivalce našega planeta. Ker se bo ta redki nebesni pojav dogajal v astrološkem znamenju device, ženskem znamenju, se bo tudi svet na globalni ravni prevesil v prizme ženstvene energije, ki jo krvavo potrebujemo. 

Planeta nas namreč učita, da v sebi uravnovesimo plati moške in ženstvene energije. Medtem ko je moška energija bolj osredotočena na delovanje in zunanjo energijo ter fizično moč, je ženstvena energija bolj predana razmišljanju, ustvarjanju, notranji energiji in energetski moči. Za ustvaritev harmonije v našem življenju in na svetu potrebujemo oba aspekta energij, četudi v Zahodnem svetu še vedno prevladuje moška energija, moški način delovanja ter izražanja. Vse to pa ustvarja neravnovesja ter povzroča, da izgubljamo stik s svojimi ženstvenimi veščinami, kot sta intuicija in ustvarjalnost. Sedaj je čas, da ju obudimo.

V svetu, kjer prevladuje moška energija in je ženstvena energija potlačena ali zadušena, to privede do agresije, vojn, težav z denarjem, pohlepom, pomanjkanja sočutja in povezanosti. Na žalost se te teme ponavljajo v svetu na vsakdanji ravni, zato nam nebesni dogodek daje v vednost, da je lahko tudi drugače, da je čas, da nekaj spremenimo. Njuno sporočilo lahko razumemo kot priložnost, da v sebi uravnovesimo oba vidika energij, saj imamo z vzpostavitvijo ravnotežja v sebi tudi večji vpliv na svet okoli sebe. 

Vprašajte se: kje v življenju lahko doprinesete bolj moško energijo, ki je osredinjena na akciji, in kje lahko doprinesete več ženstvene plati, ki je bolj sočutna, subtilna in ustvarjalna?

Za več moške energije v življenju:

 • Postavite se zase, kadar ste izkoriščeni
 • Pogumno in ponosno stopajte proti svojim ciljem 
 • Tvegajte
 • Jasno izrazite svoja čustva do drugih
 • Spopadite se s konflikti, namesto da se skrivate pred resnico
 • Prevzamite odgovornost za svoja dejanja
 • Omogočite varnost in zaščito svojim ljubljenim
 • Poskrbite za fizično moč telesa

Za več ženske energije v življenju: 

 • Postavite se v čevlje drugih in jih poskušajte razumeti 
 • Poskušajte svojo intuicijo in glas srca
 • Odzivajte se z ljubeznijo in sočutjem in ne z agresijo ter napadom
 • Preživite dovolj časa sami s seboj
 • Vzpostavljajte sočutje do živali in narave
 • Reflektirajte svoje misli in čustva
 • Bodite kreativni, ustvarjajte

V teh dneh tako poskušajte v vaše življenje prinesti več ravnovesja. 

Naj vas Venera in Mars popeljeta na novo potovanje v ljubezni. Odprimo pot ljubezni do sebe in vsega okoli nas. 

To izjemno srečanje je opomnik, da je moč v obeh; moški in ženstveni energiji, ko delujeta skupaj pa nam pomagata vzpostaviti celovitost, ki jo moramo doseči. Ko gresta zopet po svojih ločenih poteh, bomo vodeni k učenju novih lekcij razumevanja ljubezni. Mars in Venera pa se bosta zopet srečala 24. avgusta 2019.

Vir: concious reminder

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri