Sta se sestri vrnili v novi reinkarnaciji?

5. 10. 2019
Deli
Sta se sestri vrnili v novi reinkarnaciji? (foto: profimedia)
profimedia

Zgodba o dvojčicah Pollock iz Anglije je zanimiva zgodba o reinkarnaciji.

John in Florence Pollock sta živela normalno družinsko življenje z dvema hčerama v Hexhamu, Anglija: Jacqueline (6 let) in Joanna (11 let). A njihova družinska sreča je bila pretrgana 5. maja leta 1957, ko ju je skupaj s prijateljem (Anthony Layden) tragično zbil avto. Bili so na poti v cerkev, ko je voznik avta izgubil nadzor in trčil v tri otroke, ki so na mestu umrli.

Družinsko tragedijo je olajšala vest po enem letu, ko sta starša izvedela, da je Florence noseča. Zdravnik je trdil, da gre za enega otroka, čeprav naj bi John že takrat trdil, da njegova žena nosi dvojčici. Ne le to, verjel je, da sta to njuni hčerki Jaqueline in Joanna, ki sta se ponovno utelesili. Kar je bila nenavadna trditev za katoličana. 

In zares sta se 4. oktobra 1958 rodili dvojčici: Gillian in Jennifer.

John je opazil, da ima Jennifer na čelu podobno brzgotino kot jo je imela Jaqueline, ki je padla s kolesom. Prav tako je na njeni nogi opazil identično znamenje, kot ga je imela Jaqueline. Čeprav sta bili sicer identični dvojčici, teh znamenj Gillian ni imela. 

Ko sta imeli punčki 3 mesece, se je družina odločila, da se presili v drug kraj: Whitley Bay. Prvič so se v Haxham vrnili, ko sta imeli dvojčici 4 leta. Ko so se peljali, sta punci kazali na kraje, na katerih še nikoli nista bili. Ko so se peljali mimo šole, v katero sta hodili njuni pokojni sestri, sta govorili, da je to njuna šola in da sta se igrali na igrišču za njim.

Starša sta jima pokazala stare igrače pokojnih sestric in obe sta pravilno poimenovali imena plišastih medvedkov in lutk. Opazila sta, da se igrata podobne igre.

Ko sta na parkirišču slišale zvok avtomobila, sta postali histerični: “Avto! Prihaja po naju!”

John in Florence nista nikoli omenila pokojnih sestric dvočjicama. Vsa “naključja” in spomini pa so pri deklicah izginili po njunem 5. letu.

Psiholog dr. Ian Stevenson je nadalje preučeval primer in trdil, da gre za primer reinkarnacije, ki ga je tudi popisal v knjigi “Children Who Remember Previous Lives: A Question of Reincarnation."

Gre za dokaz reinkarnacije ali zgolj naključja? 

 realunexplainedmysteries.com

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel