5 stvari, ki jih moder partner ne počne

Kaj pametni ali moder partner ne bo storil?

5 stvari, ki jih moder partner ne počne (foto: unsplash) unsplash
10. 11. 2018

1. Ne pričakuje, da se bo partner spremenil 

Ne pričakuje, da bo spremenil službo, hobije, prijatelje, svoj način življenja… Kar človek počne, je njegovo – njegova pot, njegova usoda ali karma. V partnerstvu smo običjano zato, ker smo kompatibilni, ker si lahko medseboj pomagamo in skupaj rastemo, ker se imamo radi in se imamo lepo, ker se učimo en od drugega... Hodimo kolikor toliko vzporedno po poti razvoja. Če naše poti ne gredo več skupaj, je morda vredno razmisliti o smiselnosti odnosa – kakor pa pričakovati, da se bo nekdo spremenil.

2. Ne pričakuje, da bo partner zapostavljal prijatelje ali družino

Morda mu ni všeč nekdo iz družbe ali družine partnerja, a ne pričakuje, da bo partner zaradi njega prekinil stike z nekom. Tudi če vidi, da morda določena oseba ne vpliva najbolje na partnerja. Odločitev, s kom se bomo družili, je samo od posameznika. Vsakdo potrebuje tudi odnose izven partnerstva, zato je prav, da ne pozabimo na prijatelje in družino tudi takrat ko najdemo partnerja in bi z njim najraje preživeli ves čas. 

3. Ne pričakuje, da bo vzljubil iste hobije ali interese

V odnosu je najbolj pomembno medsebojno spoštovanje in ljubezen ter toleranca do drugačnosti. Če ima nekdo željo plesati, hoditi v hribe… Partner pa nima istih želja, to ne pomeni, da je potrebno zapostaviti svoje sanje. Vsak počne, kar ga veseli. Nihče pa naj ne sili drugega v karkoli. 

4. Ne pričakuje, da ignorira druge osebe

Ženske naj ne pričakujejo, da bodo moški ignorirali vse ženske tega sveta. Enako velja obratno. Vsi imamo oči, radi pogledamo lepe stvari, pogovarjamo se z zanimivimi ljudmi, sklepamo nova prijateljsta. Dokler je v odnosu iskrenost in zaupanje, ni potrebe po ljubosumju. Ljubosumje pa je tako ali tako pokazatelj občutkov manjvrednosti.  

5.  Moder partner zaupa

Ne zahteva dokazov od partnerja, ne vohuni po telefonu ali mailih. Če ni zaupanja odnos tako ali tako nima smisla, kajne? 

Prirejeno po: Stil

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri