Prihaja super krvav in moder lunin mrk (31. januar)

Prav posebna polna luna bo nastopila 31. januarja ob 14.27 uri.

Prihaja super krvav in moder lunin mrk (31. januar) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2018

Pred nami je super krvav in moder lunin mrk v znamenju leva.

Verjetno se sprašujete, zakaj neki toliko pridevnikov pri tokratni polni luni?

Super: Ker bo luna bližje Zemlji kot ponavadi. Tako vizualno kot tudi energetsko bo tokrat še posebej močna.

Krvava: "Krvava" luna se omenja takrat, ko imamo niz treh ali večih zaporednih popolnih luninih mrkov. Sicer ima izhaja iz tega, da mrk daje luni rdeč sijaj. Zadnja takšna krvava luna je bila leta 2015. Ker se vedno pojavijo v zaporedju, sledi v letošnjem letu še en takšen mrk, naslednji pa v letu 2019.

Modra: Modra luna pa je druga polna luna v istem mesecu. Kadar se torej v enem mescu pojavite dve polni luni, drugo imenujemo modra luna. Letos se to zgodi kar dvakrat!

Takšen splet pojavov skupaj pa se je zgodil nazadnje pred 36 leti, vendar ne v znamenju leva…

Lunin mrk v Sloveniji sicer ne bo viden, bo pa zagotovo občuten. Kadar se pojavijo redki nebesni dogodki, kakor je ta, čutimo energijo posebej močno, valovanja te močne energije pa prodirajo tudi v naša življenja.

Mrki vedno nastopajo v ciklih – tokratni mrk je povezan z mrkom v februarju in avgustu leta 2017. To pomeni, da katerekoli lekcije so bile na sporedu v tem obdobju, se sedaj zaključujejo in razrešujejo. Pomislite, kaj vas je vznemirajalo v času avgustovskega mrka – 21. avgusta 2017?

Sedaj imate možnost, da razrešite in zaključite to lekcijo. Pomislite tudi na čustva v tistem obdobju.

Leto 2017 je bilo leto spreminjanja in transformacije za mnoge ljudi. Morda opazite velike spremembe prav od avgusta 2017? Ste takrat naredili kakšen korak v novo smer?

Lunin mrk bo tako zaključil, kar se je dogajalo v zadnji polovici leta 2017, hkrati pa bo odprl in aktiviral novo energijo, s katero bomo delovali okoli naslednjih mrkov – julija in avgusta 2018. 

Lunini mrki so pogosto točke preobrata, spodbudijo spremembe in osvetlijo področja življenja, ki potrebujejo našo pozornost.

Luna predstavlja naša čustva in občutek varnosti ter sigurnosti. Med mrkom se lahko občutek udobja in varnosti pretrese in dobimo priložnosti, da se soočimo s svojimi strahovi, željami in da pogledamo globoko vase.

Znamenje leva pa nas spodbuja, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje in postanemo kralji in kralijce svoje džungle.

Energija polne lune nas, kot običajno, spodbuja, da opustimo preteklost in vse, kar nas ovira. Čeprav nas lev spodbuja k akciji, se je potrebno sprva umiriti in očistiti ovirajajoče ovire v sebi. Zato lahko v tem času na plan privrejo skrita in potisnjena čustva. Poveča se lahko naša občutljivost in pogrejejo se lahko stara čustva ter odprejo stare rane. Morda boste “rili” po starem, da bi dojeli stvari okoli sebe v tem trenutku.

Če bodo dnevi okoli luninenga mrka zelo intenzivni in vas bodo pretresali, si zapomnite, da se to dogaja zato, da bi ustvarili določene pozitivne spremembe v svojem življenju. Poskusite dojeti, kaj je tisto, kar morate v tem trenutku spremeniti pri sebi. 

Najdite svojo notranjo moč – kot lev ali levinja. Ko se počutite varno in sigurno znotraj sebe, vam to daje samozavest, da izražate svojo resnico in uresničite svoje sanje.

Če boste sprejeli spremembe z odprtimi rokami, boste lahko ustvarili novo stanje sebe, v katerem se boste počutili bolj samozavestno in ljubljeno. Stanje, v katerem boste lahko živeli svojo resnico. Da bi dosegli to stanje, se morate povezati s svojim srčnim centrom ter se povezati s svojo intuicijo.

Tokratni nebesni dogodek bo zares poseben in bo oblikoval smer leta, ki je pred nami. Največ, kar lahko storite je, da se prepustite toku. Bodite nežni do sebe v tem času, opazujte se – svoje težave, vzorce in teme, ki se pojavljajo v vašem življenju. 

Če nekaj v času luninega mrka odhaja ali dokončno odide, je to zato, ker to mora oditi iz vašega življenja. Ker potrebujete prostor za novo in boljše. Vsekakor vas bo lunin mrk usmeril po poti višjih ravni zavesti.

povzeto po: foreverconscious.com