Svetlobni vodnik svetuje: od 8. do 9. novembra nov izjemni interval

Življenje je neskončna pot rasti.. Kako izjemno je to?

Svetlobni vodnik svetuje: od 8. do 9. novembra nov izjemni interval (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2016

Vsak dan znova ugotavljam, kako hitro se spreminjam in rastem, če sem dovzetna za učenje okolice, ljudi, narave,... Dež, ki ga je v preteklem vikendu padlo kar nekaj in tudi ta, ki v teh dneh še prihaja, me navdaja z mirom in spokojnostjo. Sporoča mi (nam), da iz nas, našega okolja in prostora, kjer živimo, spira kar nekaj stare nesnage. Spral bo težino, bremena in tovor, ki se ga s pridom oklepamo.

Kako si omogočimo rast in kako hodimo naprej? Tudi tako, da kvalitetno odložimo svoj tovor in napravimo prostor za novo, vedro, lahkotno, ... napravimo prostor za nova spoznanja o sebi ...

Z radostjo spremljam razvoj svojega življenja od trenutka, ko sem spustila enega izmed večjih bremen, ki ga je nosil moj ego. Tega je bilo do tistega trenutka precej strah, kaj si o njem misli okolje in kaj se bo zgodilo, če ne bom zadovoljila pričakovanj ljudi okoli sebe. Ko je nastopilo spoznanje, da lahko večino bremena, pod katerim sem se šibila, oddam in zaupam Bogu, Stvarstvu, Energiji, Ljubezni, je nastopilo neskončno olajšanje in prostor za novo kreacijo -  kreacijo novega življenja.

Življenje je neprestano učenje in dopuščanje sprememb, sprejemanje različnih letnih časov in vsebine, ki jo prinesejo s seboj – tako kot v naravi, tako tudi v nas samih, v naših telesih, dušah.

Torek 8.11. in sreda 9.11. najavljata izjemni interval – izkoristimo energijo, ki jo interval prinaša, tako za osebno učenje in rast, kot tudi za širjenje vibracije in zavesti v skupnosti.

Tema (ki jo večkrat ponovimo, meditiramo nanjo, o njej razmišljamo in jo dejavno vpeljemo v svoje življenje) intervala je: »KOT ŽE NEKAJKRAT V LETU – KO SE RAZVIJAM HITREJE, TUDI HITREJE OPUŠČAM »STARO«. SPUŠČAM TISTE DELE SEBE, ZA KATERE ČUTIM IN VEM, DA JIH V NADALJEVANJU ŽIVLJENJA NE POTREBUJEM VEČ.«

Kaj mi pomeni rast? Koliko si v svojem življenju dopuščam slišati glas srca in si dopuščam, da me usmerja in vodi? Koliko si dopustim zaznavati svet preko meja osnovnih čutov in sprejemam dejstvo, da ima moje življenje nek globlji pomen? Koliko si dopuščam raziskovati ta svoj namen in ga živeti?

Tokratni izjemni interval prinaša prav posebno priložnost. Priložnost, da začnemo na novo. Priložnost, da se osvobodimo strahov in se povežemo s svojo resnico. Pojdimo vase, opravimo ritual hvaležnosti za svoje zdravje, za življenje, zazrimo se globoko v svoje srce in ga občutimo. Povežimo se z njim. Preko srca in stika, ki ga tako vzpostavimo, pustimo priložnost svoji višji inteligenci, da delo osvobajanja opravi za nas –  mi le resnično prosimo in se predajmo. V miru in hvaležnosti vztrajajmo vsaj 30 minut, potem pa se tudi simbolično (npr. tako, da zapišemo v svoj dnevnik, kaj spuščamo iz sebe) – zapisana beseda ima izjemno moč – poslovimo od starega. Bodimo hvaležni in radostni!

Kaj nas tokratni interval uči in vzpodbuja, da naredimo zase in za okolje?

ZDRAVJE/NARAVA – Obiščimo in počastimo naravne znamenitosti Slovenije (jame, reke, gozdove, itd.) To naredimo v krogu družine ali pa tudi samostojno.

DELO IN KREACIJA – V teh dneh je podprto delo z naravnimi materiali, kot so glina, steklo, les (zemeljske sestavine). Obiščimo steklarno, pripravimo si ekskurzijo, na kateri udeleženci sami poskušajo osvojiti del procesa dela z naravnimi materiali. Prav tako je podprto oblikovanje nakita. Družine naj v naravi naberejo listje in z njim okrasijo dom.

ODNOSI – Opravimo rituale zbliževanja. Čiščenja čustvenih blokad skozi brezpogojno pomoč drug drugemu – vse to lahko opravimo na primer tudi skozi gospodarska opravila, selitve, prenove stanovanj, hiš, čiščenje prostorov ...

November je mesec, ko se delci znova zlagajo v celoto. Zbirajo se družinski člani in se družijo. V ospredju je človeška dejavnost, udejstvovanje. Zelo živ je občutek uživanja plodov našega dela. Pustimo, da nas navdahne za delo naprej. Razkrivajo se strare zlorabe in napačno delovanje v preteklosti. V ospredje prihajajo nove vrline. Na športnem področju sta v ospredju ples in igre z žogo.

Obnovimo dobre stare navade in nadaljujmo s tistim, kar nas je nagradilo in povzdigovalo že v preteklosti. Moč je v preprostosti in vztrajnosti!

Z ljubeznijo, Ana Kolenc

Svetloba/AnaCordum

Preberite še: Prihaja največja super luna stoletja